TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Högerregeringen har extra klämt åt dem som finns i "utanförskap"
Allians för Sverige tror sig bli alliansen med stort A. Det är nog att spela
ALL(i)AN(se)N. Dessutom har man valt en orange framtoning liknande signalfärgen på vägverkets varningskoner vid djupa tjälskador på våra vägar. Och i så motto är väl färgen adekvat eftersom Sverige efter fyra år med den borgerliga regeringen är ganska köldskadat och sönderfruset. Det gäller särskilt alla utsatta grupper som vid förra valet betecknades som utanförskap vilka enligt valöften skulle ägnas särskild omvårdnad av högerregeringen. Jo, man tackar både när det gäller höjda avgifter och sänkta utbetalningar från sjuk- och a-kassa. Jo, man tackar när man som pensionär, arbetslös eller sjuk TJÄLSKADAfår betala åtskilligt mer i skatt än löntagare på sina små inkomster. Storleken på "pensionärsskatten" (=vad en pensionär betalar mer i skatt än en löntagare) framgår på denna länk: http://www.pensionarsskatten.se/. Men jo man tackar om är rik och äger lyxvilla, då har man fått skattesäningar på flera hundratusen.

Allians för borgerlig maktutövning                 

 Loggan för den "nya alliansen" är som sagt verkligen att spela ALLANN. Det är kanske symtomatiskt att det nu gäller bara den fortsatta makten medan Alliansen strukit sitt senare led "för Sverige". Allians för borgerlig maktutövning kan man kunna säga. Den oranga färgen leder politisk närmast till den s.k. oranga revolutionen i Ukraina 2004/05 när den västvänlige Viktor Jusjtjenko kom till makten efter omfattande demonstrationer av orangeklädda demonstranter. Ganska snart brakade det oranga ihop och det blev konflikt mellan presidenten Justjenko och hans premirminister Julia Tymosjenko. Efter ett flertal skandaler bl.a. med logo ekonomiskt trassel i anledning av de stora penningsummor som influtit vid omfattande privatiseringar av offentlig industri har makten vid årets val förlorats till den den andra sidan. Schlingman (M) sa vid presskonferensen att All(i)AN(se)N, kort o gott ALLANN, markerar något mer beständigt. Man kan ju på goda grunder hoppas att den oranga färgen liksom i Ukraina skall leda till ett slut på den för Sverige förödande högeralliansen.

De fyra retoriska "sanningarna"
Samtidigt med avtäckningen av den borgerligt oranga oenigheten så publicerade de fyra partisekreterarna ett dokument vari den retoriska strategin drogs upp

 • motståndarna skulle konsekvent kallas "vänsterexperimentet" eller "vänsterpartierna" Attackerna skulle inriktas på Lars Ohly: en röst på de röd/gröna är en röst på Ohlys politik skulle trumfas in. "Alla skall vara med, men bara Lars Ohly vet vart det bär", skämtade Erik Ullenhag (FP). Målet är helt enkelt att gnugga in att det inte är Mona Sahlin utan Lars Ohly som styr de rödgröna.   -   Det är alltså samma gamla kommunistspöke som tas fram ur 40-talsgarderoben och dammas av. Det får väl ses som en framgång för Carl Bildt som knappast kan öppna munnen utan att det med överklassrullande r kommer en syrlighet mot Lars Ohly. Det noteras att som all skitpropaganda mot person inte alls handlar om sakfrågorna där de rödgröna gemensamt deklarerat uppfattning.

mona

Sanningar från de fyras gäng skall bankas in genom reklamapparaten:

 •  "Den ekonomiska krisen i Sverige har sin förklaring i den globala finanskrisen"
  Mitt svarJo det är därför vi borgare kunnat avstå från alla motåtgärder såsom att öka antalet anställda i offentlig tjänst eller göra strukturella insatser på exempelvis skolor, bostäder, vägar och järnvägar och helt koncentrera oss på skattesänkningar huvudsakligen för de rika. Ja, detta till och med med upplånade medel...
 •  "Vi har tagit ansvar för statsfinanserna"
  Mitt:Lustigt samma svar vi har bara lånat till att minska skattetrycket för de mest välbeställda..
 •  "Vi har etablerat arbetslinjen. Jobb före bidrag."
  Mitt svar: Ja vi har ökat avgifterna till a-kassan sänkt utbetalningarna och ökat kraven samt när det gäller sjukkassan låtit en rad sjuka utförsäkras så att alla dessa istället får gå till sociasltjänsten och få bidrag bara till absolut existensminimum - vi vill ju inte att folk skall svälta ihjäl som det heter i Reinfeldt/schlingmans bok "Det sovande folket"
 • "Vår politik kommer alla till del. Vi har sänkt skatterna med betoning på låg- och medelinkomsttagare"
  Mitt svar: Ja nog är det betoning i den retoriken men tittar man i de faktiska siffrorna är detta kvalificerad lögn. Allting pekar på att det är den fjärdedel av Sverige som tjänar mest och är rikast som fått största delen av skattesänkningarna. Det är f.ö. också därför främst de rika som kan utnyttja RUT-avdrag såsom ett bidrag till deras lyxliv på de övriga trefjärdedelarnas bekostnad.

Olle håller med och blir censurerad för det
Beträffande detta kan jag bara citera Olle Lönnaeus i borgerliga Sydsvenskan 16/3 (vilken artikel censurerats av Webbredaktionen) "Dessa sanningar är långt ifråninvändningsfria. De fyra jobbskatteavdrag som regeringen infört tjänar höginkomsttagare exempelvis mycket mer på än sjuksköterskor och metallarbetare med vanliga inkomster."

I tv-studior, tidningar och på torgmöten ska de borgerliga argumentera

 • om skolor på följande sätt "Mer kunskapi skolan eller tillbaka till flumskolan? Vänsterpartiet vill införa förbud mot läxläsning."   - Mitt svar:  Någon flumskola har det naturligtvis aldrig varit fråga om men Majorens rotting skall vi knäcka och bygga skolan på demokratisk grund - enskola där barnen inte är lönsamhetsobjekt för riskkapitalister.  Allann har tydligen ett horn i sidan till Ohly, eller vad tror du?  
 • om brott och straff: "Fler poliser och skärpta påföljder eller flathet mot våld och brott? Vänsterpartiet vill återinföra halvtidsfrigivningarna."   - Mitt svar: Visst skall vi ha tillräckligt med poliser men någon flathet mot våld och brott har det aldrig varit fråga om men kanske en mer förnuftig människosyn med strävan att återanpassa brottslingar. Vi kan ju inte bura stora delar av svenska folket.  Dessutom är ju Vänsterpartiet en röst i en trepartiregering liksom KDS en röst i en fyrpartiregering
 • om skatter: "Oppositionen vill höja skatten för låg- och medelinkomsttagare"
  Olle svarar: Detta trots att Socialdemokraterna redan för flera veckor sedan sagt att bara folk som tjänar över 45000 kr i månadebn kan räkna med höjd inkomstskatt.
 • om ungdomsarbetslöshet: "Vänsterpartierna vill införa en ungdomsskatt på tio miljarder kronor"
  Olle svarar:I själva verket syftar borgarna på att de rödgröna vill avskaffa en subvention för att unga skall få jobb men införa en annan mer verksam åtgärd.

högerreg

Oberoendel Liberal = censur av allt regeringskritiskt
De här i de flesta fall kritiska kommentarerna inte bara från mig, som är s-medlem, utan har skrivits av deckarförfattaren och journalisten med sanningskrav Olle Lönnaeus i Sydsvenskan i papperupplagan sid A9 16/3. Gissa varför artikeln censurerats av Webbredaktionen? Du vet Sydsvenskan är ju "oberoende liberal" och det kräver att all allianskritik mörkas. Man skulle också kunna fundera litet över hur yttrandfriheten hyllas på de borgerliga tidningarna. Alla bidrag under mitt namn slängs konsekvent i papperkorgen av Ystad Allehanda, Skånska Dagbladet och Sydsvenskan. Vissa journalister som Per T. Ohlsson har t.o.m spärrat sin mejl för meddelande från mig. Och ibland så stängs blogganmälningsfunktionen av för att undvika motbloggar. Allt för att journalister inte tål kritik av det de skrivit. Och nu t.o.m. tidningens egna medarbetare censureras. "Oberoende liberal" har m.a.o. fått en vidare tolkning.

Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM