TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det danska rövarsamhället
Som svensk socialdemokrat på andra sidan Öresund har jag har med stor förvåning läst i svenska tidningar om hur Mette Frederiksen och vårt danska systerparti närmat sig Dansk Folkparti med sin hjfrämlingsfientliga hållning och nu senast vill konfiskera flyktingars värdesaker. Mobilen, klockan, vigselringen och kontanter upp till ett värde av 3 000 danska kronor. Det är vad asylsökande ska få behålla när det danska förslaget om att beslagta värdesaker från asylsökande nu börjar ta konkret form. I Danmark ska polis få beslagta värdesaker från asylsökande för att finansiera asylprocessen, det är en del i den stora migrationsuppgörelse som blev klar för 14 dagar sedan. 


Dansk minister: när man kommer till Danmark blir man behandlad som dansk
Danska inrikesministern Inger Stöjberg säger: När man kommer till Danmark blir man behandlad som danskar blir behandlade - om man har pengar ska   jkman försörja sig själv . Och sedan när beslagtar dansk polis hos egna medborgare allt utom vigselring, mobil och 3000 kr?! Har Danmark ingen grundlag? Enligt den nya lagstiftningen ges dansk polis rätt att visitera flyktingar för att eftersöka pengar och värdesaker och danska staten rätt att konfiskera dessa. Inställningen ger dessutom obehagliga associationer till förhållanden i ett annat land ca 75år gamla.


Skulle i Sverige strida mot Regeringformen! 
äåDetta skulle i Sverige strida mot svenska Regeringsformen. Strider detta verkligen inte mot dansk Grundlag? Om inte är grundlagsskyddet verkligen primitivt i Danmark. Jag kan konstatera att det i vart fall strider mot FNs deklaration om de Mänskliga rättigheterna art 2, 7, 17 och 30 samt EUs stadga om de grundläggande rättigheterna art 17, 20, 21 och 54. Jag har anmält saken för EU-kommissionären för Rättigheter. Enligt dessa bestämmelser får man inte godtyckligt konfiskera enskildas egendom. Dessutom är det mycket svårt att förstå att det kan vara mina danska partikolleger som står bakom detta förslag som för mig är i direkt konflikt mot grundläggande mänskliga rättigheter.


En helt annan sak är var persons skyldighet att dfbidra till sin egen försörjning
En helt annan sak är att även flykting som som själv har förmögenhet enligt vanliga normer om statligt socialt bistånd har skyldighet att själv helt eller delvis svara för sin försörjning. Detta skall emellertid bedömas av biståndshandläggare på vanligt sätt i socialärende. Att tillåta staten och polis att godtyckligt beslagta egendom är inte värdigt en rättsstat och dessutom ett brott mot mänskliga rättigheter. Min åsikt är den som Angela Merkel ger uttryck för i denna fråga: Vi löser denna fråga på ett bra sätt för flyktingarna och därmed för vårt samhälle!

Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM