TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Återigen försöker DN-journalister ta nya tag
Igår försökte DN göra en femspaltare av att nya uppgifter tillkommit. Man menade att riksdagens tjänstemän, som alltså mitt under pågående drev ändrade uppgifterna på hemsidan till Juholts nackdel, kommit med nya bevis. Åklagaren vispade bort det hela med att det förändrade inte bilden. Och hans inställning var då inte så underlig eftersom det rörde sig om knepiga hänvisningar i två led som dessutom utmynnade i att ersättningen kunde bestämmas till olika procentuella belopp.  Klara regler? Ja, då har man inte höga krav på transparens. Men DN-journalisterna griper nu efter vart halmstrå att förklara deras oresonliga drev. Att reglerna är oklara framgår dessutom med önskvärd tydlighet av att det beträffande det begränsade antal riksdagsmän på 20-30 personer som kommer i fråga har klarlagts liknande misstag av ytterligare två centerpartister och två moderater; även Annie Lööf höll f.ö. på att begå samma fadäs. Detta har DN upplyatr om på ca 10 mm text, jämfört med helsidorna varje dag under 10 dagar betr Håkan Juholt!  Man får väl knappt säga högt att det tyder på viss iver att komma åt honom.  Dessutom har man nu begärt överprövning av nedläggningsbeslutet och skickat in fler anmälningar.


Medvetslös professor sprider dimma
När man inte har något mer att komma med så försöker DN ändå fortsätta på sin kladdiga mosa-Håkan linje: Man köper helt enkelt inlägg av en professor i juridik för en krönika ”Ett försvarstal i juridikens tecken” med underrubriken när någon beslås med fel är det inte tillräckligt att framhålla personen som omdömeslös. Det måste också vara kriminellt eller ”olagligt”. Snacka om att sprida dimma. Varför försvaret handlat om frågan om ”olagligt” är just därför att drevet t.o.m. med falska bevis hävdat just att Håkan Juholt förfarit olagligt, ja man har t.o.m. talat om bidragsfusk eller gjort kopplingen till bidragsbedrägeri. När det gäller karaktäristiken omdömeslös så får det stå för den borgerlige krönikören Schultz. Däremot har ingen hävdat annat än att det var fel av Håkan Juholt, även om många m.h.t. omständigheterna som numera klarlagts ansett det vara ett ursäktligt fel. Det är ju därför Håkan Juholt besöker partivänner och förklarar hur det gått till och ber om ursäkt för sitt misstag. Men så långt i analysen kom aldrig Schultz. Man undrar om Mårten Schultz ens passerat propedeutiska kursen i juridik och dessutom varit medvetslös de senaste 14 dagarna.

 

Skall S ge nollåttemedlemmar fler röster för att vara i tiden!?
I dagens DN har man inga nya avslöjanden men låter den en gång ganska radikala Åsa Moberg tala om att Socialdemokraterna är ett parti ur takt med tiden. Beviset för detta är att vi inte låter antalet kongressombud per partidistrikt följa invånarantalet. Helt lögnaaktigt påstår hon att de 350 ombuden fördelas över landet efter hur människorna bodde för 100 år sedan. Nä, vet hon va Åsa Moberg har hon verkligen ingen aning om varför det är så? Jo ser’u antalet kongressombud per distrikt följer antalet medlemmar i distriktet. Det innebär att varje kongressombud i Stockholm representerar precis lika många medlemmar som ett kongressombud i Skåne. Jag har ingen aning om ni på borgerliga sidan ger större tyngd åt Stockholmare så att de får högre representation än de från Norrland. Du vet Åsa Moberg, det handlar om demokrati att varje medlem bara har en röst. Men det fanns ju tider i början av 1900-talet då de rika hade 40 röster mot 1 för den fattige; med dina siffror så skulle varje uppblåst stockholmare få 3 röster mot ”skogslänens” 1. ”Förlorarsveriges” medlemmar skulle alltså hade lägre antal röster – är det så du vill ha det för att godkänna S såsom ett parti i tiden. Men nog var detta litet magert för att ytterligare ge sig på Socialdemokraterna. Dummare inlägg får man väl leta efter.Håller helt med Bo.
"Dummare inlägg får man väl leta efter. "


Bo Widegren: Tack för din kommentar!


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM