TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Garanterat surkart till höger
Malin Siwe är en garanterad surkart så fort det gäller något som inte falleren sann högermoderat på läppen. Hon är visserligen ledarskribent på DN men verkar ha halva lönen från Svenskt Näringsliv och den andra halvan från högerregeringen. I dag 23/3 var det"Avtalsrörelsen: Som om arbetslösheten inte fanns".


Påskfest för de rika
Malin Siwe har den goda smaken att inleda med festmat: "Ägg med godis, lax, lamm, must och ris med fjädrar. Påsken har sina traditioner. Alla är inte årliga – som Handelsanställdas hot om strejk under högtiden. Den ritualen uppspelas bara avtalsår. Förra föreställningen gavs 2007, nu är det dags igen." Man undrar hur lågavlönade skall ha råd med allt detta men det bekymrar naturligtvis inte Malin Siwe som utifrån sin höglöneposition inte ser ut att behöva vända på slantarna. Naturligtvis frågar hon sig inte varför Handelsanställda så återkommande måste hota med strejk för att få en godtagbar andel av kakan. Tanken att Handels organiserar en stor grupp lågavlönade, huvudsakligen kvinnor, har aldrig slagit Malin Siwe. Knappast DNs ledarredaktion heller.


2007 fick man igenom en del av sina krav
Förra gången vek sig arbetsgivarna, de butiksanställda fick ett par procent mer än industriarbetarna i treårsavtal, berätta Siwe vidare. Men sen kom krisen. Kommunerna tiggde statsbidrag. Arbetslösheten mer än fördubblades bland industrianställda. Men ökade också inom handeln. Förra veckan var 246.919 personer helt arbetslösa och anmälda hos Arbetsförmedlingen. Ytterligare 186.029 männi­skor hade aktivitetsstöd och deltog i program, nästan dubbelt så många som i fjol. Jo, vi vet att arbetslösheten ökat bl.a. därför att högerregeringen prioriterat skattesänkningar som inte ger ett enda nytt jobb framför att sätta in kraftfulla åtgärder för arbete exempelvis utbildning och offentliga arbeten.


Struntar Handels i arbetslösheten?
Malin Siwes inställning är klar: När LO-förbundet Handels talar om sina krav är det som om alla dessa människor inte finns, som om Sverige raskt närmade sig toppen av en högkonjunktur med arbetskraftsbrist. Man vill ha förstärkt rätt till heltid och tillsvidareanställning, 3,7 procent mer till butiksanställda och 2,6 för lagerarbetare. På ett år.


Eller bortser Siwe från beräknade vinster till chefer och aktieägare?
Malin Siwe skriver inte om beräknade ökade vinster inom handelsföretagen, inte heller om chefernas ökade löner och bonusar och inte heller om ökade utdelningar till ägarna. Och matematiken är ju ganska enkel: kan man hålla nere arbetslönerna och köra med deltider när det passar företagen så ökar vinsterna, så ökar chefernas löner och bonusar och så ökar ägarnas utdelning. Det har Malin Siwe förstått. Och det är också därför hon skriver som gör.Bland det klokaste som regeringen har gjort är att skapa en koppling mellan arbetslöshet inom ett visst fack och avgiften för a-kassan. Tydligen har polletten inte trillat ner hos handels. Lönepåslag på 3,7% är fullständigt galna.


Bo Widegren: Jo jag förstår att du tycker det är det klokaste ty det var ju en av högerregeringens paradnummer för att försvaga den fackliga solidariteten. Därigenom uppkom skyhöga avgifter för fattiga butiksbiträden med jurister och andra välbetalda fick sänkta avgifter. Härigenom skapade regeringen den stora skara som inte har råd med a
-kassa och alltså vid arbetslöshet är hänvisade till socialhjälp. Din högercynism är slående. Hur var det du sa på din blogg... tre högerslängar varje dag, eller ....

Ditt andra inlägg raderat då det innebär en ren upprepning av vad du redan sagt.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM