TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lennart Adell Nilsson (fp) skriver på Värmdö Nacka posten debattsida att bibliotek inte ska bedrivas som McDonalds restauranger. Men biblioteken bedrivs idag som företag. Och den 25/4 tog kulturnämnden i Nacka vägen emot ytterligheten. Personalen ska få bedriva tre av kommunens biblitek som bolag. Biblioteken är ett fundament av kunskapsbyggande och folkbildning. Biblioteken kommer få betalt för mängden av literatur som de kan låna ut av kommunen.

 

Det blir en populistik smeta av böcker och en marknadsanpassad diktatur. Det finns ingen möjlighet att säkerhetsställa utbudet av udda eller annorlunda literatur. När det handlar om att gallra ut oersättlig kunskapsmassa på grund av vinstintresset. Då hamnar vi i ett tillstånd där både bredd och djup utarmas. Att ett aktiebolag som nu ska bedriva hälften av Nackas bibliotek inte skulle ta ut vinst är ett hån emot förståndet. Vinst måste faktiskt plockas ut ur ett aktiebolag annars så bryter de emot aktiebolagslagen.

 

Där det högerextrema nyliberala tänket sipprar in så rinner det intellektuella förståndet ut. Nackas Allians är både fartblind och ute på en farlig väg. Frågan är om Folkpartiet anser att det är lika fel att bedriva äldrevård, skola och omsorg som McDonalds? Eller tycks detta argument endast gälla våra bibliotek?2012-04-28, 17:49  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM