TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Maktlöshet öppnar för fjäsket?
Myten om den maktlösa familjen öppnar för fjäsket, konstaterar journalisten Anna Larsdotter 17/3 i Sydsvenskan under rubriken Blott en liten Bernadotte : "Nu har vi folkstyre i Sverige och monarkin är tömd på makt. Sägs det – ett resonemang som legitimerar mediernas okritiska hållning och den moderne svenskens kungakärlek. Men om man inte tar detta förhållande för givet? Då
förlovning

kan man kliva ur det cirkelresonemang som innebär att en påstådd maktlöshet berättigar till privilegier som i sin tur ger rätt till ett liv i en okränkbar bubbla."


Målarfjäsk i Kårsta
Jag minns när jag bodde i Kårsta i Roslagen. Det var ändhållplats för Kårstabanan från Östra station. Det var för många år sedan och kungen skulle under stor pompa åka tåg till Kårsta, kanske som ett led i någon "eriksgata". För dessa 20 minuters uppehåll på Kårsta station ommålades den klargula stationsbyggnaden, som var ganska anfrätt sedan senaste ommålningen och dåmera inrymde ett föräldradagis. Det var en bra sak med kungabesöket - utan knot målade SJ om den gamla stationsbyggnaden, vilket varit begärt sedan flera år tillbaka.
CG

Måla baksidan - kanske ville kungen pinka!
Ungefär 25 meter längre bort stod vid ett sidospår ett gammalt godsmagasin som användes på den tiden då järnvägen var en riktig järnväg med både folk och gods. Godsmagasinet var lika dåligt underhållet som stationen och användes väl numera bara av nödiga tågpassagerare att pinka bakom. Det blev nu stort hallå t.o.m. med tidningsanka i DN att SJ bara bekostade målningen på de två sidor som vette mot den kungliga vagnen! Efter DN-blänkaren tog det bara en dag så kom nya målare till Kårsta station för att måla jämväl godsmagasinets "baksidor". Ja inte var det för att man behövde förutse att kungen blev pinknödig och skulle se den anskrämliga baksidan inte... Och detta fjäsk för att en man skulle komma dit som du och jag betalt uniformen för och som inte gjort sig förtjänt av allt medaljbjäfs han hade på bröstet.


Anna Larsdotter summerar
Monarkins existensberättigande – och därmed dess makt – ligger i dess kraft att representera oss alla. Kungahuset ska vara en enande symbol för nationell gemenskap. Men vad är det egentligen vi ska enas kring? Typiskt svenska ideal som att kompetens alltid ska gå före börd? En fördomsfri syn på familjebildning? Religionsfrihet? Exempel som i alla andra sammanhang hyllas som okränkbara, som på något sätt är Sverige. Det är förstås en självbild som inte går ihop.

Massor av avelspremier
vanligaDet sägs att kungen har betydelse såsom representant för Sverige när exportföretagen söker partners utomlands. Jaha varför då? En maktlös figur som går omkring och ler och säger dumheter. Skall vi alltså inte sälja på våra produkters kvalitet utan på att andra länder i avsaknad av kungligheter också är fjäskbenägna? Kungen har ju egentligen bara en funktion och det är att tillse att det blir flera små bernadottar och för det har han en rundligt tillmätt avelspremie som kallas apanage för att det skall låta finare. Och det må väl vara hänt då om man inte är för nogräknad. Men sedan skall alla de små bernadottarna också underhållas. Det sägs att de är så vanliga och det är de nog men vi vanligavanliga gör till dem så att de blir något annat genom alla säregna förmåner och allt fjäsk. För dessa friska ungdomar gäller alltså inte högerregeringens arbetslinje. Nej det är t.o.m. så att deras partners skall underhållas och bröllopen bekostas av dig och mig. Det skall dessutom upprustas slottsliknande hem för var och en av de små och vem skulle inte hänga på om man fick allt gratis? Och sedan skall vi naturligtvis betala ut avelspremier till var och en för att det skall bli fler små bernadottar!

Jättesåpa kostar milliarder
Samtidigt som vi har lågkonjunktur så kräver precis som i Kårsta kungafjäsket att allting putsas, målas om och renoveras. Bara för att Vickan o hennes darling, som jag ingalunda missunnar lyckan, skall säga ja i Storkyrkan så skall den genomgripande renoveras. Och för att riktigt passa till den kungliga aveln så skall Daniel

daniel
Westling bli prins Daniel - nä, se de passar ju inte att bara en Daniel kommer till... Jag visste inte ens att det var möjligt i demokratins Sverige att göra prinsar av vanligt folk. Så alla kostnader för mottagningar av andra blåblodiga, utfordringen av alla kungagamarna och svansen, alla högtidsspektakel för att roa de höga gästerna, alla bevakning mot sådana som har lust att spränga skiten i luften eller bara spotta på överklassen, för att nu inte tala om media som redan börjat upptrappningen. Är det någon som vet hur många milliarder det kostar för att få en hingst in i det kungliga stallet? Eller det kanske ingen bryr sig om att pengarna rinner iväg. Men det är faktiskt dina och mina pengar - haru tänkt på det? Manna regnar nämligen inte från himlen ens på "blåblodiga".

Men det som fascinerar mig                                                               kyss

är att - om man nu får tro SIFO eller motsvarande - så tycks många svenskar säga ja till dyngsåpan som kostar så helvetes med pengar. Är vi masochister eller vad? När man ger pengar till skådespel av det här slaget eller läser om det i Sveriges damsnusk eller Skämt var det här, är det bara för att man själv vill leva sig in i något som inte händer en själv eller vad. Då borde ju alla mytbildare ha en god framtid.Ställ detta spektakel i kontrast till alla som utförsäkras.
När överklass ska ha nåt bidrag då finns alltid pengarBo Widegren: Ja, här handlar det inte bara om alla utförsäkrade utan de facto om miljarder som hade kunna användas till annat om Vickan och Danne kunnat som normalt folk gå till kommunalborgmästaren.
Det var en ordentlig utskåpning av Kungahuset.

Trots detta vill ju socialdemokraterna ge en present till bröllopet. Det går ju emot ideologin! Men ledningen ser väl hur viktigt det är att man lyssnat på majoriteten. Man kan ju komma i sämre dager om man inte tycker som de flesta i Sverige.

Att sen Svenska folket vill ha kvar Kungahuset, det skär väl i Bo Widegren. I olika undersökningar är ju detta i majoritet att Kungahuset ska finnas kvar hos Svenska folket.

Skulle en President vara billigare? Om en Presidents dotter eller son skulle gifta sig, då blev det säkert lika stor uppståndelse som Victoria och Daniles.

Bo Widgren. Lyssna på Svenska folkets vilja!
Bo Widegren: Du resonerar ganska fånigt tycker jag. Naturligtvis kan man ge en present till ett brudpar och det har inget med att göra videologi utan ren och skär vänlighet.

Sedan tuggar du karbon av vad jag redan sagt, nämligen att jag vet att ett mertal av svenskarna tycker om kungligheterna och att jag inte förstår detta. Det handlar int om att lyssna på någon annan än sig själv när man skriver en blogg.

Beträffande presidenten har du fel det är i princip bara presidenten som avlönas. Och då är presidentbarnens leverne bara föremål för Svensk Damsnusks intresse. Att komma på tanken ens att upplåta Storkyrkan nyrenoverad till presidentdottern kommer inte ifråga inte heller att ge den lycklige unghingsten vicepresidentposten (om han inte på annat sätt meriterat sig för detta). Ojoj det finns mycket mer att spara på.Du lever kvar i kungafjäsket och ser det inte ens.
Det var en rejäl bredsida mot kungahuset, Bo!

Min farfar August Andersson var på sin tid en lika rabiat motståndare mot hovet. Hans våldsamma utfall mot kungen gjorde honom rikskänd som "Gula Faran". Han blev åtalad för majestätsbrott och flydde 1912 till USA för att undgå bestraffning. August bokade 3:e-klassbiljett på Atlantångaren Titanic och var en av dem som överlevde överfarten!

Som väl var, sett med mina ögon, hann han göra sin flickvän i Sverige gravid. Hon födde en välartad gosse, min far, som i mångt och mycket kom att gå i Augusts fotspår i kampen för arbetarnas rättigheter.


Bo Widegren: Jag skulle nog kommit väl överens med både August och din pappa. Det tycks som om vi - i vart fall på vissa punkter - har svårare att komma överens. Men jag gillar dig jättemycket ändå för alla dinna goda kvaliteter och sprudlande humor.
Har du någon täckning för påståendet att det kostar miljarder? Det har varit en diskussion om att staten skulle bidra med 20 miljoner till bröllopet. Lägg på lika mycket till för en rejäl polisinsats och några miljoner för att rusta upp kyrkan.

Möjligtvis räknar du in pengar för hotellnätter och souvenirer?

Vi kan jämföra detta med de 58 miljoner som vänstervåldet (bara i Malmö/Lund) kostade i 2008/2009:

http://sydsvenskan.se/sverige/article554912/De-autonomas-vald-kostade-58-miljoner.html


Bo Widegren: Nej det är en ren skattning av allt! Och nog är det en underskattning när man verkligen tar in allt vad kungafjäsket kostar. Förutom att det underminerar det demokratiska sinnelaget men det bryr väl du dig inte om.

Du är rent larvig när du försöker kasta vad du kallar "vänstervåldet" i ansiktet på mig. Som framgår redan av länken så är det de autonomas attacker som skildras. Men i din högerhjärna kan man tydligen klumpa ihop vad sjutsingen som helst och få poäng för det! Det vore ju lika ointelligent som jag klumpade ihop högerregeringen med Åkesson, Hitler, Botha, Pinochet och andra högerkoryféer.
Mona skall gå på bröllopet, om hon blir bjuden, men inte Lars.


Bo Widegren: Ja, vad är det med det? Vi har väl alla olika preferenser och smak.
Vad det är med det? Är man republikan skall man väl inte gå på ett rojalistiskt bröllop?

Mona dansar med överklassen på Nobelfesten; det gör inte Lars. Han håller på sin klass. Populasen får nöja sig med att se spektaklet på SvT.


Bo Widegren: Är man nykterist kan man väl inte gå på bröllop där andra dricker? Eller är man för allmänna kommunikationer så kan man väl inte vid enstaka tillfälle hyra bil om man verkligen behöver det? Jag delar med andra inte din fundamentalism. Man måste helt enkelt leva i det samhälle man verkar i och sedan kan man å andra sidan arbeta för en förändring.

Både du och jag tillhör i så fall populasen, skillnaden mellan dig och mig är tydligen det att jag inte kommer att ens titta på såpan. Och nog unnar jag Mona litet trevligt så mycket som hon får jobba och blir utsatt för av alla skitstövlar. Dessutom så tycker jag faktiskt att det vore skandal om hon såsom en av de främsta statsministerkandidaterna till höstens val inte blev inbjuden till detta spektakel som ju de facto i media utmålas som en statsangelägenhet vida överskuggande finanskrisen.

Jag gillar Lars Ohly som drar de rödgröna åt vänster men om hans socialism är skälet till att han inte går på ett bröllop han är inbjuden till så tycker jag bara han är korkad.
Tack för de uppskattande orden om mig, Bo!

Vill du veta mer om August Andersson, alias August Wennerström, kan du kolla länken http://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-biography/august-wennerstrom.html


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM