TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det ser ut som att det finns hopp om försoning på nordirland. Ian Paisley, ledare för protestanterna, och Garry Adams, Sinn Fein, har börjat den trevande processen mot att ta ansvar för ett självstyre.

Lyckas detta senast den 8 maj och det kan presenteras en regering så är det stort. Det kan vara inledning på en slutgiltig försoning där läget mellan protestanter och katoliker på nordirland kan normaliseras.

Historien är så full av terror, hämnder, våldsdåd, nedärvt hat och den djupaste misstro så förhoppningsvis inser de flesta att allt detta måste få ett slut. Storbrittaniens premiärminister Tony Blair har lagt ned stor möda på att bana vägen för det nya självstyret.

Lyckas det hela är det en personlig seger för Blair. Något av hans stukade ställning efter hans engagemang i Irakkriget kan rätas upp. Men de största vinnarna är självfallet folket på nordirland. Om det lyckas ligger nu i händerna på två arvsfiender som måste visa sig vara mäktiga att hantera fred och försoning.

Paisley och Adams har ännu inte tagit varandra i hand. De har till den 8 maj på sig att klara av även detta. Förhoppningsvis är viljan att skapa en bra framtid större än prestige och gammal misstro!

 2007-03-28, 20:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Hur kan det komma sig att de som tror på Jesus Kristus, Guds enfödde son och är katoliker och de som tror på Jesus Kristus, Guds enfödde son och är protestanter under år och år bekämpat varandra. De som båda tror på den Jesus Kristus som sa att: slår någon dig på högra kinden så vänd vänstra till.

Det måste vara något annat. Kan det vara att en del anser att Nordirland skall ingå i republiken Irland och andra anser att Nordirland skall vara en del av Samväldet.

Vad är det då som är löst? Inte kan väl kristna människor bära sig åt mot varandra som de påstås ha gjort.

Jag tror att helt andra strömningar än religiösa ligger bakom och jag tror inte lösningen kommer närmare genom att två kristna säger att nu skall vi inte döda varandra.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM