TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Mona Sahlin fångade väl i ett Rapportinslag våra tankar.

2009-01-04, 23:13  Permalink
Andra bloggar om:  


Hamas krigar mot sina motståndare på ena eller andra sättet. Efter valsegern i Gaza började man eliminera sina politiska motståndare där genom avrättningar. Jag har svårt att förstå hur Hamas ska kunna vara en partner i fredsförhandlingar, men Sahlin vet säkert vad hon talar om.


Bo Widegren: Det har påståtts att Sten Andersson var israelhatar men det är inte sant han bara gjorde sig vän med den då terroriststämplade PLO och Arafat just för att få igång förhandlingar. På samma gång är det nu nog bra att inte ha för stora förväntningar på förhandlingar men samtidigt försöka få igång samtal, kanske först bara med en i taget. Man börjar inte krig (=provocerar med raketer och själmordsattentat resp invaderar ett annat land)utan att vara frustrerad. Ett annat sätt att få ut sin frustration är att tala med en vän som lyssnar.
Då är det viktigt att man inte har förutfattade meningar om endera partens förhandlingsvilja. Men det är naturligtvis inte otillåtet att se verkligheten och sätta sina förhoppningar i enlighet med detta. Men om man ser till israeliska försvarsdepartementets hemsida och den film om Hamas som finns där med en berättelse om svikna löften och brutna fredsuppgörelser så tror jag att det är minst lika svårt att få israelerna till förhandlingsbordet i vart fall i nuläget.
Som du vet av min föregående blogg vill jag gå fram än mer försiktigt än Mona Sahlin. Men jag tyckte hennes uttalande ändå var bra.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM