TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kommunals handhavande med medlemmarnas pengar är inget nytt under solen. Då jag var förtroendevald i kommunal så ifrågasatte jag starkt dessa investeringar som i konferensanläggningar Maramö. Lägenhetsaffärer utomlands och i Stockholm. Försvaret för dessa affärer var att medlemspengarna måste investeras i något. Medlemspengar i strejkassor kan inte bara vara på ett bankkonto. De måste växa. Det handlar om att investera medlemmarnas pengar i något som växer. Så företräder vi medlemmarna bäst, hette det. När jag och flera medlemmar reagerade på spritnotor och kvittoklipp. Då skulle regler och policys fram. De skulle följas. I Kalmar infördes en regel som angav att all alkoholhaltiga drycker skulle betalas av de förtroendevalda, medlemmarna och ombudsmännen själva. 

Dessa regler och policys infördes då flera affärer hade uppdagats när det gäller den då tidigare ordförande Sigvard Marjasin blev misstänkt för att ha klippt kvitton och trolöshet emot huvudman. Vilket han faktiskt friades för helt i rätten. Lillemor Arvidsson som tog över efter Marjasin skulle rensa upp i byket av män och deras kulturella syn på förtroende och pengar. Det fanns en gammal ordning som sa att medlemmarnas pengar skulle handhas med försiktighet. Alkohol skulle bland annat inte inmundigas på bekostnad av medlemmarna. Som förtroendevald ansåg jag det som självklarhet. Det tyckte inte några ombudsmän på 90 talet. De kallade regeringen för förmynderi. Representation skulle föregås med mat, dryck, dyra resor och fina hotellrum.

Fackliga förtroendevalda skulle ha samma förmånligt som arbetsgivarnas representanter. Vilket givetvis var lika illa det. Uppgörelser togs på fina utländska  reseorter, färjekryssningar och bastuklubbar. Det var dyrt, men det påstods att de billiga kursgårdarna som vi vanliga medlemmar och förtroendevalda, fick åka till, inte var representativa. Det var för enkelt och simpelt att sitta på en kursgård och förhandla de stor frågorna. Det fanns en hierarki i facket som inte skulle underblåsas. Flera av oss medlemmar var förbannade. Varför tjänade de mansdominerade grupperna så mycket mer. Hur kunde det komma sig att en parkarbetare eller en renhållningsarbetare kunde tjäna så mycket mer än ett vårdbiträde eller undersköterska. När vi tog så mycket mer ansvar för för äldre och barn? Det fanns inga vettiga svar, mer än att de var män och historian var att mansdominerade arbetstagare funnits och kämpat så mycket längre. 


Jag ifrågasatte det hela tiden. Slutligen så kom det en ombudsman från Kalmar och med hjälp av ordförande i sektionen tog nyckel och utelåsta mig och viceordförande från sektionsexpeditionen. 

Vi ansågs då ha missbrukat medlemmarnas förtroende. Det påstods att vi hade stått på oss om ett körkortskrav i hemtjänsten, som vi och arbetsgivarna hade varit överens om. Men egentligen handlade det om så mycket mer. Det handlade om min ifrågasättande av ombudsmännens användandet av medlemspengarna. Det handlade även om att jag hade öppet ifrågasatt bussbolagens frångående av kollektivavtalen. Jag hade egentligen utfört mitt politiska och fackliga uppdrag med bravur. Det var sångerna, motionerna och ställningstagande för Socialdemokratiska värderingar och medlemmarnas pengar som gjorde att jag fick sparken. 

Denna sång sjöng vi redan på 90 talet i Kommunal. Som ni förstår är inte Kommunals problem något nytt. Det fanns en skev syn på hur medlemmarnas pengar skulle användas. Det påstås att Aftonbladets granskning är överdriven. Nej snälla bloggläsare. Detta är värre! 

Fackpampar är vi allihopa, fackpampar är vi allihopa! Jag med och du med! Jag med och du med!

Miljonerna bara rulla, Miljonerna bara rulla Medlemmarna bara betalar och vi blir så fulla! Ja vi blir så facking fulla!

Fackpampar är vi allihopa Ja fackpampar är vi allihopa! Vi gillar att se dem strippa! Och sedan kvitton klippa Ja sedan kvitton klippa!

En sång vi medlemmar i kommunal sjöng på våra fackligakurser! Givetvis fanns det en ironi i sången, som handlade om de i facktoppen. 
2016-01-16, 10:34  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag tror att om fackföreningsrörelsen framöver skall få slagkraft och legitimitet måste dom släppa banden med (s).
Så att dom enbart har sina medlemmars intresse som drivkraft och inte behöver ta hänsyn till ett parti.
Enligt vissa undersökningar samlar SD mest väljare inom LO kollektivet.
Så vi får inte bli förvånade att LO ordförande i framtiden kanske har sina sympatier hos SD.
Då ryker banden till (s) så det smäller om det.Som omväxling har du helt rätt.

Att miljonerna rullar ansvarslöst är värre med de större belopp som regeringen försnillar.
Det här är bara småpengar i jämförelse.
Och detta är den värdegrund som du byggt din "lärar"karriär på!

Ser du inte vad som är problemet?
Detta som nu händer inom Kommunal solkar ned inte bara fackföreningsrörelsen utan även det Socialdemokratiska Arbetarpartiet.
Socialdemokraternas opinionssiffror ligger runt 27%.
Efter denna skandal lär Sverigedemokraterna som idag enligt mätningar hamnar runt 18%. dra till sig än fler anhängare från Lo;kollektivet.
Ni som företräder det arbetande folket utan någon ideologisk ledstjärna riskerar att leda partiet in i en allvarlig kris.
TÄNK PÅ DET
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM