TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I söndags arbetade jag min sista dag på hemvården i Munkedal och kan nu fokusera på mitt arbete på Verdandi. Att arbeta inom omsorgen har varit lärorikt på många vis. Samtidigt har det varit extremt slitsamt och tungt. Till en början kändes det ganska skönt att arbeta på timmar och själv kunna styra när jag ville jobba. Det var skönt så länge som det fanns tider att välja mellan. När det blev långt mellan samtalen gick jag istället med en konstant panik och oro över hur jag skulle klara månaden. Under våren arbetade jag i stort sett bara helger och kvällar. Arton helgen på raken för att vara exakt. När familjen var ledig arbetade jag och när jag var ledig var familjen på arbetet och i skolan. Dessutom fanns hela tiden kravet från arbetsförmedlingen att söka jobb för annars riskerade jag att skrivas ut ur arbetsförmedlingen. Det har varit en allt annat än enkel tillvaro för att få det hela att fungera. Med mig har jag hela tiden tanken på att snart är det trots allt val och då blir det ändring, då kommer en ny regering som kan vrida upp temperaturen i Sverige igen. Eftersom jag på nära håll sett konsekvenserna av regeringens politik hur människor tvingas till socialtjänsten eftersom de enligt försäkringskassan inte längre anses sjuka, hur lång tid det tar innan ersättning från a-kassan i verkligheten tar, hur snabbt någons självförtroende bryts ner av arbetslöshet trodde jag att valet var självklart. Alliansen måste bort, en människofientlig politik måste ersättas med en solidarisk politik.

 

I helgen hade jag ett samtal med en arbetskamrat som handlade om valet. Min arbetskamrat sa att den inte bestämt sig för vilket parti rösten skulle falla på ännu men det viktigaste var att Anders Borg fick vara kvar som finansminister. Orsaken var att krisen i Sverige varit betydligt lindrigare än i många andra länder. Min arbetskamrat menade att i Sverige hade vi knappt alls berörs av den ekonomiska krisen. För mig blev detta till ett märkligt uppvaknande. Alla vet faktiskt inte hur kallt Sverige har blivit under de gågna fyra åren. Den som har sitt arbete tryggat och inte har behövt samhällsinstanser som försäkringskassan mår faktiskt ganska bra. de har fått sänkt skatt och har lite mer att röra sig med. Tack vare rot och rut kan de dessutom frigöra mer tid. För dem har de senaste fyra åren varit goda och de ser inte någon anledning att rösta på något annat. Budskapet till dem blir att förklara vad sänkta skatter kommer att leda till. Sänkta skatter kommer att påverka kvaliteten i skola, vård och omsorg de frågor som berör de flesta väljare oavsett var i livet man befinner sig. Sänkta skatter innebär mindre pengar till det som finansieras gemensamt. För den som inte haft ett gott liv under alliansens styre är min uppmaning: gå och rösta! Ingenting kan vara viktigare än detta.2010-08-17, 10:33  Permalink
Andra bloggar om:  


Mycket sant, det du skriver. Men det är som vanligt, man lever tryggt ovetande så länge man inte drabbas själv eller har någon i sin närhet som drabbas. Man kan ofta inte sätta sig in i en situation förrän man helt plötsligt hamnar i den själv, och det är inget roligt uppvaknande när man inser att man röstat sig själv till ett sämre villkor och ett krångligare liv.


Anna Norrgran & Liza Kettil: Precis! Tyvärr inser människor inte att valet inte bara är något som händer på valdagen utan något som kommer att påverka samhället under lång tid framåt. Jag förstår inte hur man kan välja att inte sätta sig in i vad partierna står för eller än värre inte använda sig av sin röst.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM