TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En feministisk utrikespolitik: erkänn Palestina!

Redan när vår nya socialdemokratiska regering aviserades en omläggning av utrikespolitiken i och med att Carl Bildt ersattes av Margot Wallström. Det sas att utrikespolitiken skulle vara feministisk . Kanske var det inte så många som anade vad denna förändring bestod av. Men redan i regeringsförklaringen angavs att Palestina skulle gjerkännas som stat, vilket väckte ett ramaskri från Israel men även från borgerligt håll, särskilt en del ”liberala” dagstidningar. Naturligtvis fick man räkna med att israelvänliga krafter försökte ge detta beteckningen antisemitiskt, vilket är omdömet om allt som görs för att förverkliga/kräva tvåstatslösning.

 

Får man inte tala om piskning och halshuggning

Margot Wallström blev i egenskap av Sveriges utrikesminister skamligt och oartigt behandlad vid en arabkongress efter det att hon kallat Saudiarabiens straffsystem med piskrapp och offentliga halshuggningar för medeltida.  Självklart måste vi    kunna beskriva verkligheten och även ge en värdering av denna. I båda dessa saker har vi alltså inte längre en hycklande utan en feministiskt saklig utrikespolitik. ok

 

Borgarna protesterar och kallar det oskickligt att tala sanning!

Den borgerliga pressen har talat om oskicklig hantering under påstående att Palestinaerkännandet kom för snabbt. Svenskt Näringsliv som saknar annan ledstjärna än att göra vinster på affärsförbindelser instämde i kritiken. Även i andra hänseenden har borgerliga kritiserat den socialdemokratiska utrikespolitiken. När borgarna ylar är det viktigt att vi stödjer våra politiska företrädare. Det kan också konstateras att Margot Wallströms linje är väl förankrad i partiet.
Stöd helhjärtat Margot Wallström och Sveriges feministiska utrikespolitik.

Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM