TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En rad borgerliga skribenter, huvudsakligen liberala,  har gått till angrepp på kommunalrådet Ilmar Reepalu i Malmö (S) bl.a. på Newsmill. Det hela är så uppenbart en fortsättning på Jan Björklunds personangrepp under 2009. Jag har skrivit en artikel på Newsmill som motvikt: Bo Widegren om Förintelsedagen
Vad är det för getingsvärm som ilsket surrar om antisemitism på Newsmill?

 

 

 

 

 2010-01-28, 12:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Bo widegren,
Jag förstår inte riktigt ditt försvar av reepalu.

Kan du som socialdemokrat ställa dig bakom ett jämställande av antisemtism och sionism?

Kan du som socialdemokrat ställa dig bakom att just judar för sin etnicitets skull görs ansvariga för Isarels politik?

Kan du som socialdemokrat ställa dig bakom att när just judar använder sin yttrandefrihet till att organisera fredsdemonstration så är det "en olycklig signal"?

Det är nämligen vad reepalu säger.

MVH

Niklas, en malmöit som vill ha ett malmö för ALLA, inkluderat judar.
Bo Widegren: Niklas, eftersom du angett giltig epost och webbsida tackar jag för din kommentar. Självklart instämmer jag i din slutkläm att vi skall ha ett malmö och Sverige för alla.

Eftersom du är doktor måste du väl kunna läsa innantill om att jag inte jämställt antisemitism och sionism och dessutom utvecklat varför. Hur läser du egentligen?

Nej jag ställer inte judar i Sverige till ansvar för Israels politik lika litet som jag ställer muslimer till ansvar för Hamas. Däremot tycker precis som Ilmar att det hade varit lyckligt om judiska församlingen såsom en åsikt uttalat att man inte solidariserade sig med övergreppen i Gaza likvaäl som att det varit lyckligt om muslimska församlingen uttalat sitt avståndstagande för raketbeskjutningarna av Israel.

I din "hökiga liberalism" så vantolkar du Ilmar. Han har inte sagt att demonstrationen i sig var en "olycklig signal" utan valet av tidpunkt och att israeliska flaggor medfördes, vilket sistnämnda tolkades av åskådare som en demonstration för Israels krigsåtgärder mot Gaza. Däremot har alla naturligtvis samma rätt att demonstrera även om man kan tycka att en signal är olycklig (just därför att den ledde till konfrontation)

Jag vill att du läser min blogg igen eftersom du tydligen inte fattat min poäng med min blogg. Kanske var jag inte tillräcklig tydlig. De vänner Israel är betjänt av är inte de som högröstat försöker att nagla fast de som är minsta kritiska mot Israel som antisemiter utan de som vågar kritisera brister i demokrati och brott mot krigets lagar.

Dessutom är det ett faktum som ser ut som en tanke att så gott samtliga skribenter inkl du hör hemma på den liberala kanten och vantolkningarna och beskyllningarna har uppenbarligen sin rot i samma påhopp som Jan Björklund redan förra året ägnade sig åt.
Hej Bo!

Undrade först vart min kommentar/fråga tagit vägen. Men nu inser jag mitt fel. Är det här bättre?

Min fråga till dig var den om varför S, V och MP i Malmö sade nej till att gemensamt med de borgeliga gå ut och fördömma politiskt våld - oavsett vem som drabbas och vem som utövar?

Vad är det för fel på S tänker jag. Vore jag en S-väljare i Malmö så hade jag nog valt ett annat parti.

Mvh

JS


Bo Widegren: Tack för kommentaren Johan Sjöberg. Eftersom jag är socialdemokrat kan jag bara på en så allmän fråga svara för S och jag kan försäkra dig att S fördömmer våld i alla avseenden. Men jag förmodar att du åsyftar någon viss situation där det funnits vissa villkor insmugna. Så det är liksom du som enligt min mening gör fel eftersom du presenterar en lösning och sedan drar slutsatser ur den. Du kunde ju kosta på dig att ställa frågan ordentligt först.
Hej Bo

Jag ställde frågan delvis som ett sätt att få reda på bakgrunden. Vad var det för villkor borgarna hade?

Jag är själv inte någon politiker och har inte lyckats hitta någon mer bakgrund än det jag hörde på P1 häromdagen.

Inser att tonen var hård. Ber om ursäkt för det. Var inte min mening att göra dig upprörd.


Mvh

JS


Bo Widegren: Bäste Johan, jag blev inte upprörd men tyckte att du först gav svaret redan i den frågeställning du skissade och jag vet inte vad du hörde på P1 häromdagen. Men sådant är livet: vi talar ofta förbi varandra. Jag hoppas att du i alla fall noterade att S inte kan tolerera våld i något sammanhang. Man kan förstå att undertryckta människor tar till våld men våld innebär aldrig någon långsiktig lösning. I detta är Israel beklagligtvis ett uppenbart exempel, där man utlöst en våldspiral som ständigt föder hat varur kommer nytt våld. Jag har inga storslagna lösningar på denna enormt infekterade situation, som ju också speglas i bl.a. förhållandena i Malmö, men kan i alla fall se att man är inne på en destruktiv väg bland de styrande i Israel.
Ok, tack för svaret Bo. Jag får gräva vidare i vad den kontroversen handlade om själv. Har noterat att du tar avstånd från Våld och har bilden av att S gör det också.

JS


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM