TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lena, det var vi i LO-leden, miljöpartiser, socialdemokrater och andra väljare som verkligen vann!
LO ville det. MP-kongressen ville det. Ystad arbetarekommun ville det och motionerade. S-kongressen ville det – men var tvungna att kompromissa för att ha kvar partiledaren. Svenska folket ville det till 80 procent. Ja, detta att vinster skulle återföras till välfärdsverksamheten i fråga. Som tidningen Folket konstaterar är väljarna, även alliansväljarna är emot att vinster i välfärden går ner i ägarnas fickor . Det har suttit långt inne både hos Stefan, Åsa och

fg

Gustav. Man var liksom mer försiktig och ville köra kvalitet mm. Lena Mellin talar litet surt om att Ingen vann - utom juristerna - Och det är väl klart att inte snyter man omfattande lagförslag om bemanning, öppenhet i bokföring, meddelarskydd osv ur näsan. Där får väl jurister liksom alltid vara politikens tjänare och formulera det hela formellt. Det är inget sura över, men man måste ju hålla tummen på juristernas ögon så att de verkligen jobbar fram något användbart. Men ett rungande tack till Ulla och Jonas för att ni slutförde gfjobbet så långt. Vi instämmer i Anders Lindbergs ledare i AB Jonas Sjöstedt fick revansch -  guskelov!

 

Ett kvitto på framgången är illvrålet från högerkrafterna!
Ulf Lindberg i Almega;
Nu börjar den svenska välfärden nedmonteras , vari uppgörelsen anges ”baserad på myter och anekdoter” och är ”ett historiskt misstag för den svenska välfärdsmodellen”. Han skriver också att Innovationer och investeringar i välfärden stryps i dag . Vd för svenskt näringsliv Carola Lemne talar om en våt filt över välfärdssektorn . På Svenskt näringslivs hemsida skriver man också om Uppror mot regeringens vinstförslag . Arbetsgivarnas trogna i media är inne på samma spår. Maria Ludvigsson i SvD Valfrihet i permafrost , Mats Skogkär i Sydsvenskan ”… när valfriheten kringskärs och makten över välfärdens vad, hur och av vem återförs till politikerna, är kanske undersåtar ett ärligare ord än medborgare” , Expressen: Vinstjakt med oslipade knivar , DN: Sämsta tänkbara start apropå vinstuppgörelsen  och GP Barnet kastas ut med badvattnet . Det hör naturligtvis till saken att samtliga riskkapitalisternas försvarare i riksdagen Janas Björklund, Anna Kinberg Batra, Annie Lööf och Göran Hägglund talar om slag mot valfriheten (att välja välfärdsföretag).

Som sagt ett kvitto på den rätta vägen. Kanske borde någon enstaka journalist fundera på rösten hen ger sin Master

Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM