TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I landet Sverige har vi låtit de rikaste fått miljarder i skattelättnader och bidrag. På bekostnad av de som har det sämst.

 

I mer än 30 år har vi låtit vinsterna öka på lönernas bekostnad. Under samma tid har skola, vård och omsorg fått allt mindre skattemedel.

 

Samtidigt påstås det att det inte finns pengar till vare sig funktionshindrade, sjuka, gamla, arbetslösa eller flyktingar.

 

I sanningens namn så finns det pengar. Det handlar egentligen om fördelning.

 

För idag finns pengarna i fel fickor, på fel konton. Och allt för många tycks tro, att fördelningen måste ske mellan de som inte har.

 

De som har miljarders miljarder kan vi inte komma åt. För de flyr till något skatteparadis.

 

Det är lättare att införa regler och begränsningar för dem som inget, eller väldigt lite har.

 

Idag slåss debattörerna med alla medel för att flytta fokuset från orättvisorna.

 

Arbetslösa ställs emot dem som för tillfället har arbete. Äldre emot flyktingar.

Sjuka emot friska. Allt för undergräva och skapa konflikter.

 

Samtidigt fortsätter skatter gå till skatteavdrag och i rasande fördelning fortsätter pengarna gå till de som har det mest.

 

Det värsta är att sjuka kommer att få dem sämre, ett nytt slavsystem införs om högern återigen får makten.

 

Löner och arbetsmiljö försämras ytterligare, precis som lägre löner skulle skapa flera jobb och mindre orättvisor.

 

Sjukförsäkringen begränsas, precis som fattigdom gör människor friskare?

 

Idag kan flera tänka sig rösta på högerextrema partier som Sverigedemokraterna och Moderaterna, enligt opinionsmätningarna.

 

En återgång till då FAS3, då arbetsgivare fick betalt av staten för att ha slavar.

 

Partier som vill slå på de som redan ligger. Ett hårdare Sverige utan tolerans och medmänsklighet.

 

I ett land där pensionärer, arbetslösa och sjuka fick betala mer i skatt per krona samtidigt som de fick allt mindre att leva på.

 

Partier som väljer att göra människor fattigare för att fylla sina egna fickor.

 

Sorgligt men sant.

 

fattigdom2016-01-24, 09:16  Permalink
Andra bloggar om:  


Du borde börja med din egen finansminister som driver en ekonomisk politik som så uppenbart gynnar välbärgade privata bostadsägare.


Björn Andersson: För det första så är Magdalena Andersson Sveriges finansminister och för det andra så är detta inget nytt. Det var värre med högerns bostads politik. Dessa Allians partier satsade allt på ROT och byggande av dyra privata villor och bostadsrätter. Men det kanske du har glömt?
Som jag tidigare sagt är (s) ett parti för människor på livets skuggsida och de som har sin bägare överfull med empati.
För decennier sedan räckte det för (s) att baktala den flitiga medelklassen och hota med högerspöket för att få regeringsmakten.
Idag vill de flesta räkna sig som medelklass och högerspöket skrämmer ingen längre, det kan avläsas i de dryga 20 % (s) fick av sifo idag i svd.
Björn Andersson: Spöke? Ja vet inte om du märkte de senaste åtta årens missär av sjuka och arbetslösa?

Läs och inse vart åt det barkar!

http://anthropocene.live/
Den misären har jag turligt nog inte märkt av. Själv har jag varit inlagd på sjukhus två gånger under alliansens styre- höftled och pacemaker.
Jag är lyrisk av det professionella och vänliga bemötande jag fick. Allt från läkarna till killen som drog ned min säng till röntgen.
Varför så bitter, Björn, vi lever i ett fantastiskt land vare sig det är Alliansen eller (s) som har makten.
Och vad hände under de fyrtio år som sossarna hade makten?
Jag tror inte att S kommer att partiet som förverkligar dina önskemål utan jag förslår att du vänder dig till V.

S är inte partiet för att lösa dagens frågor.
Det är dags att slänga ut miljöpartiet ur regeringen. Det är dags att låta kvasten gå i den socialdemokratiska partitoppen. Om Löfvén inte klarar detta nödvändiga städjobb måste han också bytas ut. Sossarnas egen Bagdad Bob, Carin Jämtin, måste gå. Man kan inte bygga framgång på att förneka verkligheten.

I september 2008 hade S ett väljarstöd på 43,4 % I början av oktober samma år offentliggjordes alliansen mellan S och Mp, varefter väljarstödet sjönk med hela 6 % under en enda månad. Så fortsatte det sedan månad efter månad tills läget stabiliserades på en ny och lägre nivå.

Efter en kortvarig uppgång till drygt 35 % sedan Juholt blivit partiordförande, sjönk väljarstödet till en ny bottennotering på drygt 25 % p.g.a. mediadrevet kring hyresersättningen, då många menade att Juhot borde ha halv ersättning (eller ingen alls) för att han delade bostad med sin fästmö.

Sedan Löfvén blivit partiordförande ökade väljarstödet på nytt till drygt 35 %. Men sjönk sakta allt eftersom tiden gick utan att Löfvén gav besked i regeringsfrågan. När han ett halvår före valet 2014 plötsligt avslöjade sin avsikt att göra om Sahlins katastrofala misstag (att lova ministerposter till Mp utan att först avvakta valresultatet) proteserade väljarna genom att gå till SD.

Löfvén och partiledningen gjorde två allvarliga misstag. Trots att man redan hade bestämt sig för att skänka viktiga ministerposter till Mp, vägrade man att gå ut med ett gemensamt regeringsprogram tillsammans med Mp. Man chansade på att väljarna skulle köpa grisen i säcken. Men följden blev att de som hade hotat med att rösta på SD i väljarundersökningarnaa gick och röstade på SD, som blev tredje största parti i riksdagen.

Det andra misstaget, som partiledningen gjorde var att den satte målet 35 % väljarandel i valet, i stället för 40 - 45 %. Detta motiverades utåt med att partimedlemmarna skulle bli SÅÅ besvikna om det uppsatta målet inte nåddes. Följden blev naturligtis att de socialdemokratiska valarbetarna inte mobiliserades i tillräcklig grad för en valseger.

Sanningen torde emellertid vara att någon Mp-sympatisör i den socialdemokratiska partiledning var rädd för att S skulle få ett så bra eget valresultat så att Mp inte skulle behövas som röststöd i riksdagen. En läggmatch, med andra ord. Om S hade fått över 40 % i valet, hade vi sannolikt kunnat bilda en socialdemokratisk enpartiregering med stöd av V, men utan ministerposter till V, som så många gånger förut.

Det har varit en uttalad Mp-strategi av Mp sedan 1990-talet att ersätta V som stödparti till S, i avsikt att tilltvinga sig ministerposter - för att krossa Sverige som industrination och ersätta relativt välbetalda industrijobb med låglönejobb i en lågproduktiv servicesektor. Mp är i grunden ett högerarti, som gärna framträder som frasvänster med grönt gull-gull.

Sedan valet har S fortsatt att minska med någon tiondels procent i varje mätning, tills i veckan som gick, då den långsamma tillbakagången ersattes med rena störtloppet - och M blev största parti. Om det vore val idag, skulle M och S få 48.8 % tillsammans - vilket sannolikt egen majoritet i riksdagen, då utjämningsmandaten brukar tillfalla de största partierna.

Intressant är också att SD:s uppgpång verkar ha brutits, vilket var förutsebart, utan det är M som gynnas av S störtlop mot avgrunden. Väljarna vill ha en regering, och inte ett gäng slipsprydda protestungar. De rödgröna röran vill man bli av med. Men den socialdemokratiska partitppen befolkas av personer, som hellre låter hela arbetarrörelsen gå i graven än sparkar ut Mp ur regeringen.

Det bästa för Sverige i det nuvararande parlamentriska läget vore en tvåpartiregering bestående av M + S, men det blir inberg-Batra som statsminister. Löfvén hade chansen att bli statsminister i en socialdemokratisk enpartiregering, men det kortet har han spelat bort.

Widar Andersson skriver på Widar direkt i Folkbladet i Norrköping:

"I den grundläggande regeringsfrågan ger Sifo inga svar eller förhoppningar. De fyra borgerliga partierna är väldigt långt borta från en egen majoritet. Samma gamla villkor gäller således: Vill Anna Kinberg Batra regera så är det antingen med Stefan Löfven eller med stöd från Jimmie Åkesson."

Vad vill Mp genom att kleta sig fast vid S? Sannolikast vill Romsson driva den borgerliga alliansen i armarna på SD. Ministerposter till de högsta SD-koryfeerna i en ny borgerlig regering skulle bekräfta Romsons världsbild: De goda mot de onda.

För att hon själv ska pryda himlavalvet som den goda fen. Idag framträder Romson och hennes marionett Stefan Löfvén i en gemensam debattartikel i DN, där de båda försäkrar att det inte har skett någon förändring i Sveriges invandringspolitik jämfört med den här tiden för ett år sedan.

Och det är ju helt i linje med S-partisekreteraren Carins Jämtins Bagdad Bob-strategi. Idag försäkrar hon att S bara är inne i en tillfällig nedgång. Trots att partiet bara ligger en enda procentenhet över en halvering jämfört med september 2008 - som var den sista mätningen innan raset började.

S-ledningen gör allt för att upprätthålla illusionen om jättestora skillnader S och M. Det kanske varit, om inte flykingkaoset hade dränerat landes ekonomi. Notan måste betalas oavsett vad statsministern heter. Och som alltid blir det de, som har det sämst, som får betala mest. Det är svårare att tas pengar från de rika. Oavsett vad statsministern heter.

För en gångs skull har Björn rätt. Och det är när han skriver; "Det är lättare att införa regler och begränsningar för dem som inget, eller väldigt lite har."

Men vilka partier har förstatt oss i denna situation? Det var faktiskt Mp:s migrationspolitiska uppgörelse 2011 med den dåvarande regeringen, som öppnade dörrarna på vid gavel. Och det var Löfvén, som i regeringsförhandlingarna med Mp under hösten 2014 som gick med på att inte riva upp denna uppgörelse.

De två mest regeringsdugliga partierna, S och M (som numera inte leds av samma partiledare, som skrev under uppgörelsen med Mp 2011) bör nu gemensamt ta ansvar för den uppkomna situationen, genom att bilda regering tillsammans.Högskolorna kommer att få ännu mindre anslag med S http://ergo.nu/nyheter/20160122-regeringen-%C3%A5terkallar-miljonanslag

Det är internationella undersökningar som slår fast att Sverige med Magdalena Andersson som finansminister har EU:s lägst beskattade privata bostadsägare.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM