TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Snart är första maj över för detta år, det gick bra med de som vi hade. Det kom klart fler människor och kollade i år än förra året trots det lite oroväckande vädret. För de började dugga lite innan. Men de blev inget, jag höll tal som vanligt denna gång om barnfattigdomen i Sverige men även i kommunen.

 

Jag tycker att det är oroväckande hur hög barnfattigdom är som den är här i Heby kommun för stor är vi ju inte direkt, 2007 låg vi två av alla kommuner i Uppsala län det var bara Tierp som låg före oss och vi låg över genomnittet för hela länet. Och 2008 som den senaste mätningen gjorde då låg vi på nästan samma nivå trots att antalet barn hade minskat och vi kom på tredje plats för nu hade även barnfattigdomen ökat i de andra kommunerna.

 

Det skrämmande men samtidigt inte så konstigt med den politik som förs i detta land. Istället för få bukt med dom verkligen problemen satsar regeringen på att införskaffa Black Hawks helikoptrar för flera miljarder som ingen kan flyga här. Att kalla Fredrik Reinfeldt för landsfader tycker jag är helt fel, för en landsfader förtrycker inte sitt folk och försätter dom i fattigdom som denna regering gör.

 

En annan sak som jag nämde i talet var utförsäkringarna, som är en stark bidragande orsak till den ökade barnfattigdomen. Och jag anser att de som nu startats upp med olika protester mot detta måste fortsätta, de får inte bli så att de nu efter dessa protester lägger sig till ro och går i glömska. För vi måste visa vad vi tycker om dessa övergrepp och över hur regeringen behandlar sitt folk. För de högern vill är att vi alla bryr oss om oss själva och inte organiserar oss, för tillsammans är mycket starkare än om vi är ensam.

 

Kommer lägga upp talet här senare som jag brukar göra, önskar er alla kära läsare en fortsatt trevlig kväll och en god natt!2011-05-01, 22:26  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM