TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu surar dom rejält
Dumt, farligt och skadligt, säger utrikesminister Carl Bildt om riksdagens beslut att regeringskansliet måste spara 300 miljoner kronor. Han hävdar att UD nu måste lägga ned fler ambassader än vad man redan gjort. 
En julhälsning från Thomas Östros (S) och Jimmie Åkesson (SD) till regeringskansliets anställda, sade statsminister Fredrik Reinfeldt, som var mycket kritisk.

 

f5

 

Fler nederlag kan följa
DN:s Mats J Larsson talar för att liva upp stämnimnge4n om Fler nederlag kan följa  Fredrik Reinfeldt har tidigare undvikit nederlag i omröstningarna tack vare budgetreglerna och uppgörelser med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om till exempel den svenska Afghanistanstyrkan och betygen. Läget är visserligen försvårat genom att SD i fortsättningen inte tänker annonsera sin inställning.


Blind, döv och korkad
Förutom att både Bildt och Reinfeldt öppet alltså erkänt sin inkompetens att styra regeringsskutan, så spelar DNs ledarskribent Johannes Åman i en kommentar (bara i papperstidningen) högerregeringens Mädchen für alles gernom att ge oppositionen skulden för nedröstningen Men nog är detta

 

B3

märkligt. Det är som man är både blind, döv och korkad. Blind för hur ledamotsfördelningen faktiskt är i riksdagen, döv för vad motståndarsidans ledamöter säger i sakfrågor och för korkad för att hitta på någon lösning så att högerregringen inte går mot fortsatta röstnederlag. Detta förvånar mig inte men vad som förvånar mig är att Bildt och Reinfeldt så öppet vill skylta med detta och deras vapendragare vill slå sig för bröstet och ändå utropa hurra vad vi är bättre än oppositionen... just på att bli nedröstade!

 

Ljusglimt?

Egentligen är det riktigt synd om högerregeringen som inte längre kan bara diktera villkoren utan måste överväga om man har riksdagen med sig.  Vågar man hävda att detta är en ljusglimt i detta borgerliga elände? 

Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM