TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

en nödvändighet för en socialdemokrat

Efterarbetet är nog en nödvändighet för en socialdemokrat - ja överhuvudtaget för en tänkande människa - i södra Sverige.  Här är vi omgivna av ett ett tidningskonsortium med borgerlig förankring. Jo det är många namn Sydsvenskan, Ystads Allehanda, Kristianstadbladet och Hälsingborgs dagblad eller allt vad de nu heter. Överallt i hela södra Sverige speglas allting som sker i den politisk regerande alliansens narrspegel. Ja, t.o.m. med nyheterna sållas genom en allianshålig sil där nyheter positiva för alliansen blir större, får positiva rubriker och glada bilder och nyheter positiva för vänsteroppositionen förminskas, får skruvade rubriker och minst sagt "misslyckade" bilder. Satt i system så har man som socialdemokrat varit hänvisad till public service för att inte bli förd bakom ljuset eller få en vrångbild. Detta gäller även enstaka kommuner i söder där alliansen är i opposition. Men så har Efterarbetet kommit - guskelov - en motvikt till den borgerliga nyhets- och åsiktsförmedlingen. Man behöver inte bli vindögd längre!

 

Dagstidningar - alliansens valbroschyrer

Den borgerliga nyhets- och åsiktshegemonin inom dagstidningarna är inget märkvärdigt utan bara ett utslag av det kapitalistiska samhälle vi lever i, där man inte bara driver ett företag utan också ser till att produkten som produceras är en alliansmässigt strömlinjeformad produkt. Dagligen mer än 100 dagstidningar i Sverige med ca 3.000.000 dagsex har en borgerlig agenda mot 16 vänstertidningar med ca 600.000 ex. M.a.o. så nära en totalitär nyhetsförmedling man komma utan att direkt gå över till nyhetsmonopol. Vad tyvärr få inser är att det är smartheten in prydno detta att vi inbillandes ett fritt demokratisk utbud får genom prenumerationsavgifterna betala för alliansens valbroschyrer.

 

friskt vatten i en nyhets- och åsiktstorka

I detta läge har nystartade veckotidningen Efterarbetet kommit som en efterlängtad klunk vatten i en nyhets- och åsiktstorka. En källa till upplysning och stimulans som vederkvicker i denna borgerliga öken. I senaste numret uppmanar Efterarbetets ansvarige utgivare Johan Ehrenberg också alla till "Tänk tvärt om" . Det är nu inte lätt i den politiska miljö södra Sverige erbjuder. Ett hjälpmedel är Efterarbetet, som i vart fall blivit mitt husorgan.


banksvindleri - är bara fri konkurrensekonomi

Den nyss citerade artikeln handlar bl.a. om Riksbankens senaste räntesänkning med blygsamma tiondelar. Var och en som har lån har väl noterat räntorna i vart fall "långa" lånen inte gått ned trots att ränteläget blivit märkbart lägre. Jo det beror helt enkelt på att riksbanksräntan avser bankernas lån medan vi vanliga innan vi kan få del av räntesänkningar måste vara med att betala vissa bankers ekonomiska äventyr i Balticum. Knycker man en TV eller lurar en gammal dam på några hundralappar så åker man - i vart fall om man gör det systematiskt - in i fängelse. Men håller man på med bankaffärer som för hela länder till konkursens rand eller ger sig in i lättsinniga bankaffärer som leder till att villkoren för vanliga kunder försämras och allting stramas åt för oss som inte tillhör "gänget" då får man extra bonus och är högdjur vid kungamiddagar. Vanliga borgerliga media brukar spegla detta som om vi alla råkat ut för någon slags naturkatastrof när det egentligen bara rör sig om vanlig snikenhet.


vem tjänar på att jag går med strömmen?

Jag avrundar med Johan Ehrenbergs viktiga slutkläm som är en bra levnadsregel: "... det viktigaste vi kan göra för att skydda oss i en värld styrd av kortsiktighet, pengamakt och ekonomiska dimridåer, är att våga tänka tvärtom. Alla alternativ, all småskalighet, all långsiktighet och försök till mänskligare arbetstempo har visat sig rätt. Kom ihåg det enkla. Det förnuftiga hånas alltid av dem som tjänar mer på att du istället litar på dem."
Sista meningen är inte den minst viktiga. Det är inte ovanligt att ens omgivning öppet hånar en för vad man tänkt. Men - just det - vem tjänar på att du tiger? Eller bara går med strömmen?Så rätt !


Bo Widegren: Tack för din kommentar. Men nästa gång kommer jag att deleata kommentaren eftersom du uppenbarligen inte skriver ditt namn utan en signatur och inte anger mejl eller webbadress


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM