TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jan Andersson skriver att Ändamålet inte helgar medlet apropå att Socialdemokraterna i region Skåne tillsammans med MP fick genom sin budget. Detta genom att i omröstningen mellan alliansens budget och SD:s budget rösta för SD i kontrapropositionen. Därmed föll alliansens förslag.

 

Enligt lexikon: "Ändamålet helgar medlen" betyder att om målet med det man gör är gott kan man tillåta lite mindre goda handlingar för att nå det. 

Eftersträvansvärt ändamål
I slutomröstningen vann S och MP. Jag förutsätter att Jan - trots Jämtins och Löfvens pekfinger – vid en värdering anser att ändamålet, nämligen att den största partisammanslutningen kan regera med sin egen budget och att vi i regionen slipper nyval, är starkt och mycket eftersträvansvärt. Detta har stor politisk betydelse och innebär att vi har ett underlag före en socialdemokratisk politik i regionen och helt enkelt kan ge skåneväljarna det de röstade på utan extraval.

 

… och betydelselös markering i votering om kontraproposition
För att få fram alternativet i huvudpropositionen, där frågan om den socialdemokratiska budgeten skulle avgöras, så röstade S alltså i kontrapropositionen på SD-förslaget och inte på borgarnas. Den politiska betydelsen av detta får anses minimal. Jag vet inte ens om det rimligen kan kallas taktikröstande. Och ingen lär tro att S i sig känner minsta sympati för SD-förslaget. Särskilt vid jämförelse med vikten av att rösta fram en socialdemokratisk budget, så framstår detta medel som synnerligen betydelselöst och oskyldigt.


Så blev innehållet i regionens budget
nyhetsplats rapporterar Sydsvenskan om betydelsen av den S-märkta budgeten: "Förlossningsvården får extrapengar. Vårdpersonal på skiftschema slipper jobba varannan helg, och fler ska kunna utbilda sig till specialistsköterskor.  Enligt regionrådet Henrik Fritzon (S) ökar anslagen till vården med 1,2 miljarder kronor. En extra satsning på akutvård, förlossning och psykiatri på 440 miljoner kronor. Familje-BB i Malmö öppnas igen. Helgtjänstgöring minskas från varannan helg, till två helger av fem. 60 studieplatser som ger möjlighet att utbilda sig till specialistsjuksköterska med full lön.
Det generella sparbetinget på en procent tas bort.
Inga taxehöjningar i kollektivtrafiken under 2015. Priset för periodkort när man reser över en länsgräns sänks med 65 kronor... Bidrag till finansieringen av Max IV i ett samarbetsavtal med Lunds universitet, 145 miljoner kronor under fem år...  En handlingsplan för att återta all ambulansverksamheten i offentlig regi. Att återinföra endometriosteamet, som tidigare var verksamt på Sus.
Handlingsplan med målet att minska användandet av bemanningsföretag och istället inrätta egna personalpooler."

Obegripligt hur man kan kritisera detta att se till att vi får en egen budget!
Bengt Silverstrand har välartikulerat utvecklat frågeställningen i Håll huvudet kallt, Carin Jämtin! . Carin Jämtins kritik har naturligtvis utnyttjats Av borgerlig press med Expressen i täten  följda av Skånskan  och Sydsvenskan angrepp i huvudledare S tar sig rätten att rösta på SD . Självklart är borgerliga tidningar sura över att S i Skåne lyckades undvika det som skedde på riksplanet och alltså gav väljarna det budgetalternativ man röstat fram i valet. Kanske det är så att Stefan och Carin borde ha funderat ett andra varv inför omröstningen i Riksdagen?! och då är det ju magstarkt att kritisera någon som löst problemet med att borgarna tar över trots att de förlorat valet.  Att Jan Andersson okritiskt följer i partiledningens fotspår kan man fundera över …

Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM