TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är så trött på att höra allt tjatet om politisk korrekthet och nu har verkligen detta begrepp fått tillbaka sin gamla betydelse igen, som de hade under sin begynnelses tid i Sovjetunionen under utresningarna där på 1920-talet. Men dock är våldet borttaget, men ordets princip är den samma och det är att försöka tysta ner meningsmotståndare och få honom/henne att verka icke trovärdig igenom att ge denna stämpel.

 

För mig är detta ett politisk lågvattenmärke precis som negative campaigning. Om dessa två får ett allt för stor fäste inom den svenska politiken, är jag rädd att de kan skada demokratin och dess trovärdighet ytterligare. Och i dagens samhälle förekommer en hård kamp mellan människor främst bland bloggare vem som har de mest politiskt okorrekta åsikterna. Det jag undra skulle någon överhuvudtaget ta en politiker som höll på så seriöst? Jag skulle inte göra det.De politiskt korrekta vill benämnas annorlunda ?

Så vad ska vi kalla dem istället för PK då ?

De som är PK verkar ju annars ofta slänga sig med invektiv på andra icke-PK såsom rasist, islamofob etc ...

Ska vi kalla dem "Försvarare Av Den Enda Sanningen" ?

FADES, i folkmun FADÄS ?


Daniel Ericsson: Vad ska vi då kalla de som försöker göra sina åsikter rumsrena så att säga, Jonny?

För de är ju också politiskt korrekthet, och precis det vad politisk okorrekta håller på att försöka göra med sina åsikter.

För enligt dem själva är deras åsikter den enda rätta sanningen i debatten, och alla andra som inte tycker som dem är i praktiken idioter som inte borde ha en talan överhuvudtaget.

Vad det än kallas så tycker jag inte om de,så länge det är en metod för att tysta ner sina meningsmotståndare. Och för att jag är så trött på denna smutskastning som håller på som håller på får fäste i den politiska debatten.
PK-iterna kanske vill bli kallade för "faktaförnekare". Faktaförnekare är en bra beskrivning av den politiskt korrekta individen.

Ett annat förslag är veritofob, dvs en som är rädd för sanningen, vilket också en bra beskrivning av pk-människan.

Vilket av begreppen faller dig, Daniel, bäst i smaken?


Daniel Ericsson: Jag svara precis som jag gjorde till Jonny och de är att vad det än kallas så gillar jag inte för principen är den samma. Att tysta och nervärdera sin meningsmotståndare.

Vad beträffar faktaförnekare så finns det såna också bland de som kallar sig för politisk okorrekta.

Sanning är ett ord som är mycket svår att använda eftersom att de finns så många olika sanningar och de finns aldrig en enda rätt sanning utan tusen tals. Eftersom att det jag tycker är en sanning behöver en annan person inte tycka är sant bara för att jag påstår de.
"de som försöker göra sina åsikter rumsrena "

Dvs de åsikter som du inte delar är "inte rumsrena" ...

Många PK'iter försöker ju tysta olika sorters debatter genom att använda laddade ord som rasist, fascist, invandrarhatare, högerman, etc etc.

Tysta och nedvärdera, guilt by association.


Daniel Ericsson: Du glömmer en sak Jonny, och det är de 7 kap i lagboken. Men jag kommer aldrig att acceptera de förhållningssätt nazister och rasister har till andra människor, hur förfinade och förskönade de än försöker göra dem.

Jag vet mycket väl vilka metoder och sorters ord som används, själv blir jag oftast kallade för kommunist eller vänstertomte av debattörer från högersidan.

Men jag struntar i sånt om de inte helt spårar ur och blir till rena personangrepp. Folk som använder sånt där är oftast de som saknar argument i frågan.
Man får vackert acceptera både nazistiska, fascistiska , socialistiska , kommunistiska och religiöst fundamentalistiska åsikter så länge de som uttrycker dem inte bryter mot lagen.

Inga av dessa åsikter är för mig direkt vackra men lik förbenat har andra rätt till dem.


Daniel Ericsson: Ja precis. Det är en av de fina sakerna med att leva i en demokrati. Att alla har rätt till en åsikt, så länge som de inte bryter mot lagen som du säger.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM