TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Känner att det är dags att bli mer aktiv här på bloggen efter en tids frånvaro mycket pga. att jag har haft mycket att göra under tiden som gått. Bla. att sätta sig in det politiska arbete i en berdning som jag har kommit med i efter valet.

 

Den beredningen har bla. hand om sophatering, vägar, parker, gator och miljö m.m. Det jag hittils har varit med om har varit väldigt intressant, är med på var ända möte för att på så viss få lära mig bättre om olika saker, även om man är som jag bara ersättare.

 

För är det någon som jag tycker är viktigt så är det miljöpolitiken som jag kan tycka på riksnivå har fastnat i diskussioner om olika skatter för det måste väl ändå finnas mer man kan göra för miljön än att höja skatterna på besin och disel?

 

Jag kan tycka att dessa skattehöjningar som görs av bränsleskatten är orelavanta igenom att det gör inte så mycket åt de stora problem med miljön, mycket beroende på att de finns inget mot alternativ till besin och disel just nu.

 

Dessutom finns det inget alternativ istället för bilen för om vi kollar på kollektivtrafiken som finns idag håller den överhuvudtaget inte måttet, en ren parodi över hur en kollektivtrafik sak fungera.

 

Det finns mycket att göra inom detta område även i den här lilla kommunen. Men dom enklaste lösningarna är inte alltid dom bästa lösningarna, det måste vi som politiker ha med oss när vi ska vara med och fatta beslut.

 

 2011-06-29, 23:13  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Snart är första maj över för detta år, det gick bra med de som vi hade. Det kom klart fler människor och kollade i år än förra året trots det lite oroväckande vädret. För de började dugga lite innan. Men de blev inget, jag höll tal som vanligt denna gång om barnfattigdomen i Sverige men även i kommunen.

 

Jag tycker att det är oroväckande hur hög barnfattigdom är som den är här i Heby kommun för stor är vi ju inte direkt, 2007 låg vi två av alla kommuner i Uppsala län det var bara Tierp som låg före oss och vi låg över genomnittet för hela länet. Och 2008 som den senaste mätningen gjorde då låg vi på nästan samma nivå trots att antalet barn hade minskat och vi kom på tredje plats för nu hade även barnfattigdomen ökat i de andra kommunerna.

 

Det skrämmande men samtidigt inte så konstigt med den politik som förs i detta land. Istället för få bukt med dom verkligen problemen satsar regeringen på att införskaffa Black Hawks helikoptrar för flera miljarder som ingen kan flyga här. Att kalla Fredrik Reinfeldt för landsfader tycker jag är helt fel, för en landsfader förtrycker inte sitt folk och försätter dom i fattigdom som denna regering gör.

 

En annan sak som jag nämde i talet var utförsäkringarna, som är en stark bidragande orsak till den ökade barnfattigdomen. Och jag anser att de som nu startats upp med olika protester mot detta måste fortsätta, de får inte bli så att de nu efter dessa protester lägger sig till ro och går i glömska. För vi måste visa vad vi tycker om dessa övergrepp och över hur regeringen behandlar sitt folk. För de högern vill är att vi alla bryr oss om oss själva och inte organiserar oss, för tillsammans är mycket starkare än om vi är ensam.

 

Kommer lägga upp talet här senare som jag brukar göra, önskar er alla kära läsare en fortsatt trevlig kväll och en god natt!2011-05-01, 22:26  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Efter att ha varit borta ett långt tag nu känner jag äntligen att krafterna är tillbaka för att orka med att blogga, men det betyder inte att jag har sluta följa de som händer i Sverige och ute i vår stora värld.

 

Mycket har hänt i mitt liv under denna tid som jag har varit borta från bloggen både bra och dåliga saker, tex. att vi socialdemokrater förlorade ett jämt val och att ett främlingsfientligt parti kom in i riksdagen. Det gick heller inte så bra för oss i kommunen trots ett starkt arbete från min S-förening som jag är riktigt stolt över.

 

Själv kom jag faktiskt in i kommunpolitiken efter valet, jag blev dock inte kommunfullmäktige. Utan har hamnat i en av beredningarna, den för miljö och samhällesbyggnadsfrågor och sedan i valnämnden. Så varje månade är jag nu för tiden på möten med beredningen väldigt intressant. Miljö tycker jag är ett intressant område. Valnämnden har jag bara varit på ett möte hittils och det pga nyvalet i Örebro län.

 

Sedan har min familj utökats min syster har fått en tredje dotter med sin nya kille, och min äldsta systerdotter väntar sitt första barn som kommer i juni. Santidigt har min syster och hennes kille flyttat till Småland där han kommer ifrån men dom har köpt en fin sommarstuga i Sala så dom kan vara där ibland och hälsa på.

 

Innebandyn går bra för mig, men nu är den slut för säsongen och denna säsong har varit en av mina alldra bästa. Det gick bra för min förenings damlag denna säsong också dom har nu tagit sig hela vägen till eliten som första laget någonsin i Sala att göra det.

 

Men nu är det dags att gå och lägga sig som man orkar upp imorgon och då fortsätta skriva på mitt första maj tal. Och imorgon kommer fler inlägg dock mindre privata än detta. Önskar alla en god natt där ute i vår stora värld!2011-04-29, 03:28  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Verkar det somatt det är företagen som äger apoteken som bestämmer vem eller vilka spom får köpa i deras apotek.

2010-08-31, 23:19  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Enligt en studie som Brottsofferjourernas Riksförbund gjort så är det många brottsoffer som inte kommer i kontakt med brottsofferjour, trots att de i lag står att polisen måste förmedla kontakt med en stödorganisation. Sämst är det i Västerbotten, Uppsala, Västra Götaland och Norrbotten.

 

I Västerbotten är det så illa att inte ens en av 100 brottsoffer når fram till en brottsofferjour. Detta är under all kritik, så ska de överhuvudtaget inte vara. Om något händer så ska man få den hjälp man behöver, och om polisen tycker att den är lyxbetonat så får det stå för dem, men för mig är det en rättighet som alla brottsoffer ska ha, utan några problem alls för att få den.


Jag skrivit om detta problem tidigare och läget har inte blivit bättre sen senast jag skrev om det utan snarare tvärtom. Nu kommer skrämmande rapporter om att nio av tio person med funktionshinder går arbetlösa. De har också sämre ekonomi, hälsa och utbildning än snittet.

 

Jag undrar när ska politiker och myndigheter uppmärksamma och åtgärda dessa problem, för något måste göras? Detta gäller människor som behöver extra hjälp och stöd i skolan, i det vanliga livet och för att kunna komma ut på arbetsmarknaden. I denna grupp har samhället många tillgångar att hämta, många av de funktionshindrade är väldigt duktiga på sina specialintressen som de har.

 

Jag anser att samhället borde se detta som en tillgång än att bara se problemen med ett funktionshinder och som vissa till och med ser de som en börda för samhället. Det är sådant här trångsynhet som stoppar utvecklingen för ett bättre samhälle för funktionshindrade igenom att skapa möjligheter för dem att få ett värdigt liv.


Idag känner man bara maktlöshet, sorg och ilska över de som har hänt med konvojen Ship to Gaza. Och idag visade den iraeliska regimen ännu en gång upp sitt riktiga ansikte, de har vista att de inte tänker följa de internatonella lagarna utan fortsätta sina brott mot mänskligheten, det Israel gjorde inatt och håller på med idag är avskyvärt och helt oacceptabelt.

 

Jag anser att Sverige borde ta hem sin Israelambassadör och bryta all handelförbindelse med Israel, samt att vi kräver att de släpper alla det nio svenskarna som sitter i fängelse och att de upphäver blockaden av

Gazaremsan. För det är ett hemskt bortt mot mänskligheten som Israel håller på med, vilket världens länder borde höja sina röster emot även vanliga fall.

 

Det är verkligen dags för världen att vissa att alla även USA och Israel måste rätta sig efter de internationella lagar som finns, och vissa att vi inte godtar brotten mot de mänskliga rättigheterna som pågår ute i världen.


Det är skrämmande att en sådan läkare som den danska läkaren som har felbehandlat minst 29 patienter i Norge, fortfrande får vara läkare och kan fortsätta sin verksamhet i vilket land som helst i Norden. Trots att hon har mist en del av sin legitimation pga felbehandlingarna. Som inget har hänt.

 

På grund av ett nordiskt överrenskommelse om att man erkänner varandras läkarlegitimationer under förutsättning att den är giltig och överförbar. Men något register över tex. felbehandlingar de finns inte, så Landstinget kan inget kolla upp sådant. Vilket jag tycker är helt fel sånt borde finnas till Landstingets, Socialstyrelsens eller sjukhusens förfogande så att det vet vilken läkare de tar in. Sånt här gör att förtroenden för läkarkåren minskar lika så med patientsäkerheten.

 

Och den 15 juni kommer riksdagen rösta om ett nytt lagförslag från regeringen, som innebär att Socialstyrelsen tar över granskning utav sjukvårdspersonalen från Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN). Vilket inte jag tror blir så bra när Socialstyrelsen har under en längre tid visat att de helldre letar efter systemfel än att pekat ut ansvariga personer.

 

Sedan kommer inte patienter som har gjort en anmälan, kunna överklaga de beslut som Socialstyrelsen fattar. Detta tycker jag också är fel, jag tycker att de ska kunna gå att överklag Socialstyrelsen beslut. För detta stycker jag slår ut allt vad patientsäkerhet är. Men de gör förstås inte Göran Hägglund.


Jag är så trött på att höra allt tjatet om politisk korrekthet och nu har verkligen detta begrepp fått tillbaka sin gamla betydelse igen, som de hade under sin begynnelses tid i Sovjetunionen under utresningarna där på 1920-talet. Men dock är våldet borttaget, men ordets princip är den samma och det är att försöka tysta ner meningsmotståndare och få honom/henne att verka icke trovärdig igenom att ge denna stämpel.

 

För mig är detta ett politisk lågvattenmärke precis som negative campaigning. Om dessa två får ett allt för stor fäste inom den svenska politiken, är jag rädd att de kan skada demokratin och dess trovärdighet ytterligare. Och i dagens samhälle förekommer en hård kamp mellan människor främst bland bloggare vem som har de mest politiskt okorrekta åsikterna. Det jag undra skulle någon överhuvudtaget ta en politiker som höll på så seriöst? Jag skulle inte göra det.


Jag tycker att det är under all kritik att soldater som har varit i utlandstjänst och kommer hem skadade inte får den ersättning som de har rätt till direkt utan för att kunna få den måste de inställa sig personligen på arbetsförmedling samma dag som de kommer hem hur illa skadade de än är.

 

Alla människor även veteran borde behandlas med mer respekt utav samhället och staten som sänder ut dem till olika ställen i världen. Jag anser att den svenska veteranpolitiken måste bli bättre. Jag tycker att en veteran direkt när denne kommer hem ska få den vård som han/hon behöver för att kunna tillbaka till vardagen igen. Så ska de också vara med ersättningen.

 

Just nu behandlas denna fråga utav en socialförsäkringsutredning som regeringen nyligen har tillsatt, men den utredningen kommer att vara helt färdig om ett par år. Fast en del beräknas vara färdig redan 2011. Jag tycker att under denna tid som denna utredning håller på att de ska finnas tillfällig lösning på detta problem så att allvarligt sjuka människor soldater som vanligt folk slipper att infinna sig personligen på arbetsförmedlingen för att få sin ersättning.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM