TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är 16 år och går mitt första år på gymnasiet. jag har en restid på mer än två timmar varje dag. och det är ganska lätt att tröttna på det, jag var trött redan efter två månader. jag har planer på att flytta in till Uddevalla men då det inte finns många lägenheter är det en väldig kö för att ens få en lägenhet. det är många som har problem med just resan, man kommer försent för att bussen eller tåget är försenat eller så får man vänta jätte länge på tåget efter att skolan är slut. 

under dessa omständigheter är det ganska lätt att skolka, eftersom man inte orkar åka den tiden för så lite tid i skolan. men samtidigt kan man inte få en lägenhet eftersom det inte finns, och de som finns kostar för mycket.
och det är inte bara här som jag bor som detta är ett problem. jag har pratat med massor av folk från olika ställen. detta är ett stort problem för oss unga i Sverige, och vi kan inte blunda för det längre. 

Sverige behöver göra något åt problemet med bostäder till unga om vi inte vill att skolket ska öka. varje kommun måste satsa mer på att skapa bostäder som ungdomar faktiskt kan ha råd med, som ligger förhållandevis nära skolan. 
för all ork som man egentligen skulle kunna lägga på skolan, som att göra läxor, plugga på prov och faktiskt ha ork och glädjen att vilja vara i skolan ska kunna finnas kvar. måste vi hitta ett bra och smart sätt att fixa boendet. 

Anna Norrgran
ordförande i SSU Munkedal.
2012-02-25, 12:09  Permalink
Andra bloggar om:  


Kan du inte be dina föräldrar om ekonomisk hjälp att köpa en lägenhet, eller vill eller kan dom inte ?


Anna Norrgran & Liza Kettil: haha joo då. så är också tanken. men det finns ju dom som inte kan be sina föräldrar. sen tycker inte jag riktigt om metoden "pappa betalar". men jo dom ska allt hjälpa till ;) Anna

Vi som föräldrar har möjligheten att hjälpa Anna, men många andra föräldrar har inte det. Jag är själv uppväxt under små ekonomiska förutsättningar. Även om mina föräldrar hade en önskan om att kunna hjälpa mig så kunde det inte det. Sen tror jag inte att det är vettigt att som förälder gå in och köpa dotterns första lägenhet, vad sätter det för mål för framtiden? Att vill jag ha något så betalar mamma och pappa? /Liza
Jag hoppas du får en lägenhet som du kommer att tycka om.
Om du nu inte tycker om att "pappa betalar" för sina barn, vem ska pappa istället då ge sina pengar till ?
Själv ser jag som min främsta uppgift att värna och hjälpa mina barn, som är några år äldre än vad du är.
Min sons flickvän berättade att när hon jobbade helger på en enklare servering, med rättigheter, på den småländska landsbygden så var det mest tryck- inte den 25:e som man kan tro- utan det var när barnbidraget kom.
Är inte det ett större problem att föräldrar super upp barnbidraget än att de hjälper sin barn med boende ?
Jag tycker att det är trevligt att det är en ung flicka som är på s-bloggare.
För de mesta bloggarna är äldre och bittra män som drömmer sig tillbaka när (s) genomsyrade hela samhällsbygget,på den tiden var det inte kul.

Anna Norrgran & Liza Kettil: ja det tror jag säkert att jag får :)
jo asså det är helt okej att betala lite men jag menar på det att det är bra att en tonåring lär sig att hantera pengar och klara sig utan sina föräldrars pengar :) sen finns de ju de personer som inte kan betala för sina barn :)
joo det är ju klart ett problem. jag har själv växt upp i svåra familjer. det är inte lätt men jag har ju klarat mig ganska bra :)
haha tack så mycket :) ja kan la säga att ja vänder en del blickar när jag kommer in på möterna med partiet ;)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM