TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

sdSD med Jimmy Åkesson försöker använda debatten om mäns kränkande av kvinnor som ett slagträ i debatten emot invandrare. Frågan varför de plötsligt börjar tala om kvinnor. Partiet har ju aldrig månat om kvinnor. Deras politik har aldrig stöttat eller hjälpt kvinnor. Nu senast röstade de emot kvinnors rätt att insemineras och skaffa barn. Varför kan vi ju nu undra? Samma dag drar partiets ledare gång på gång upp de händelser som uppdagats efter att grupper av män med invandrarbakgrund antastat kvinnor i Tyska Köln och tididigare  liknande händelser har tydligen hänt i Kungsträdgården, Stockholm.

 

SDs kvinnosyn är en katastrof! Deras förslag handlar om att inskränka aborträtten, att vi ska sluta ge jämställdhetsanslag till skolorna, sluta öronmärka pappamånader i föräldraförsäkringen. Tredubbla och återinföra vårdnadsbidraget. Partiet vill även införa sambeskatning. Samma jämställdhetspolitik som säkert de muslimska fundamentalister vill införa, som Jimmie Åkesson och hans vänner i SD hatar, vilket har samma förlegade kvinnosyn. Partiet anser att kvinnor ska stå hemma vid spisten och föda barn. Kvinnor som tar för sig kan partiföreträdare nätmobba eller kalla hora eller babe på stan.

 

Män i SD hatar kvinnor hatar invandrare ännu mer och använder övergreppen som slagträ, eller järnrör om jag ska vara mer konkret. Stoppa männen som försöker våldta våra kvinnor, vrålar dom aggressivt. För det ska vi banne mig göra själva”. Menar säkert SD företrädarna egentligen.2016-01-14, 23:37  Permalink
Andra bloggar om:  


Björn

Har du någon kommentar till det som skett eller är det för jobbigt att ta till sig ytterligare ett invandringsrelaterat problem?
Arbetarrörelsens syn på kvinnor är välkänd. Vi kommunalare vet precis vilken den synen är....
Partiet anser att kvinnor ska stå hemma vid spisen och föda barn? Det blir väl resultatet av ER politik när det inte finns pengar till BB...
S är det jobbigt att vara "godhetsapostel" när resultat blir massvåldtäkter av svenska tonårsflickor av muslimska män från Afghanistan, Arabien och Afrika?

Det är sjukklövern som är ansvarig för den livsfarliga massinvandringspolitiken och alla dess konsekvenser.

Dags att repatriera migranter i dubbla hastigheten som vi tog emot dem, minst 100.000 om året skall ut ur landet. Skicka dem till hemlandet eller flyktingläger. Nu väcks krav i Tyskland på repatriering av minst 200.000 per år och Sverige skall inte vara sämre, låt oss bli världsmästare på repatriering!
S är det jobbigt att vara "godhetsapostel" när resultat blir massvåldtäkter av svenska tonårsflickor av muslimska män från Afghanistan, Arabien och Afrika?

Det är sjukklövern som är ansvarig för den livsfarliga massinvandringspolitiken och alla dess konsekvenser.

Dags att repatriera migranter i dubbla hastigheten som vi tog emot dem, minst 100.000 om året skall ut ur landet. Skicka dem till hemlandet eller flyktingläger. Nu väcks krav i Tyskland på repatriering av minst 200.000 per år och Sverige skall inte vara sämre, låt oss bli världsmästare på repatriering!
Nya S-infantila beskyllningar om SD:s föregivna "hat". Ändå finns det inget hat som går upp mot Sosseadelns. Sosseadeln hatar alla som ifrågasätter dess eländiga politik, hatar alla karfter som utmanar dess ruttnande välde. Ju mer SD:s frammarsch får sosseriets fuskbygge att rämna i fogarna, desto mer uppfyllda blir sossekoryféerna av sitt hat, desto grövre och dummare lögner kommer snillena på S-inf att prestera.
Krister Rosengren - 15 januari 10:38, 2016
"Partiet anser att kvinnor ska stå hemma vid spisen och föda barn?"
Förmodligen är du ganska mycket till höger. De letar sig alltid tillbaka till gamla tider och önskar vi ska komma tillbaka till 1900-talet när bara män med stadgad kassa fick rösta.

Att Kvinnor skulle stå vid spisen är en gammal socialdemokratisk politik. Detta när Öppen eld eller i bästa fall järnspis fanns. Det arbetet kvinnorna då gjorde i hemmen var lika mycket värt som det mannen gjorde i den då tunga basindustrin som växte upp.

När sedan hemmen utrustades med tvättmaskiner
Elspisa damsugare o.s.v
Då fick kvinnorna möjlighet ta sig ut i det fria arbetslivet. Men kvinnorna glömde en sak nämligen begära lön ställa krav o.s.v
Detta har inneburit klyftor mellan män kvinnor i lön.

Nu sker samma inom arbetslivet mellan de som är etablerade på arbetsmarknaden och de som står utanför. Folk har genom att rösta för att föra över pengar från socialt skydd till mer i plånboken

Detta innbar en förstörd A-kassa och ett nyfött Klasssamhälle. D.v.s den ungdom som växte upp på 90-talet glömde ingå i en fackföreing kräva sin rätt
Istället säljer man sig åt näringslivet enskilt och den vägen skapar klassklyftor.
1. Det är ingen "rätt" att "skaffa barn" utan en ynnest att välsignas med ett.

2. Det är inte SD:s kvinnosyn som är en katastrof utan fastmer de "kulturberikare" som ditt parti under fyrtio års tid utsatt oss svenskar förs dito.

3. Det är du, som föraktar traditionella värderingar och familjen som kulturbärarare, som hatar kvinnor och familjer som vill göra sina egna val, inte SD.

4. Det är inte invandrare som personer som är förhatliga utan invandringspolitiken, förd över våra huvuden i snart en mansålder. Du verkar ha mer hat i dig än någon sverigedemokrat jag har träffat.
Svensk kultur kännetecknas främst av att den, med få störningar, har fått spontanutvecklas sedan isen smälte.
Utveckling är själva essensen av kultur.

Bara fascister eller religiösa fundamentalister vill packa sin godkända "kultur" på burk och tvångsmata medborgarna med den.
Kultur, "approved by SD"...vem behöver den...?

Nu, när SD inte längre äger initiativet i invandringsfrågorna, börjar det bruna åter kika fram i den ena kanten.
Solförmörkelsen är på väg att upphöra...och vem behöver sedan SD...?

Alltsedan det förra sekelskiftet har kulturen snarare avvecklats än utvecklats, om du nu inte vill kalla sekularisering, degenerering, normupplösning och vulgarisering av samhället i största allmänhet för utveckling.

När nu sjuklövern, med sossarna i spetsen, övertrumfar varandra i sverigedemokratisk retorik och politik - tomma tunnor skramlar mest - så har de tappat all trovärdighet och alla argument inför nästa valrörelse. jag tippar, nej jag kan sätta pengar på, att SD får 38,2% i nästa val och således blir såväl största block som största parti och det är sjuklövern som har sopat banan för dem.
"Nu, när SD inte längre äger initiativet i invandringsfrågorna..." Skriver Bosse.

Vi måste skilja mellan invandringspolitiken och debatten om densamma.

SD har aldrig haft något initativ i invandringspolitiken. Och har fram till nu inte ens kunnat påverka densamma.

Initiativet har i stället legat hos Mp, som likt hunden, som "går i alla gårdar och slickar i alla skålar" har drivit igenom alla de stolligheter, som är direkt orsak till dagens flyktingkaos. Detta genom att liera sig ömsom med S och ömsom med alliansen. Under senhösten förlorade Mp äntligen initativet till S, och gränskontroller infördes.

SD har inte, och har aldrig haft något initiativ i invandringspolitiken. Första gången någonsin, som SD har haft möjlighet att påverka densamma, var när regeringen vägrade göra upp med alliansen om ID-kontrollerna och den S-ledda regeringen valde att rösta igenom sitt eget förslag i riksdagen med stöd av SD.

Att detta inte hade föregåtts av någon förhandling med SD ändrar inget i sak. Skillnaden mellan regeringens och alliansens förslag var hårfin. Alliansen ville ha inflytande även över framtida beslut om förlängning av ID-kontrollerna, medan regeringen ville bestämma detta själva.

En uppgörelse med alliansen i ID-kontrollfrågan hade sannolikt lett till att Mp hade halkat ur regeringen. Mp hade ju i det läget inte behövts, eftersom S + M är den enda tvåpartikonstellation som har egen majoritet i riksdagen.

Löfvén valde alltså att bjuda in Åkesson i de reella beslutsfattarnas skara för att rädda kvar Mp i denna skara. Detta kommer självfallet att ge vatten på de alliansares på högerkanten kvarn, som vill ha samarbete mellan sina egna partier och SD. "Kan S och Mp, så kan vi", kommer det att heta.

Det är däremot sant att SD har haft och fortfarande har intitiativet i debatten om invandringspolitiken. Om så ej hade varit fallet, hade alla kunnat se de stora skillnader - som faktiskt finns - mellan socialdemokratisk och sverigedemokratisk invandringspolilitik.

För SD är ID-kontrollerna ett första steg i den önskade riktningen, medan de för socialdemokratin snarare är ett sista och egentligen onönskat steg i ett mycket ansträngt läge.

Att läget har kunnat bli så ansträngt, beror naturlitvis på Mp:s utpressningspolitik mot olika minoritetsregeringar. Det är Mp, som har berett vägen för SD.

Att SD har kunnat ta och behålla initativet i debatten om invandringspolitik, beror på socialdemokratiska partiledningars under lång tid (ända sedan 1970-talet) ovilja att förankra sin i praktiken förda invandringspolitik hos det egna partiets medlemmar och väljare. Någon diskussion har inte tillåtits, eftersom S-ledningarna hela tiden har trott att de egna partimedlemmarna och väljarna är rasister.

Således har partiledningarna bara några månader innan olika åtgärder har genomförts stämplat samma åtgärder som rasistiska.

Eftersom ingen S-medlem vill framstå som rasist, har stödet för de genomförda åtgärderna uteblivit. Och väljarstödet har sjunkit, vilket har gynnat SD.

Vilket nu senast har drivit in S-ledningen i beroende av röststöd från SD i riksdagen. Eftersom man till varje pris vill uprätthålla illusionen om jättestora skillnader mellan S och M. Och dessutom, som sagt var, vill behålla Mp i regeringen...

För att rädda det socialdemokratiska partiet behövs en verklighetsanpassning av partiledningen. Partiledarens rådgivare - som snarare är miljöpartister och vänsterextremister än socialdemokrater - måste bytas ut.


Widar Anderssons text (Må han bli partiledare för S)


Under ytan styr SD politiken. S och M är ännu vilsna. Vilket åskådliggjordes när partiledarna samlades till årets första partiledardebatt på onsdagen. Och ibland blir det mer än lovligt tokigt. Försöket att i en illa underbyggd replik utmåla Jimmie Åkesson som något slags antidemokrat var till exempel nästan lika urbota dumt som när Löfven för något år sedan talade om Åkesson som "nyfascist". Sånt där vänstertrams - som kort sagt syftar till att likna Åkesson vid Hitler - är inget för Socialdemokraterna att hålla på med. Nu kunde dessutom Åkesson lugnt kontra med ett mindre hyllningstal till demokratin och upplysa om att han studerat "demokratiteori vid universitetet"!

Bättre då att hålla sig till den riktiga politiken. Som Stefan Löfven gjorde i ett annat replikskifte där Jimmie Åkesson försökte få statsministern att ge sig in i ett resonemang om olika "kulturers betydelse" för att unga män i flock begår sexuella övergrepp mot kvinnor. Stefan Löfven avstod klokt från sådana övningar utan slog i stället med auktoritet fast att alldeles oavsett vilket som är "motivet" och alldeles oavsett var gärningsmannen "råkar vara född" så skall dessa övergrepp fördömas, utredas och straffas. Så är det. Låt kultursidorna och rasisterna älta det där med kulturer. Det är inget för sossar.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson dominerade partiledardebatten. Efter regeringens totalomläggning av invandringspolitiken har han förstås ett guldläge. Vilket han inte överutnyttjade. Det som för alls inte länge sedan var "rasism" har nu blivit "realism" och det som tidigare var "inhumant" är nu "helt nödvändigt", sa Åkesson.

Han pressade Anna Kinberg Batra (M) med att lugnt ställa frågan "Vill du regera så är det antingen med Löfven eller med mig. Vem väljer du?" Åkesson punkterade elegant ett uppblåst anfall från Centerns Anders W Jonsson och lika träffsäkert plockade han ner Jonas Sjöstedt vänsterytterattack.

Det är bara att bita i lärdomens sura äpple. De andra partierna har i olika omfattning och med olika motiv ställt till det för sig rejält. De närmaste månaderna kommer att visa om regeringen har kraft och ork att försöka vända på skutan. Redan nu borde Stefan Löfven till exempel fundera på om det är så himla bra att - likt i partiledardebatten - ropa ut hur "oerhört stolt" han är över den invandringspolitik som nyligen konkade så att det sjöng om det.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM