TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I Kungälvs Postens nummer fredagen den 10 februari kan man läsa om min motion om att skrota utmanarrätten. Anders Holmensköld kan inte skilja mellan uppdrag och Ideologiska skäl när han är förvånad över att jag som sitter i Näringslivsutskottet skriver en sådan här motion.


Jag arbetar i opposition och alla med min ideologi skall vara trygga med att mitt engagemang i näringslivsutskottet bevakar våra frågor. Själv bidrar jag nu till att försöka forma utmanarrätten så att vi inte går i de fällor som så många andra Kommuner gjort.
Tyvärr kan jag aldrig rent ideologisk acceptera det som sker i vårt samhälle just nu. Privata aktörer tjänar stora pengar på skattefinansierad verksamhet. Bolag placerar våra surt förvärvade pengar i skatteparadis som Guernsey i engelska kanalen. Man urholkar förutsättningar att göra ett bra arbete för våra medborgare. Detta är även Anders Borg emot.


Man tar russinen ur kakan av den offentliga sektorn, fast det tycker inte Anders Holmensköld som menar att vi citat ”Det är ju där vi är sämst. Skattebetalarna har ingen glädje av att se verksamheter går och puttrar och kostar mer än vad som är nödvändigt” slut citat.


Så kära medarbetare på Solhaga och Ekhaga äldreboende, ni är en belastning för Anders Holmensköld som lika gärna kan säljas ut.


Min motion:


Motion om att avskaffa utmanarrätten i Kungälvs Kommun.


Hittills har 36 kommuner infört utmanarrätt. Några kommuner har valt att ta bort utmanarrätten då det inte levt upp till den förväntande positiva utveckling man trodde på. Tvärtom har det blivit en kostnadsökning i kommunerna med den hantering som måste åtföljas vid varje utmaning.


Att överlåta skattefinansierad verksamhet på privata aktörer har också visat sig vara ett misslyckande. Aktörerna skor sig på verksamheterna och tar ut hutlösa vinster samt försämrar kvaliteten, tryggheten och omsorgen för våra brukare.Anställda inom Kommunerna som skall konverteras till privat ägande beskriver en stor osäkerhet och det har visat sig att denna oro är befogad.

Detta visar exempel från de kommuner som sålt ut delar av sin kommunala verksamhet. De anställda beskriver ökade arbetsbelastningar samt stor otrygghet om sina anställningar i privat ägo.


Utmanarrätten slår dess utom helt fel i ett samhällsperspektiv när det nu visar sig att de privata aktörerna tjänar stora pengar på skattefinansierad verksamhet. Kvalitetsförsämringarna är också under all kritik. Detta måste enligt min mening stoppas.


Jag föreslår därför Kommunfullmäktige att avskaffa utmanarrätten i Kungälvs Kommun med omedelbar verkan.


Glenn Ljunggren (S)2012-02-10, 08:59  Permalink
Andra bloggar om:  


Helt rätt!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM