TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Desperat sorg över hur människor beter sig
Jag anser att Israel som självständig stat har rätt att försvara sig på ett adekvat sätt. Jag anser att den lagligt utsedda regeringen har rätt att styra Gaza, rätt till öppna gränser mot omvärlden och tycker att blockad i syfte att strypa ett lands ekonomiska liv är en fientlig handling. Jag gråter när jag ser de hemska bilderna från civilas lidanden i Gaza och all förstörelse. Jag förstår inte hur de ledare är navlade som beordrar raketbeskjutning från bostäder och skolor och alltså gör civila mål till militära. Och jag förstår inte militärer som skjuter med moderna förstörelsevapen in i tätbebyggda bostadskvarter.

 

Strider mot all humanism

Är det ingen mer än jag som delar den desperata sorg över hur människor beter sig utan att kunna ta ställning? I detta virrvarr vägrar jag att på lösa grunder eller enkla slutledningar döma i ansvarsfrågan. Och jag skulle tro att ansvarsbedöningen utmynnar i flera svar...Dessutom så anser jag uttrycket öga för öga innefattar ett förhållningssätt som strider mot all humanism.  Dessutom leder det till fortsatt krig.

Skall vi ha fred eller vad ..?
Därför vägrar jag att verka för suspension av handelsavtal och bojkotter och tycker det är skrämmande att antidemokratiska medel t.o.m. begagnas i Sverige mot vänner av olika sidor i konflikten i Mellersta Östern. Att här i Sverige hindra andra från att genomföra lagliga demonstrationer, kasta flaskor och skjuta raketer vad är det för stil. Eller ännu värre bränna moskéer eller synagogor. Vad är det för nazistfasoner som man ägnar sig åt. Är det inte dags för ett allvarligt samtal om var gränserna går i en demokrati. Skall vi arbeta för fred? Eller skall som i Nazityskland fascistiska ungdomar få föra ett gatans straffkommando mot oliktänkande.


Demonstration mot allt ömsesidigt våld
Därför vill jag i dag inte gå i en demonstration där jag riskerar att hamna bakom Hamas gröna flagg och anti-israeliska slagord och solidarisera mig med raketbeskjutning av Israel. Därför vill jag inte demonstrera under den blåvita davidsstjärnan för vad kallas Israels rätt till självförsvar och därmed solidarisera mig med vad på cyniskt språk kallats "övervåld" och blockad av Gaza. Däremot skulle jag vilja gå i en demonstration mot allt ömsesidigt våld för fredssamtal, fredsarbete och naturligtvis en undersökning av brott mot krigets lagar eller annan internationell rätt. Men en sådan juste demonstration har jag ännu inte sett uppropet till.Tack! Är det någon som föresten har förståt det generellt instinktiva försvaret av Israel från höger och försvar av Gaza-bor/Palestiner/Hamaz (jag vet inte vad) från vänster?

Ingen av dem är ju så värst oskyldiga.
Jag vet inte om det finns något instinktivt försvar av Israel från 'höger' , vad du nu kan ha för uppfattning om vad 'höger' är.

Däremot reagerar jag emot de som kallar Hamas för demokratiskt valda. Efter valet i Palestina bildades en samlingsregering mellan Fata och Hamas. Snart uppstod s.k. säkerhetsstyrkor i Gaza, styrda av Hamas. Dessa styrkor drev med våld ut Fata ur Gaza. Mord ägde rum. Hamas har därför förverkat alla sympatier och framstår klart som en terroristgrupp helt i enlighet med det politiska program de har offentliggjort. I korthet: nej till 2-stats lösning. Utplåna Israel.
Finns det något arabland med en demokrati?Som vanligt så är du den som skriver bäst Mr Bo Widegren.
Du ser konflikten från båda sidor.Vilket jag själv kan ha svårt med ibland .Och vilket dina kamrater som demostrerar under hamas och Hizbollas flaggor aldrig skulle kunna ge Israel rätt att försvara sig.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM