TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För 30 år sedan träffade jag min underbara man.  Vi förlovade oss den 3 december 1981 - 30 år sedan. Men egentligen var vi då sjuka eftersom diagnosen homosexualitet avskaffades först senare.

 

g

 

För 16 år sedan, sedan partnerskapslagen 1 jan 1995 trätt i kraft, tillåts vi den 9 januari 1995 att ingå kvasiäktenskap. dvs det som kallades partnerskap.  Men både moderater och kristdemokrater ver emot.

 

För något mer än två år sedan, 1 maj 2009 trädde ändringar i giftermålsbalken i kraft och tilläts vi ändra vårt partnerskap till äktenskap med samma rättsverkningar, på samma sätt som mina yngre syskon ordnat sina heterosexuella förbindelser  för länge sedan. Då var det bara kristdemokrater och enskilda borgerliga riksdagsmän emot.

 

l

 

Det är märkligt att få ha upplevt detta som mina syskon tog som alldeles självklart men som jag fick kämpa för politiskt.  Och fortfarande hotar religiösa och högerkrafter detta självklara bevis på kärlek.  Jag vill inte ens nämna hur det är i många arabländer.   Men den kristna högern i USA beter sig på samma sätt. För att nu inte tala om den nya högerregeringen i Spanien.  Intolerans kan man aldrig sluta att bekämpa för att på så sätt uppnå demokrati.           

Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM