TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ordmolnens och de falska påståendens vapendragare
Jasenko Selimovic har alltid velat framstå som den oförvitlige som ställer allt till rätta. Såsom statsekreterare hos Ullehag trädde han in och på ett falsk sätt under rubriken ”Jonas min vän”  försökte desarmera en artikel av Jonas Hassen Khemiri riktad till den moderata justitieministern Bästa Beatrice Ask . Det var bara det att Khemiri inte känner Selimovic, än mindre är hans vän. Jag skrev Jasenko Selimovic: Hur man sticker kniven i ryggen på en ”vän”.


I EU har ”enslingen” inte gjort ett något
På hemsidan presenterar Selimovic sig som ”En obotlig europé” därför att han har den ”europeiska erfarenheten” av att vara ”uppvuxen i kommunismen, har upplevt Milosevic och nationalism, varit med om ett krig, upplevt flyktingskap.” Ingenstans finns omnämnande av demokrati, demokratiskt samtal och lyssnande samarbete. Under politik nämns tre områden som är intressanta för Selimovic Klimat, Energi och Antibiotika men under rubrikerna lyser tomrummet vitt och inte med ett ord återfinns den ordmängd som han breder ut på andra ställen. En gång i tiden gick en radioserie med Enslingen på skäret. Påstridigheten och envägskommunikationen - han har redan svaret på vad meningsmotståndaren kommer att säga – finns där, men det enda tråkiga är Selimovics texter inte har Gösta Bernhard spänstighet och är renons på både humor och självinsikt. Jag vill inte vara med er i er kamp, för landet ni vill bygga är inte landet jag vill leva i”, skriver Jasenko Selimovic i DN , och påstår att för vänstern är demokrati inte viktigast i uppenbar missuppfattning att alla till vänster om folkpartiet är Stalinkommunister. SvD fann anledning att ironisera över Selimovics insatser som kolumnist i DN, Han gnäller och lustmörtdar halmgubbar.

Selimović saknar totalt självinsikt
Nu producerar ”enslingen” från sin europapiedestal kritik av socialdemokratin i flyktingfrågan – han var ju statssekreterare i integrationsfrågor då det under borgarna inte skedde ett smack utom att välfärdssystemen urholkades genom skattesänkningar, huvudsakligen för den rikaste delen av befolkningen. Det började med Därför vågade ingen tala öppet om flyktingkretsen  som låter som början på en självbekännelse, men är ett angrepp på Socialdemokratin och Aftonbladet för försummelser medan Selimovic satt i regeringskretsen. Han talar om Sverige som ett land, där moralisk ryggrad saknas och det obekväma inte vågar yppas. Med all rätta svarar Karin Pettersson på Aftonbladet Selimović borde se sig i spegeln , som väl belyser han sätt att med ordmoln och halvsanningar få sin skevhet att framstå som naturlig.


”Selimovic ett kulturellt alibi för liberalt”
Göran Greider: skriver att  Selimović spelar rollen som kulturellt alibi för liberalerna . Han satt i åratal som integrationsansvarig statssekreterare i en skattesänkarregering som rustade ned välfärd och försvårade integration. Selimović har obegripligt svarat Vänstern kan inte bara leva i nuet  och summerar: Vänstern hamnar, direkt från socialistiska, nu-fokuserade och därför nödvändigtvis kortsiktiga perspektiv, i konservativa diskussioner. Lära sig hur man skapar ett mindre dogmatiskt samtal... Lita mindre på de som pratar i termer av ondska och godhet, mindre på förbud och inskränkningar och mer på att en mångfald av perspektiv garanterar en sannare, mer komplex bild av verkligheten och därmed möjliggör eget tänkande, eftertanke och aktivt medborgarskap.                     Är det någon som förstår vad han menar i flyktingfrågan eller vad han nu egentligen diskuterar? Eller är du, liksom jag, beredd att kategorisera det som kvalificerat ordbajseri.2016-01-25, 18:00  Permalink
Andra bloggar om:  
Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM