TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

RUT

Hur nyanlända flyktingar ska komma i arbete blir en avgörande fråga år 2016.

I en intervju i Dagens Nyheter öppnar finansminister Magdalena Andersson, S, upp för nya rutavdrag som ett sätt att skapa fler enklare jobb.– För mig är det som är kostnadseffektivt viktigare snarare än ideologiska låsningar, säger hon till DN.

Vad hindrar då regeringen att förbättra välfärden? Skolresultaten, arbetsmiljön i skola,vården och omsorgen? Sjukvården som går på knäna? 


Det finns idag förmånliga system för arbetsgivare som anställer långtidsarbetslösa eller nyanlända, men få utnyttjar möjligheten. Detta får Magdalena Andersson att dra slutsatsen att de handlar om något mer än låga löner. Det är arbetsmarknadens parter som ska sätta lönerna på arbetsmarknaden, menar hon. Därför är det enligt finansministern inte en lösning att i likhet med den brittiska modellen göra det lättare att leva på en låg lön genom att anpassa skatterna.


Det talas alltså återigen om RUT bidraget. Att fler sossar är för RUT är ju inget nytt. Det vallöftet som S hade i valet 2014. Det var att RUT skulle anpassas till att fler av de som inte har så HÖGA inkomster som skulle få tillgång till bidraget. Detta har inte hänt!


Jag hör inte till dem som tycker att RUT ska fortsätta finnas. Om lågutbildade flyktingar behöver utföra andra sysslor, än att utföra skattesubventionerade tjänster i rikas hem, så finns det uppgifter. Skatter behövs till välfärden. RUT är inte välfärd till alla. Det är ett riktat skatteavdrag till de rika. 
rut
2016-01-04, 12:08  Permalink
Andra bloggar om:  


Vad är det för jobb som dessa flyktingar ska utföra då? Ser du inte att det behövs mer enklare jobb, mer enklare jobb betyder jobb som inte finns idag.

Hur ska dessa skapas om inte genom att sänka skatten så att efterfrågan för dessa tjänster skapas.

Vad är problemet med att höginkomsttagare spenderar sina pengar på tjänster istället för på övrig konsumtion?
Typiskt politiker: Först tar de in 25% i skatt för att sedan ge tillbaka 30% i bidrag.
Varför inte slopa momsen?
Jo då får de inte visa hur handlingskraftiga de är. De får med andra ord inte visa hur de ställer en grupp emot en annan grupp vilket är vad de sysslar med hela tiden.

Först in med pengar och sedan ut med dem igen efter en väldig massa administrerande. Helt i onödan.

Bort med momsen ger ungefär samma effekt för kunden och för hantverkaren eller hur?

Bo Lundgren: Mindre politik!
Skulle vara intressant med aktuell statistik hur många arbetstillfällen i Sverige som subventioneras genom olika typer av anställningsbidrag samt utvecklingen senaste tioårsperioden. Känns som att mindre seriösa arbetsgivare som tillhandahåller lågkvalificerade arbeten numera får betalt för sin arbetskraft så AF och våra politiker kan skönmåla arbetslöshetsstatistiken.
Jag har alltid kallat flyktingvarianten för Flyktingindustrin.
Jag visste att jag skulle få rätt om det nämligen att Flyktingar är just den Industri som Nyliberalister längtat efter.

Man ser direkt hur högern hugger efter sänkta trösklar låglönejobb och nästa steg blir förmodligen privatisering av Fängelser för att den vägen skapa den optimala billiga människan till de privata företagen.

Nu pågår kampen för att sänka Facken en gång för alla så näringslivet får full makt.
När så skett kan arbetstider, arbetsmiljö löner och så vidare dumpas.

Istället för att Världen blir bättre så förespråkas helt enkelt att Världen måste bli sämre.
Enorma Klassklyftor och en hänsynslös kapitalism är vad som är målet.

Förmodligen slutar detta illa för hela Mänskligheten i slutändan. Människan tar död på sig själv genom sin egen dårskap.
Om vi motsätter oss att nya RUT-avdrag införs, kan vi räkna med stöd ENDAST från Vänsterpartiet. Och det räcker ju inte, eftersom S + V inte har någon majoritet i riksdagen, utan det blir tvillingpartierna Mp och SD som fäller avgörandet. Det är märkligt hur Björn råskäller på Magdalena Andersson, eftersom hon - realist som hon är - tydligen är beredd att kapitulera inför majoriteten, men inte har ett kritiskt ord att säga om att Mp vill inrätta ett nytt låglöneproletariat.

Må så vara att RUT-avdrag inte är socialdemokratisk politik, och att vi sannolikt skulle få mer socialdemokratisk politik (förutsatt att V är någorlunda medgörliga och inte är lika dogmatiska som exempelvis Björn), om S och V hade haft majoritet. Men i detta fall har vi en dubbel verklighet mot oss, nämligen det parlamentariska läget i riksdagen och den enorma arbetslösheten bland invandrare, speciellt om vi räknar in de nyanlända.

Man kan här misstänka att Mp avsiktligt har medverkat till att skapa denna massarbetslöshet genom att förhala de åtgärder mot massinvandringen, som nu har genomförts, i syfte att försämra arbetsmarknaden för i synnerhet lågutbildade.

De socialdemokrater, som Björn borde kritiseras om han verkligen är "vänster" innerst inne och inte bara på ytan, är de jubelidioter som har hittat på att lova ministerposter till Mp redan före valen, både 2010 oh 2014. Detta hot mot resterna av det svenska välfärdssamhället, som miljöpartisterna i regeringen är, har fått många gamla S-väljare att rösta på SD i protest.

Nu är det, som det är, till 2018. Det måste alla som inte är extrem vänster eller höger acceptera. I en demokrati är det väljarna som röstar på politikerna, och inte tvärtom.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM