TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I nyheterna kunde vi höra att Urban Bäckström - moderat - gick till angrepp mot LO, att LO äventyrar den svenska modellen. Man upphör aldrig att förvånas av dessa potentater som vet bättre än alla andra. När det gäller löntagare och medborgare i Sverige som är anställda, ofta med visstid och så låga löner att även centerledaren borde reagera, då är landets ekonomi i fara. När däremot alla bolagsdirektörer får bonusar på en redan väl tilltagen lön, då hörs det inga stridsrop från Svenskt Näringsliv och före detta företrädare. En undran jag då gör är om det beror på att det är flest kvinnor som jobbar inom denna bransch med redan låga löner och dessutom är det inte många av dem som har en heltidstjänst? Eller beror det på att det är ett av LO-förbunden?

 

 Jag tycker personligen att Urban Bäckström skjuter med lösa skott, är det för att skrämmas? Vi inom arbetarrörelsen har alltid fått höra att vi inte tar ansvar för landets ekonomi genom att begära högre lön än vad arbetsgivaren vill betala. Snart är vi väl där att vi får lämna ett bud om lägre lön för att få jobbet!! Väljer löntagare att inte gå med i facket kommer vi inte att ha någon fackföreningsrörelse värt namnet och då kommer vi heller inte att ha något kollektivavtal där lägstalön gäller och då är det fritt fram för arbetsgivarna att betala vad de vill, då står löntagarna med "skägget i brevlådan".

 

 Det är kanske inte lika lätt att organisera sig i dessa tider då var och en tänker på sig själv. Det går bra att vara egoist så länge vi har ett fackförbund som driver oss framåt, när den inte längre finns kan det vara för sent att se om sitt hus. Jag sympatiserar med LO-förbunden liksom mitt eget Kommunal och tycker att strejkrätten är viktig. Det behöver inte bli kaos i landet om arbetsgivaren sätter så mycket värde på sin personal att den tycker de är värda en högre lön. Behöver man personal måste man också vara beredd att betala sin arbetskraft, reapriset med röda lappar är sedan länge förbi. David vann mot Goliat och jag är övertygad om att om vi håller ihop så kommer vi att segra. Sedan är det en sak att vi måste förhandla och ge och ta, men det är som sagt en helt annan sak.2012-04-11, 17:32  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM