TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Svenska modellen hotad

Den svenska modellen med kollektivavtal för att reglera löne- och anställningsvillkor är hotad. Vi ser dagligen exempel på hur utländska företag konkurrerar med lägre löner och farliga arbetsmiljöer. EG-domstolens utslag i det så kallade Lavalmålet har visat vägen för ett system som sorterar människor efter ursprung och där löntagare skall tävla om jobben med lägre löner.

Högerregeringen passiv
Högerregeringen påstår att man älskar den svenska modellen men vill inte göra något. I EU har socialdemokraterna drivit igenom ett initiativ för att ändra de s.k. utstationeringsdirektivet, som innehåller de regler som EG-domstolen stödde sin Lavalldom på. Kommissionen vägrade genomföra ändringar mot lönedumpning - en vägran som bl.a. arbetsmarknadsminister Littorin har stött vid behandlingen i Rådet.

Genom att rösta rött i EU-valet kan du hindra lönedumpning
Att de borgerliga egentligen applåderar Lavall-domen anar vi. Det hjälper inte heller att skälla på juristerna i EG-domstolen. Bara du kan som väljare ge EG-parlamentet en stark röd majoritet som kan genomdriva ändringar för att stoppa lönedumpningen.

Hans Tilly, ordförande för Byggnads, och Sven-Erik Österberg, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen skriver i dag  18/ i Sydsvenskan under rubriken  "Motverka lönedumpning i EU" om att den svenska regeringen måste motverka en utveckling inom EU där löntagare ställs mot löntagare och där seriösa företag konkurreras ut genom lönedumpning.2009-03-18, 22:25  Permalink
Andra bloggar om:  
Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM