TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För en tid sedan i en CNBC intervju så frågade sig mångmiljardären Warren Buffet den retoriska frågan, att hur kunde ett land ha så skev och orättvis beskattning så att han för sina miljardintäkter betalade lägre skatt än sin sekreterare. Nu är hon inte på långa vägar lågbetald utan tjänar tre fyra ingenjörslöner om året så betalar därav skatt i de högre nivåerna.


Senare kom ett förslag från Obama administrationen där andemeningen var att miljardärer åtminstone skulle betala samma skatt som miljonärer, det republikanska representationshuset rösta givetvis ned detta förslag. Men förslaget ligger kvar och har nu populärt kommit att kallas Buffetskatten.

Så kan man nu läsa


”Ett nytt lagförslag från Finansdepartementet innebär minskad skatt för ungefär 200 riskkapitalister, skriver Dagens industri.
Skatteverket har i flera uppmärksammade fall betraktat så kallad vinstdelning i riskkapitalbolag som inkomst av tjänst i stället för inkomst av kapital. Det har betytt att skattesatsen blivit 57 procent.
Men enligt det nya förslaget, som enligt Finansdepartementet gäller "för vissa delägare i riskkapitalfonder" ska större delen av dessa inkomster nu beskattas som inkomst av kapital, vilket innebär en skattesats på 30 procent. Det gäller den del som överstiger 5 miljoner kronor om året.
För flera riskkapitalprofiler innebär det sänkta skatter på hundratals miljoner kronor.”


”Faktaruta från Di.
Riskkapitalbolagets miljardskattesmäll
Strax innan jul rapporterade Dagens industri om att 16 personer på riskkapitalboalget IK Investment krävs på sammanlagt 1,8 miljarder kronor efter att en revision genomförts. Grundaren Björn Savéns del är på hela 934 miljoner kronor, inklusive skattetillägg.
Även riskkapitalbolaget EQT granskas enligt Di av Skatteverket. Andra bolag som kan tänkas beröras är Nordic Capital, Altor, och Triton.”
Skatteverket har i flera uppmärksammade fall betraktat så kallad vinstdelning i riskkapitalbolag som inkomst av tjänst i stället för inkomst av kapital. Det har betytt att skattesatsen blivit 57 procent.


Men enligt det nya förslaget, som enligt Finansdepartementet gäller "för vissa delägare i riskkapitalfonder" ska större delen av dessa inkomster nu beskattas som inkomst av kapital, vilket innebär en skattesats på 30 procent. Det gäller den del som överstiger 5 miljoner kronor om året.

 

Mer åt de som har men mindre åt de som inte har

Mer åt de rika mindre åt medelklassen och de fattiga


Så i gammal härlig högeranda skall först välfärden realiseras ut till riskapitalbolag som senare säljer av den för 1000 %-iga avkastningar. Där sedan rövarbaronerna som råddar om denna verksamhet som inte är riskpaitalism skall beskattas lägre när de ges massiva bonusar med nota skickat till den Svenske skattebetalaren.


Det finns riktiga riskapitalbolag, men de som gör sig gratis och riskfria vinster genom att plundra välfärdsektorn är inte riskapitalister, de är noriskkapitalister och borde sannerligen inte belönas med denna ynnest från staten genom lägre skatt.2012-04-11, 15:48  Permalink
Andra bloggar om:  


Vilka är "dårrebuklikanerna" som Borg apar efter?
Med dårhusrepublikanerna menas det moderna republikanska partiet i USA, även kallat GOP (Grand Old Party). Ett part som för en kamp för de fabulöst rika, inte riktigt rika, inte mycket rika inte heller de rika utan de fabulöst rika. Ett parti som rymmer idén i detta 2012 att en aspirin mellan benen är ett nog så gott preventivmedel som p-pilller (särar kvinnan på benen så trillar aspirinen ner). Ett parti som för att uppnå budgetbalans inte skall spara en cent på försvaret ej heller höja en endaste skatt utan skaffa alla pengarna med besparningar på välfärdsystemet, detta i ett land där välfärden inte sträcker sig långt i sina åtaganden. Man får räkna med halverad Medicaid, Medicare och många federala programs avslut.

Troligtvis skulle en så kraftig kontraktion som behövs för den republikanska budgeten orsaka den så fruktade duoubble-dippen.

Dagens republikanska parti är alltmer i händerna på tey-party rörelsens, i dagens republikanska parti skulle Ronald Reagan klassas som demokrat. Det är dårrepublikanerna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM