TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Huvudproblemet är girigheten hos näringslivets toppar
Problemet är bonus och höga ersättningar till direktörer och andra höga tjänstemän i företag och olika stiftelser. Visst är det märkligt att Wanja Lundby Wedin varit med och beslutat om några av dessa. Och det skall ju nu utredas så att alla kort kommer upp bordet. Men huvudproblemet är fortfarande ersättningarna till näringslivets högdjur. Detta har effektivt kommit att döljas genom medverkan av en rad bloggare där en särskilt utmärkt sig, nämligen Carl Johan Lundberg med examen från Handelshögskolan och socialdemokratisk representant i Östermalms stadsdelsförening.  Hans blogginlägg är så anmärkningsvärda att jag direkt vänder mig mot honom, vilket egentligen inte stämmer överens med mina regler för min egen blogg.


Gud bevare mig för mina vänner...
Carl Johan Lundberg har de senaste dagar visat inte mindre än 14 märkliga blogginlägg på s-info. Han har av helt obegriplig anledning kallat alla Wanja Gate 23 mars kl 18.55, samma dag 22.01, 24 mars 07.38, samma dag 10.23, 13.09, 17.25, 20,20, 25 mars 09.55, 12.22, 17.36, 21.13, 26 mars 09.56, 12.20 och 16.50. Denna rent maniska verksamhet med små snuttar med ilskna utbrott som gett eko och foto i de borgerliga drakarna - både DN och Sydsvenskan (de halvsidesstora fotona fanns bara i pappersupplagan). I de båda allianstidningarna har naturligtvis det populistiska Wanja Gate upprepats med olika varianter på temat att Wanja skall avgå såsom en del av de helsidesuppslag om LO-ordföranden.


"arbetarrörelsens dödgrävare"
Som Bengt Silfverstrand framhållit rör detta sig om "arbetarrörelsens dödgrävare" och en osedvanligt osmaklig kampanj. Det antecknas att Carl Johan Lundberg inte - som man kunnat tro - tycks vara med i fackföreningsrörelsen annat än som ackademiker utan har sitt intresseområde inom näringslivet och bl.a. pläderat för en förvandling av arbetsrätten för mindre företag, ungefär som Maud Olofsson. Det är svårt att få annat intryck än att Carl Johan Lundberg använt den uppkomna situationen för att marknadsföra sig själv.   Att han därvid skadar arbetarrörelsen tycks inte bekomma honom.


Medierna har nappat på Johans krok.
Naturligtvis är kritiken mot denna intensiva gate-verksamhet inte en fråga att man är rädd för att kritisera de egna. Wanja har missat. Men prata då om det. Parallellen till watergate med inbrott, hemlig spionering på meningsmotståndare, bevisförvanskning och försvårande av utredning är bara så överdriven att den framstår som absurd. Den är dessutom synnerligen lömsk då den frammanar bilden av ohederlighet och rättsövergrepp. Inget av dessa saker kan någonsin förknippas med den ärliga, redbara och mycket kompetenta person som Wanja Lundby Wedin är. De otaliga angreppen är dessutom lömskt utformade därför att de hamrar in denna genuint oriktiga men slagkraftiga formulering. Det är ju händelse som bekräftar denna tanke att borgerliga media nappat på Johans krok.

 

Brott mot hederligt bloggande som skymmer girigheten
Enligt min mening är gateangreppen ett brott mot allt hederligt bloggande. Och försöken att rättfärdiga framställningen blir inte bättre av det stora antalet. Snarare är väl just antalet ett tecken på att något fel. Och inte låter sig försvaras. Guskelov är fackföreningsrörelsen mer sansad och vill avvakta utredningen. Naturligtvis är fackföreningsfolk förbannade men inte primärt mot Wanja utan för dessa bonus- och pensionsskandaler, särskilt när de avser pengar i företag som hushållar med jobbarnas pengar. Borgarna vill naturligtvis kanalisera ilskan mot LO-ledningen. Vi s-bloggare har faktiskt en uppgift att hålla fast vid huvudsaken, nämligen näringslivstopparnas orimliga girighet.De senaste dagarna har gjort mig så arg, besviken och inte minst så känner jag mig sviken av Wanja Lundby Wedin.

LO, Socialdemokraterna och arbetarrörelsen skall vara en motvikt till kapitalet, en regulator som bromsa denna utvecklingen. Vår rörelse och våra företrädare skall inte sitta i samma båt och vara med och fatta beslut av den typen.

Folksam 50 miljoner
AFA 38 miljoner
AMF 60 miljoner

Vi skall värna om våra medlemmar, vi skall utveckla och stärka vår possition och vi skall lyfta det svenska samhället till en ny nivå.

Vidare anser jag att man måste kunna få kritiser de sina om vi inte gör det lever vi farligt. Många säger att vi skall vänta in utredningen men åandra sidan så står det i AMF Pensions årsredovisning svart på vitt vilken ersättning som har betalts ut till VD.

Det är dags för vår rörelse att våga ta tag i problemet och i vårt verkliga problem. Vi saknar en vision om vart vi är på väg.


Bo Widegren: Båste Johan Lundberg, dina snedriktade påhopp på Wanja blir inte bättre av att du upprepar dem som kommentarer till de som tycker att du burit dig illa åt och dessutom sabbat det för arbetarrörelsen.

Jag brydde mig inte om att läsa dina konstiga bloggar förrän jag såg dig på bild på ett heluppslag i Sydsvenskan där du ingick i ammunitionen mot rörelsen för att förminska trovärdigheten av kritiken mot näringslivets höjdare för girighet. Bilden var uppenbarligen tagen i ditt hem eller på ditt kontor, varför jag dragit slutsatsen att du villigt medverkat till publiciteten kring din person. Att du känner sviken behöver ju inte ta dessa groteska former. Och just att de gjort det ger god vägledning om dina egentliga motiv, nämligen att personligen komma i rampljuset. Det är väl inget fel att vilja komma i centrum men då skall det ske av egen kvalitet inte genom att trampa på andra.

Jag håller helt med dig i det du hållit upp som ett som ett skynke för att dölja dina egoistiska motiv, nämligen att LO, socialdemokraterna och arbetarrörelsen skall vara en motvikt till kapitalet. Det absurda är att du som är akademiker inte inser att du ganska effektivt varit med - visserligen bara momentant - och slagit undan fötterna för rörelsens förmåga till motvikt när det gäller näringslivhöjdarnas girighet. Och att ens antyda att Wanja och andra arbetarrepresentanter sitter i samma båt är ohederligt och osant.

Dina krokodiltårar om att kritik inte godtas inom rörelsen när man reagerar på ditt osakliga angrepp i inte mindre än 14 upprepningar är patetisk. Om du nöjt med att skriva sakligt så hade nog alla tyckt det varit bra, se exempelvis dagens Arena. Men du lockades till att överskrida gränsen för normal anständighet och det är därför som du hamnat i Lundberg-gate.Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM