TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det första högerregeringen gjorde var att förskjuta makten
Har du tänkt på att det första högerregeringen genomförde var ett antal försämringar i a-kassan och försäkringssystemen. Och det var så bråttom att försäkringskassan höll på att gå på knäna för att genomföra de ändringar som i expressfart skulle genomföras.  Försämringarna var naturligtvis ett avbräck för alla löntagare som drabbades av dem. Men det inte minst viktiga var att det innebar en våldsam maktförskjutning i samhället och trycker ner lönerna samt försvagar fackföreningarna.

Välfärdsstaten ger individuellt välbefinnande men också en maktförskjutning
Välfärdstaten, som socialdemokraterna i politisk strid med de borgerliga partierna byggt upp, var tänkt att öka välbefinnandet och den social tryggheten hos människor. Men den innebar också ett radikalt ingrepp i hela ekonomin därför att den förändrade balansen mellan arbetare och kapitalister.
Arbetsgivarna bröt förhandlingarna

Varför tror du att arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv plötsligt bröt förhandlingarna om ett nytt Saltsjöbadsavtal när man inte fick sin vilja igenom med massa ändringar i arbetsrätten? Krav som för övrigt av Anders Borg betecknats som orimliga/tondöva.

Genom maktförskjutningen skulle arbetarna kuvas
Varför vågade man bryta? Jo helt enkelt därför att högerregeringens åtgärder att försvaga fackföreningarna och försäkringssystemen genom den ekonomiska krisen skall får arbetare att disciplineras i sina lönekrav.  Man tvingas i vissa lägen som Metalls avtal utvisar att dämpa anspråken för att företaget inte skall gå omkull eller för att kommunen inte skall tvingas stänga verksamheten.


Köper vi deras dubbelspel?
Reinfeldt, som ääälskar kollektivavtal och den svenska modellen, kan sedan under förevändning att han försvarar välfärdens kärna, vägra att bistå drabbade brancher och hårt ansträngda kommuner. Svenskt Näringsliv kan tillsammans med Borg och Reinfeldt helt enkelt bara vänta ut löntagarna och hoppas på att väljarna också köper deras dubbelspel.Hej Bo, jag ser att du i diverse inlägg anklagar mig för att förtala Mona Sahlin i Aftonbladet. Eftersom jag tycker att det är grova anklagelser vore du bra om du kan tala om när jag förtalat henne och vad jag sagt.
Jag håller på att analyserar debattklimatet och demokratin inom rörelsen och det vore bra om du kan ta fram exempel på när jag enligt dig i tidningen förtalar partiledaren.
Det vore jättesnällt och jag ser att du själv varnar avsändare för kränkande kommentarer. Därför hoppas jag att du hjälper mig.

Vänliga hälsningar
Lotta Gröning


Bo Widegren: se nästa blogg


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM