TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

De besuttnas valbroschyr
I dag söndag när de flesta tidningsläsare har tid att läsa så gäller att utnyttja sin maktställning på mediamarknaden och impregnera läsarna med borgerlig propaganda. Detta sker enklast genom ett förenklat budskap på temat att motståndaren är svag, otydlig och talar om "fel" saker. Man t.o.m vinklar själva nyhetssidan "Sverige Politik". Och inte nog med detta ty socialdemokraterna är farliga och särskilt Mona Sahlin så därför anlitas alla DNs politiska resurser - ledarredaktionen, politiska redaktören Peter Wolodarski och inrikesredaktören Henning Brors - att på hela tre textsidor av DNs 19 nyhetssidor ösa misstänkliggörande och elakheter. Håkan Boström skriver om hur konservativa krafter och inte minst republikanska media försökt starta en hatkampanj mot Obama. DN är på god väg att upprepa hetskampanjandet, allt till försvar för de besuttna och samma höger krafter.

Huvudledaren häcklar
och har rubriken "Ingen valvinnare" och är illustrerad skyltdockslik karikatyrteckning av Mona Sahlin som genast kallas "en pressad statsministerkandidat" som uppträdde för väljare som inte "kände... igen sig i Socialdemokraternas verklighetsbild". Hon fick också smäll på fingrarna för att hon talade om jämställdhet och sa att ”välfärden värnas istället för att låna till skattesänkningar” och socialdemokratiska partiet utmålas som "ett parti utan klara visioner".


Pensionärerna skall ha högre skatt
Pensionärerna betalar nu genom borgarnas politik upp till tusenlappen mer i skatt än löntagare i samma inkomstläge. När borgarna lovar skattesänkning så menar man alltid att detta inte gäller den stora gruppen äldre i samhället trots att de har mindre inkomster än aktiva eftersom de gått i pension. Reinfeldt & Co tillämpar verkligen extremt att ta från de fattiga och ge till de som har bättre inkomster. Eftersom Mona Sahlin lovat att återställa lika skatt för lika inkomst får hon naturligtvis skäll för att hon tog upp detta i sitt linjetal.

Bra med profit på sjuka, äldre och barn
Naturligtvis ger Dagens Nyheter tummen ner för Mona Sahlin för att hon vill vidta kraftåtgärder mot könsdiskrimineringen i bolagsstyrelser och ledningar. För att nu inte tala om att Socialdemokrater vill begränsa profitering på sjuka, äldre och skolbarn. När borgarna talar om valfrihet så skärper man klassmotsättningarna genom att den ökade valfriheten i många fall huvudsakligen kommer medel- och överklass till godo samtidigt som valfriheten i sig ökar samhällets kostnader, vilket i sin tur minskar de offentliga tillskottet till allmänna skolor, allmänna vårdinrättningar och allmän sjukvård. Ser man till vad dess "privata" företag inbringat i inkomstförstärkning exempelvis till läkarkåren så ser man inkomstutveckling som på skamligt sätt profiterar på det offentliga. För att nu inte tala om ägarna. När vi socialdemokrater talar om omsorgsprofiten så är det klart att bl.a. Dagens Nyheter börjar tugga fradga.

Avsiktlig misskreditering
Under rubriken "Farväl till historien" sprutar Peter Wolodarski gift som den huggorm han är. Han försöker köra på i det borgerliga spåret med att utmåla Mona Sahlin som "en lojal soldat snarare än en genomtänkt ideolog" - på typisk mansmobbande manér försöker han beskriva henne som en person som sätter karriären framför den politiska övertygelsen. Även om han till slut måste medge att "Mona Sahlin trodde på politiken". Vad han så lägligt förtiger är att de impopulära åtgärder som Mona Sahlin fick genomföra som arbetsmarknadsminister var krishantering för att återställa den svenska ekonomin efter regeringens Bildts misskötsel som förde Sverige till konkursens rand. Så när Wolodarski talar om farväl till historien så handlar det om historieförfalskning i avsikt att misskreditera vår partiledare.

Kommunistspöket
När detta är färdigtuggat så drar Wolodarski på begäran av sina vänner på sturegallerians lyxpubar fram kommunistspöket. Ohlys parti skulle vara en "blandning av ekonomisk populism, nationalism och antivästliga världsbild" och "de förslag som Vänstern vill genomföra hotar både framtiden för den svenska ekonomin och vår ställning internationellt". Det gäller att ta i ordentligt när man skriver en valbroschyr! Vad Wolodarski missar är att Vänsterpartiet och Socialdemokratin har en starkt sammanbindande bakgrund nämligen att alltid se till vad som gynnar de små i samhället. Men detta är naturligtvis svårt att se för en handelshögskoleutbildad civilekonom med direktlinje till Svenskt Näringsliv.

Vet Wolodarski vad demokrati är?
När det gäller samarbetet med andra partier så gör Wolodarski ett nummer av "Omvändelsen som sade något om Mona Sahlins bräckliga ställning i partiet". För min del som partimedlem i det socialdemokratiska partiet så är jag glad över att ha en partiledare som gör som medlemmarna vill. Jag tror det kallas demokrati detta när ledarna rättar sig efter gräsrötterna. Jag förstår att Wolodarski har svårt att se detta med borgerliga partiledare som med hjälp av psykologer och PR-människor skapar en valslimmad politik som man pressar på medlemmarna uppifrån - ja rent av i en takt att inte ens riksdagsmännen hinner med i svängarna. Men så gör inte vi med Mona Sahlin som ledare utan är så gammelmodiga att vi börjar med rådslag och beslutar partiets politik på partistämma.


Karbonkommentarer på nyhetssida.
Som inte detta var nog så upprepar inrikesredaktören Henning Brors på nyhetsidan elakheterna från ledarsidorna under rubriken "Långt kvar till vinnarstrategi". Det är "lång väg kvar för att samla partiet", "haft svårt att förverkliga sina ambitioner att modernisera partiet" och "tvingats ta med Vänsterpartiet är det osäkert vilken väg Socialdemokraterna kommer att gå". Så på nyhetssidan fortsätter hackandet på Mona Sahlin och Socialdemokratin. Och det är kanske klokt ty det är väl bara Wolodarskis kompisar som läser han ganska mångordiga utlåtande på något som av outgrundlig anledning kallas DN Opinion när det bara handlar om borgerligt tungomålstuggande.

Alla krafter mot den röda faran
När man ser mobiliseringen och läser de löjligt ihåliga argumenten så förstår man verkligen en sak. Vi är farliga. Vi socialdemokrater är farliga. Det är inte så farligt för borgarna att vi samverkar med Miljöpartiet Men det är livsfarligt för borgarna att vi samverkar med V därför att då får vi ett bra regeringsunderlag, vilket var osäkert med bara MP. Och farligast av allt är att vi insett värdegemenskapen i grundfrågan med V om att vi står bakom de fattiga och små i samhället mot de som vill göra om samhället till en kapitalistisk grottekvarn. . Det är också därför samtliga DN-skribenter denna dag gått ned i spagat för att kräkas på socialdemokratisk vänster-samverkan.
Granskningen av regeringsmakten har upphört
Det är tråkigt att Dagens Nyheter ser som sin enda uppgift att medverka i valrörelsen på regeringens sida. Man har ju helt tappat bort sin uppgift som dagstidning att granska makten, dvs bl.a. regeringen och näringslivets toppar. Men det är väl svårt att ens ifrågasätta åsiktsbror/syster. Det är ju faktiskt missbruk av DNs maktställning när den mediala målsättningen blivit att skapa en så bra valbroschyr som möjligt för den borgerliga regeringen.Du påstår att: "Pensionärerna betalar nu genom borgarnas politik upp till tusenlappen mer i skatt än löntagare i samma inkomstläge."

Detta gäller bara om du inte räknar med arbetsgivaravgiften. Den betalas i procent av den deklarationspliktiga lönen och är alltså en skatt på lönen inbetald av arbetsgivare. En lönekostnad alltså.

Så pensionärerna beskattas mindre än löntagare.


Bo Widegren: Det där är ju bara högertrams. Titta på Skatteverkets tabeller så får du se. F.ö.så är pension innehållen lön så att även pensionärer har betalt sin andel av arbetsgivaravgifter. Och om du inte visste det så är pensionen väsentligt lägre än vad som utgick i lön till pensionären när han/hon arbetade. Fast vi slet för väsentligt lägre löner än vad som betalas i dag. Ditt nästa inlägg tar jag bar bort eftersom det är en fortsättning på högertramset.
Läser inte DN numera. Utan håller koll på borgligheten visa DI. Det som är så tragiskt med alla dessa Folkpartipressar är att de har ett så enormt stort inflytande i medelsvenssons liv. Folk blir "programmerade" på söndagsmorgon. Vecka in och vecka ut.

Sture Eskilsson lyckades verkligen att vrida sverige åt höger. Den som har media och en långsiktig politiskt mål med samhället vinner i längden.

Investeringen de borgliga med Sture's PM (1970-talet) i fronten ger utdelning i vår tid. Nu har de kontroll över pressarna och kritiserar socialdemokraternas minsta steg. De borgliga tidningarna får även den mest inkompitenta allianspolitiker att framstå som ett underbarn. tyvärr!

Vi behöver en motsvarighet till en sådan satsning inom media. Kanske är det dags att vi startar upp tidningar och ser till att vända på trenden. Rörelsen behöver verkligen lära sig av Stures exempel, tråkigt att det inte var en av de våra som kom på det istället.


Bo Widegren: Tack för din kommentar! Alla kanske inte vet att Sture Eskilsson var informationsdirektör på SAF och startade Timbro och betonade vikten av en borgerlig ideologisk offensiv. Vi accepterar ju att kapilismen finns även om vi anser att den behöver kontrolleras. Och pengarna finns ju hos SAF och högerkrafterna och med pengar kan man lätt starta tidningar osv. Men du har helt rätt att vi måste försöka få ut vårt budskap. I Malmö har man startat Efterarbetet och så brukar jag läsa Aktuellt i Politiken. Men jag läser också DN för att hålla koll på hur bedrägeriet sätts i system.
Jag började läsa DN på Herbert Tingstens tid. Då hävdade DN en självständig linje. Nu har DN mer och mer utvecklats till ett slags moderat partitidning. I stället för oberoende liberal - beroende moderat. Jag upprörs inte över kritisk debatt utan uppenbara felaktigheter för att angripa Jag ser t.ex. att de inte utgår ifrån vad Mona sagt utan vinklade referat av vad hon sagt. Jag har också ägnat mig en del åt opinionsundersökningar. Det är uppenbart att DN och främst Henrik Brors även vinklar dessa för lyfta fram M och angripa S.

Jag har faktiskt slutat betala uppermot 4000 per år för denna moderata medlemsblaska.


Bo Widegren: Tack för ditt inlägg, Tord! Jag förstår dig väl - de 4 tusen kunde man ju använda bättre. Dessutom finns det viktigaste numera på nätet. Men jag är gammal och vanan med tidningen till frukosten sitter i. Och härikring Skåne finns ju bara borgarblaskor!
Partivännen Tord Oscarsson har uppmärksammat mig på att Mona Sahlins hela tal har inte refererats. Där finns krav sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring. Hela talet finns på denna länk:
http://www.socialdemokraterna.se/Mona/Tal/2009/Mona-Sahlins-sommartal-i-Nacka-den-15-augusti-2009/
Du Bo

Ta inte bort högertramset
Du svarar ändå så bra och avslöjande så det är skitbra.

Jag håller med dig. Det känns gott att högerblaskorna går igång på detta sätt. Det betyder precis som du skriver att vi har rätt ingång.

Bra analys Bo.

Hej Bo,

Jag delar helt din uppfattning och kommer till samma slutsatser i min blogg "Mona och "valvinnarna.".

http://www.s-info.se/silfverstrandBo Widegren: Tack för alla kommentarer!


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM