TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Delad glädje sägs vara dubbel glädje och då borde denna logik även fungera på en blogg. I fortsättningen kommer jag och min dotter Anna Norrgran att blogga tillsammans. Det är verkligen roligt att det som alltid har varit mitt stora intresse nämligen politik har gått i arv till min dotter. Jag känner igen hennes glöd och engagemang från när jag själv gick med i SSU för snart arton år sedan. Det är kul att se att Anna väljer samma väg för sitt engagemang. Oavsett vilka val hon gör i framtiden så ger SSU en bra skolning och erfarenhet. Det är nästan så att jag känner mig lite avundsjuk. Så roligt som det är att vara politiskt engagerad i SSU lika roligt blir det inte igen. Med åren ökar ansvaret och det finns inte längre möjligheten att vara lika hängiven som då.

För mig är tiden i SSU något jag ser tillbaka på med värme trots att det många gånger var allt annat än enkelt och roligt. Jag tror att det är viktigt att acceptera att politiskt engagemang kommer att se olika ut under livets olika faser. Under vissa perioder i livet kommer det inte vara möjligt att lägga lika mycket tid som i andra perioder. När jag var yngre tyckte jag det var märkligt att det var så få mellan trettio och fyrtiofem engagerade. Varför gick man inte från SSU och vidare in i partiverksamheten? Ett av svaren som jag kan se idag när jag själv har familj och mycket annat som skall ordnas är att det är svårt att få tiden att räcka till. Många gånger har jag funderat på om det verkligen finns tid för engagemang just nu. varje gång jag ställt den frågan har jag sedan gjort ett medvetet val att fortsätta mitt engagemang. Fast valet innebär att andra saker har fått stryka på foten. Sen tror jag också att övergången från SSU till partiet kan vara svårt eftersom verksamheten många gånger är så radikalt olika
.


2012-02-22, 16:37  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM