TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Min kamrat Ingemar E L Göransson har på några få rader skrivit ned vad vår fackliga och politiska utmaning handlar om i dessa dagar.

 

Varför får vi som jobbar lite mer pengar i plånboken och vad betyder det på sikt? Vilket slags samhälle lämnar vi över till nästa generation?

 

Tag lärdom svenska folk och vakna medan tid ännu är!

 

 

Arbetarrörelsen måste förstå att avslöja strategin bakom skattesänkningspolitiken;

 

1) Bryta upp solidariteten mellan de som har jobb och de som inte har det.

 

2) Underminera välfärdsstaten så det inte återstår något gemensamt kvar.

 

3) Öppna upp för en privatiserad välfärd för de som har råd, bl.a. för att de har fått sänkt skatt.

 

I dagens tidning har finansminister Anders Borg (m) intervjuats och han menar att det skall komma ett antal jobbskatteavdrag ytterligare samt att han söker en överenskommelse mellan parterna på arbetsmarknaden för att "undanröja" hindren för ungdomar och invandrare att komma in.

 

Anders Borg (m) menar en sådan överenskommelse kan ske utan LO som centralorganisation utan det räcker med TCO och SACO arbetsgivarna och regeringen.

 

I klartext:

 

Kommer inte parterna överens om att riva ner arbetsrättslagstiftningen från 70-80-talen kommer regeringen att lagstifta mot den.

 

Skatterna skall fortsätta sänkas till en nivå där var och en får fixa sin egen välfärd med privata försäkringar. detta skall betalas av en låglönesektor utan regleringar. Berätta för era medlemmar om detta.

 

Jag har pekat på detta i flera år och tyvärr verkar jag få rätt. Regeringen Reinfeldt är ingen civiliserad mellanmjölkshöger utan en retoriskt förklädd gammelhöger med nyliberala förtecken.

 

Ingemar E L Göransson

 

Ingemar E L Göransson

 

Författare till:

 

Arbetarrörelsens Kris-Mellan reformism och marknadsliberalism

 

 2011-10-22, 15:41  Permalink
Andra bloggar om:  


"I dagens tidning har finansminister Anders Borg (m) intervjuats och han menar att det skall komma ett antal jobbskatteavdrag ytterligare samt att han söker en överenskommelse mellan parterna på arbetsmarknaden för att "undanröja" hindren för ungdomar och invandrare att komma in."

Vilken dagens tidning? Länk?
Under tiden som ni sossar håller på att formatera er i partiet, röja upp efter Juholt-krisen och förnya er så har Alliansen sprungit ifrån er med hästlängder. Men de vet ju att de är piskade till att genomföra sina ointelligenta reformer i en rasande fart innan 2014.

Medan vi runtom i landet väntar på en stark opposition som kan ge det motstånd som behövs brer Moderaterna ut sig. Trots att de är i minoritet så håller de på att genomföra enpartistaten. (Diktatur med ett annat ord) De andra partierna i Alliansen är endast utfyllnad.Demokratin dansar dödsdansen?

Vi har inte råd att vänta på er längre! Tiden går fort till 2014!

Man känner igen gammelmoderaterna även om dom försöker gömma sig i en skiten overall
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM