TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är snart uppe i 50 flyktingboenden eller tilltänkta flyktingboende som eldhärjats. Någon sa att det var viktiga för polisen att fånga bockenbrännarna i Gävle. Än att fånga mordbrännarna som tänt på alla asylboende. De senaste fyra månaderna har Sverige tagit emot 115 000 personer, varav 26 000 ensamkommande flyktingbarn. Det är 1 000 skolklasser. Frågan är varför det är kan låta så utmanande? 

Socialdemokratin har val aldrig varit för helt öppna gränser. Det resoneras ju ständigt i partiet om risker med det. En risk är ju dumpning av löner och arbetsmiljö. Om vi nu riskerar problem i arbetsliv och bostadskris, vad säger det om oss? Kan det vara så att 9 års högerpolitik inte gjort något åt arbetsrättsliga lagar, byggande av hyresrätter,  som ska skydda låginkomsttagare rättsligt och från bostadsbrist? Tvärtom så har dessa lagar och regler faktiskt urholkats! Tvärtom så har det inte byggts tillräckligt med hyresrätter! Ett annat argument emot fri invandring, är kriminalitet och nya terrorister. 

Skillnaderna mellan arbetsförhållande, arbetssituationen och arbetslösheten för låginkomsttagare/lågutbildade och höginkomsttagare/högutbildade är stor. Det sägs från arbetsförmedlingen, att 75 % av de  324 600 som är arbetslösa, har de flesta ingen eller väldigt låg utbildning. Samtidigt så är just arbetsbristen störst bland dem som har hög utbildning. och arbetslösheten störst med dem som har låg utbildning. Det är så även när det gäller bostadsbristen. Kan vi nu börja med att utbilda bort arbetslösheten? Kan vi börja bygga bort bostadsbristen? Detta tar givetvis tid och engagemang. Om vi nu skulle diskutera själva frågan fri invandring. 

Socialismen är en internationell ideologi och Socialdemokratin bygger sin ideologi utifrån alla människors lika värde. Socialdemokratin har även haft en restriktiv invandringspolitik just på grund av risken för lönedumpning mm. Det har ibland då varit jobbigt att vara selektiv när det gäller vilka som ska få komma hit. Alla människor har ju sina skäl varför de vill bosätta sig här. Göran Person talade på sin tid som statsminister om socialturism. Vilket gjorde att fler Socialdemokrater gick i taket. De som tigger på gatorna kunde omfattas av denna såkallade sociala turism. Om de bara fick reda på sina egentliga rättigheter, som EU medborgare. 

Nu talas det om dessa enorma kostnader som ID-kontroller och gränsdragningar kommer att belasta företagare och staten. Dessa miljarder känns onödiga, och skulle kunna användas för att hjälpa alla dessa krigsflyktingar. Idag styrs egentligen inte den tillfälliga flyktinginvandring av någon som helst begränsning. Alla ska ha rätt att söka asyl i ett land. Skyldigheten att visa identitetshandlingar har satts in. Detta har gjort att även infödda svenskar drabbats. Själv förlorade jag mitt körkort häromdagen. Vilken panik! Plötsligt fanns jag inte! Särskilt eftersom mitt pass är ogiltigt. 

Nu tänkte jag istället måla upp en vision. Ett samhälle som faktiskt börja bygga ut välfärd, bostäder och utbildning. En Socialdemokrati som lägger gränskonflikter åt sidan och börjar värdera alla människor lika mycket. En Socialdemokrati som börjar använda våra skattemedel till det dom är tänkta för. Den visionen kanske existerade i en svunnen tid. Då vi faktiskt förstod att flyktingar inte är ett problem, utan en tillgång. Men jag vill lyfta en vision om att vi ska bygga ett nytt Sverige, för alla som vill bo här. Det är dags att börja nu!
2016-01-07, 12:47  Permalink
Andra bloggar om:  


Alla har fortfarande rätt att söka asyl i Sverige, de måste bara identifiera sig först.

Är det ett orimligt krav?
Nej det är faktiskt inte orimligt att folk som reser in i landet kan identifiera sig och de är inte heller orimligt att man tar till drastiska åtgärder om vi har över 10 000 asylsökande i veckan.

Jag tycker att det är så otroligt genant att denna regering ena veckan hävdade att det är möjligt och rimligt med 600 000 asylsökande om året för att bara nån månad senare varna för systemkollaps. Följden blev alltså att SD fick rätt. Grattis liksom! Undra på att att LO och socialdemokratin läcker väljare som ett såll till SD. Var det verkligen det som Löfven och regeringen ville uppnå genom att ljuga väljarna rätt upp i ansiktet?
S är så lomhörda att de inte förstår att hela Sverige reser sig mot den fruktansvärt destruktiva politiken som helt ruinerar oss ekonomiskt, socialt och kulturellt. Inte nog med att SD är största partiet och nu ökar nedbränning av flyktingmottagningar som ett brev på posten men det får inte S att ändra politiken de kör huvudet rakt in i väggen. Otroligt dålig politik och som förvaltas och försvaras av Europas i särklass sämsta regering. S är slut som politiskt parti nu när man förstört Sverige.
Nd.vs.ej, fri invandring har aldrig varit vare sig arbetarpolitik eller socialdemokratisk politik. Borde inte det vara samma sak? Fri invandring är snarare högerpolitik i vänsterkläder. Öfre medelklassradikalism. En syntes av "nyliberalism" (d.v.s. total avreglering av allting i kapitalets intresse) och anarkism (d.v.s. total frånvaro av all slags centralmakt, lagar och regler). Anarkismen har tagit över de flesta f.d. kommunistpartier och gröna partier i Västeuropa efter den kommunistiska systemkollapsen i Östeuropa.

Ingen vill ju vara en gammaldags kommunist idag, och det är ju typiskt för borgerliga extremradikaler att alltid gå till motsatt överdrift till det som man vill markera avstånd till, typ "I det nya Europa bygger vi inga murar". (Sagt av en socialdemokratisk statsminister i synnerligen dåligt regeringssällskap... bara en månad innan hans egen regering bytte ut "bygga murar" mot "stänga broar")

Det är typiskt för fascistiska rörelser att de försöker splittra arbetarklassen efter etniska gränser (religion, härkomst, etc). Det har alltid varit ett mödosamt arbete för verkliga socialistiska rörelser att motarbeta etnisk splittring och motsättningar inom arbetarklassen. Anarkismen med dess krav på fri invandring spelar fascismen i händerna. Det var därför jag kallade MP och SD för "tvillingpartier" i min kommentar till Björns förra inlägg.

Om vi hade haft en socialdemokratisk enpartiregering (alltså utan de miljöpartistiska ministrarna) hade SD inte varit så stora som de är i dagens väljarundersökningar.

Flyktingindustrin. EU-medlemskapet
Schengenavtalet , Allt detta splittrar Socialdemokratin.
Det var I. Carlsson som ville ha med oss i denna dårskap.

Norge de skördar framgångar sportsligt i allt de ställer upp på.
Man brukar säga Idrott speglar hur ett land mår.

Maastrchfördraget är även bidragande orsak till
Bostadsbyggande med hjälp av statliga medel ej
kommit igång.

Låg arbetslöshet skulle istället bytas mot ökad Sysselsättning. Folk förstår så klart inte skillnaden.

Alliansen de ökade på sysselsättningen men arbetslösheten steg.
Om ett program startas som skapat bostadsbyggande hade Maastrichfördraget möjligen spräckts.
Men folket hade haft jobb med vettiga löner om A-kassan så klart inte sänkts så drastiskt
RUT jobbarna hade fått städa på byggen välbestälda hade förståss fuskat och anlitat svart städning men vadå de hade försörjt sig.

ROT jobbare hade haft mera jobb tryggare anställning
i ett miljonprogram.

Allt blev fel EU. de olika fördragen , avtalen sänknigen av A-kassan som nu skapat klassklyftor som ökar i kvadrat.

Scehengenavtalet där tanken fri rörlighet skulle ske inom Europa men gränserna utåt skulle vara starka.

Det blev som ett tankfartyg utan avskiljande vattenskott
När ett hål i skrovet sker strömmar vattnet ohejdat in och sänker fartyget, Så kommer även ske med Svenskar.

Maastrictfördraget det som skulle hålla räntor, inflation
på låg nivå.
Nu får folk inte ens ränta på Pengarna i bank Inflationen är så låg så det är deflation.
Och Sysselsättnigen den ökar men fler blir arbetslösa

Om folk skulle få jobb och massivt gå med i facket kräva symbios med a-kassan med facket som tidigare och en höjning av hela A-kassan med 40%
då skulle alla få det bättre.
Men det skulle kosta för de giriga .

Allt detta är Sossarnas problem och de verkar inte bry sig. Det är trots allt enbart den politik sossarna en gång stod för.
Men sossarna är vi och bryr inte vi oss då
tar kapitalismen makten och skapar slavdrift.


Jag har också en vision. Av en socialdemokrati och en borgerlighet* som efter upprepade brutala möten med realiteterna genomför en FULLSTÄNDIG kursändring. De nyaste siffrorna borde få arbetargrabben från Ådalen att minnas hur det var att få handen svedd av svetslågan ...

Förtroendet för regeringen rasar
http://www.di.se/artiklar/2016/1/7/fortroendet-for-regeringen-rasar/

49 procent av de tillfrågade anser att regeringen gör ett dåligt jobb. Den så kallade förtroendebalansen har rasat till minus 22, vilket innebär att 22 procentenheter fler anser att regeringen gör ett dåligt jobb än ett bra jobb.

Siffran är den lägsta sedan 1987.


* = Kommunisterna och miljömupparna är partier vars hela ideologi är grundade på utopier och illusioner. Det tjänar inget till att hoppas på att de någonsin ska börja tänka eller handla annorlunda.
S måste vara stolta över att asylsökande i Köln och Kalmar bildar sexmobbar som försöker våldta tyska och svenska kvinnor. Det är mångkultur och vår framtid. S driver landet mot inbördeskrig med sin slappa och totalt oansvariga politik. Politiker och journalister som förespråkar massinvandring och mångkultur måste ses som förrädare och straffas maximalt, gärna dösstraff för dessa neo-bolsjeviker.
Det är något märklig med en skribent som skriver "En Socialdemokrati som lägger gränskonflikter åt sidan och börjar värdera alla människor lika mycket."..."Men jag vill lyfta en vision om att vi ska bygga ett nytt Sverige, för alla som vill bo här. Det är dags att börja nu!"

Resten då, alla som vill kunna bo kvar där de är födda, alla som vill slippa fly, vad är de värda i Björn Anderssons vision?

Krisen i flyktingkrisen är i första hand att människor måste fly.

Det har varit dags att börja länge nu. Var är S+MPs planer för detta? Åtminstone MP måste ha sådana i byrålådan sedan länge för annars finns det ingen substans i deras visioner.

Att tala har sin tid att göra har sin tid. Det är dags att börja göra nu!

Du är helt vilsen när du pratar om att bygga ut välfärd. Det är absolut nödvändigt att göra precis tvärt om. Detta för att minska den småaktiga synen på att utomstående bara kommer in och tar för sig av vår gemensamma välfärd.

Alltså:
Ta bort alla subventioner för arbetsmarknaden.
Höj alla avgifter för sjukvård!
Låt skolor ta ut elevavgifter!
Sänk inkomstskatterna.

Då kanske ni kan få oss missunnsamma att acceptera det nya trasproletariat som ni vill etablera.
Boverket anser att 900.000 bostäder måste byggas omgående, billiga bostäder som arbetslösa, sjuka, fattiga och invandrare kan bo som inte har råd att betala vanliga hyror. Miljonprogrammet blev invandrargetton och nu måste nya billiga bostäder till alla fattiga som inte har råd att betala normal hyra. Där rök jämlikheten på massinvandringsaltaret.

Vilken värdelös kärringregering vi har som inte klarar av att stoppa massinvandringen och skicka hem alla som inte skall vara här. Alla har rätt att söka asyl i Sverige men de måste försörja sig själva från dag ett och har de passerat annat land så skicka dem dit. Inget äckligt godhetsdalt med våra skattepengar som skall gå till att hjälpa svenskar och inga andra.

Kan vi få en manlig inrikes och utrikespolitik som inte vältrar sig i tycka synd om känslor och gud vad vi är goda och fina som ruinerar och förstör Sverige för att försörja ekonomiska migranter med andras pengar.

Politiker och journalister som förespråkar massinvandring måste straffas maximalt, gärna dödsstraff för dessa landsförrädare.
När jag började kommentera på Björns blogg var Björn kritisk mot arbetskraftinvandring, d.v.s. invandring av personer som inte har något skyddsbehov. Själv skrev jag att om arbetskraftinvandring verkligen behövs, borde den i första hand tillgodoses genom flyktinginvandringen. Ingen anade väl då vilka flyktingvolymer som skulle komma.

Något behov av särskild arbetskraftinvandring föreligger naturligtvis inte, om den sökta arbetskraften redan finns i Sverige eller kan tillgoses genom en kortare utbildning eller praktik. Svenska arbetsgivare är bortskämda med inte själva behöva investera i arbetskraft. Detta är en baksida av det svenska utbildningssystemet.

Arbetsgivarna vill ha rätt att fritt avskeda, anställa och byta sin arbetskraft mot sådana som nöjer sig med mindre - speciellt i yrken med redan låga löner och dålig anställningstrygghet. Men försök har gjort även för relativt välbetalda, såsom lokförare.

Det ska dras en skarp gräns mellan medel- och underklass, i praktiken mellan borgerliga väljare, inklusive Mp-väljarna och traditionella S- och V-väljare. Det tragiska är att S och V har tagit över av klassresenärer (d.v.s. personer som själva har höga utbildningar och höga löner), men vars far- eller farföräldrar var arbetare.

Den socialdemokratiska partiledningen samt S-delen av regeringen har gång på gång visat att den hellre håller sig väl med Mp och dess väljare (som mestadels består av bortskämda medelklassungar) samt med de mer eller mindre frasradikala klassresenärerna i sitt eget parti än med arbetarväljarna.

Hur ofta har vi inte här på S-bloggar sett bilden av den döde pojken på den turkiska stranden, åtföljd av anklagelser om känslolöshet från någon hög akademiker med 100 %-igt anställningsskydd? I dessa dagar är det inte ens alla akademiker som har sådan privilegier. Faktiskt bara vissa höga jurister. Och hur sällan har vi inte sett bilderna på de utmärglade barnen i Damaskus-förorten, som håller på att svälta ihjäl?

Kan någon förstå denna enorma skillnad i medkänsla mellan dem, som har lyckats sätta sig i säkerhet i Turkiet och sedan har fortsatt till Danmark för vidare färd till Sverige och dem som är kvar på krigsskådeplatserna? Varför höjdes inga indignerade vredesrop från "moralisterna", när biståndsminister Isabella Lövin, Mp, försvarade beslutet att ta pengar från biståndet till flyktingmottagningen i Sverige?

Det man inte ser, upprörs man inte av?! Och det vi ser, är ju det som journalisterna (en yrkeskår med mycket starka Mp-sympatier) låter oss se. Klemandet med det egna samevetet är en väsentlig del av anarkistisk ideologi. De anarkistiska utopierna (en värld utan stater och gränser) kan ju aldrig förverkligas, och då får man ägna sig åt sina egna höga moraliska principer i stället för att ta itu med problemen i grunden.

Speciellt om det behövs vapenmakt för att tvinga de stridande att sluta fred. De höga moraliska principerna kräver kapitulation inför de värsta våldsverkarna. Låt dem hållas och låt oss ta hand om flyktingarna och strunta i alla andra! För oss som håller oss med en konsekvensmoral (det är resultaten som räknas, och inte bara de höga idealen) är S+Mp regeringen en moralisk katastrof.

Nej, fri invandring har aldrig varit socialdemokratisk politik. Däremot internationell solidaritet. Har biståndsminister Isabella Lövin någon som helst handlingsplan för återuppbyggnaden av Syrien efter kriget? Nej, för den svenska debatten handlar uteslutande om att integrera flyktingara i det svenska samhället, så att de blir en mer profitabel arbetskraft än de svenskfödda arbetarna för svenska arbetsgivare-
Eftersom ingen kommenterar partiledardebatten (jag förstår mycket väl varför) så klistrar jag här in:

Widar Anderssons text (Må han bli partiledare för S)


Under ytan styr SD politiken. S och M är ännu vilsna. Vilket åskådliggjordes när partiledarna samlades till årets första partiledardebatt på onsdagen. Och ibland blir det mer än lovligt tokigt. Försöket att i en illa underbyggd replik utmåla Jimmie Åkesson som något slags antidemokrat var till exempel nästan lika urbota dumt som när Löfven för något år sedan talade om Åkesson som "nyfascist". Sånt där vänstertrams - som kort sagt syftar till att likna Åkesson vid Hitler - är inget för Socialdemokraterna att hålla på med. Nu kunde dessutom Åkesson lugnt kontra med ett mindre hyllningstal till demokratin och upplysa om att han studerat "demokratiteori vid universitetet"!

Bättre då att hålla sig till den riktiga politiken. Som Stefan Löfven gjorde i ett annat replikskifte där Jimmie Åkesson försökte få statsministern att ge sig in i ett resonemang om olika "kulturers betydelse" för att unga män i flock begår sexuella övergrepp mot kvinnor. Stefan Löfven avstod klokt från sådana övningar utan slog i stället med auktoritet fast att alldeles oavsett vilket som är "motivet" och alldeles oavsett var gärningsmannen "råkar vara född" så skall dessa övergrepp fördömas, utredas och straffas. Så är det. Låt kultursidorna och rasisterna älta det där med kulturer. Det är inget för sossar.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson dominerade partiledardebatten. Efter regeringens totalomläggning av invandringspolitiken har han förstås ett guldläge. Vilket han inte överutnyttjade. Det som för alls inte länge sedan var "rasism" har nu blivit "realism" och det som tidigare var "inhumant" är nu "helt nödvändigt", sa Åkesson.

Han pressade Anna Kinberg Batra (M) med att lugnt ställa frågan "Vill du regera så är det antingen med Löfven eller med mig. Vem väljer du?" Åkesson punkterade elegant ett uppblåst anfall från Centerns Anders W Jonsson och lika träffsäkert plockade han ner Jonas Sjöstedt vänsterytterattack.

Det är bara att bita i lärdomens sura äpple. De andra partierna har i olika omfattning och med olika motiv ställt till det för sig rejält. De närmaste månaderna kommer att visa om regeringen har kraft och ork att försöka vända på skutan. Redan nu borde Stefan Löfven till exempel fundera på om det är så himla bra att - likt i partiledardebatten - ropa ut hur "oerhört stolt" han är över den invandringspolitik som nyligen konkade så att det sjöng om det.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM