TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Håkan Juholt retade upp etablisemanget. Han vågade ta upp känsliga frågor. Han hade humor och var en talare av guds nåde. Han var vassast på att ta sig tid och verkligen lyssnade på folk. Det är nu gått tre månader sedan Håkan Juholt ställde sig i köpcentrat Flanaden i Oskarshamn, och meddelade sin avgång. Han har som vanligt rest runt och snackat med folk. En egenskap som även är hans starkaste sida. Vi som träffat och varit nära Håkan Juholt vet att han är en bra politiker, rollig och trivsam person. Han är en estradör och en aggitator!

 

Visst gjorde han misstag, tokigt och fel. Han fick hjälp med detta av dem som istället skulle hjälpa honom. De som skulle hjälpa honom stjälpte honom istället. Detta var djupt olyckligt. Jag som gräsrot förstod detta. Med kniven i ryggen så gör det ont. Mycket ont! Vi behöver istället fler politiker som Håkan Juholt. Fler som vågar stå upp för de svaga, utsatta och orättvist behandlade. Fler som talar och framförallt lyssnar på folk. Som vågar ifrågasätta etablisemanget. Fler som vågar ifrågasätta högern och liberalernas allt för stora ensidiga makt i Sverige! Fler som vågar tala om social demokrati!

 

Håkan Juholt lyfte frågor, under sina 10 månader som partiledare, som handlade om allt från välfärdsfrågor, hur vi utrotar barnfattigdomen, hur vi ska få bort vinsttänkandet inom omsorgerna efter vårdskandalerna. Håkan Juholt är och förblir en god socialdemokrat. Han har egenskaper som många av dagens etablerade politiker saknar. Detta gjorde honom obekväm. Han underminerades av ledande politiker innom S och av media. Detta var djupt olyckligt. Håkan Juholt blir aldrig tråkig. Han roar och är full av liv. Socialdemokratin behöver istället fler företrädare som Håkan Juholt!

 

 

Lyssna: Håkan Juholt - nu en vanlig riksdagsman

 

Håkan Juholt

 

Riksdagsman Håkan Juholt besökte SwedMog i Mönsterås tillsammans med kollegorna Desiree Liljewall och Krister Örnfjäder. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.2012-04-24, 06:48  Permalink
Andra bloggar om:  


Ett av många problem med Juholt är att det aldrig fanns ett gigantiskt gap mellan det han sa och verkligheten.
Som tex när Håkan Juholt skulle ta fram en skuggbudget så blev den ju nästan identiskt med moderaternas.
När han talade på kongressen så fick man intrycket att han stod för något annat.

På så vis var han oärlig gentemot väljarna.
Jag tror att (s) tjänar på att vara ärliga och säga att om det blir regeringsskifte så kommer den politik att inte skilja sig särskilt mycket från den som förts i landet efter 1994.

Juholt försökte med sin "återställningsretorik" att få folk att tro att det fanns en väg tillbaka till det Sverige som fanns innan 90-talskrisen (som är den stora vattenledaren i Svensk politik).
Men det gör det nog inte.
Det gör det nog Lars.

Vinner vi 2014 och fortsätter föra högersosse politik så lär vi inte sitta kvar efter 2018 när väljarna ser att det är samma politik som Persson/Sahlin förde.

Varför fick inte Juholt samma "skolning" som Lövfén fick när han blev partiledare, varför fick han fel uppgifter?
Jo, för att Ylva, Mona, Österberg och fittstimmet Stig ville inte ha honom kvar. De hjälpte honom med gapet.

Vi måste ändra politik inom partiet, vänstern orienteringen måste tillbaka och jag hoppas på revulotion vid nästa års kongress.
Kan bara instämma, det handlade om en politisk avrättning , iscensatt av massmedia , i samarbete med Högerflygeln inom SAP !
Maken till HETSJAKT på en politiker har jag då inte sett sedan Palmes dagar ! Och Palme hade ju den fördelen att han var så etablerad så att han kunde ignorera detta (men vi vet ju också hur det gick den 29.2 1986...)
Det som hedrar Håkans efterträdare är att Löfven ,faktiskt, stödde Håkan ända in till slutet.....
Att Julholt motarbetades inom partiet visar att vi måste ha ett bättre deltagande i valet av partiordförande. Han upplevdes som vald av etablissemanget.
@ Roland Melin

Du skriver att vänsterorienteringen måste tillbaka.
Men den vänsterpolitik som många inom (s) förespråkar är redan företrädd i riksdagen av Vänsterpartiet.
En av de saker som talar emot att (s) ska närma sig Vänsterpartiet ärr att den politiken inte har stöd av särskilt många väljare.
Det viktigaste som hittills hänt under 2000-talet i svensk politik är att (s) under åren 2002-2010 förlorat i runda tal 600.000 väljare. Det har delvis ritat om kartan och bland annat medfört att:

1. Vi har numera en borgerlig regering.
2. Miljöpartiet har kunnat kliva fram och ta mark och har en helt annan ställning i Svensk politik än de hade före 2002.
3. SD har kommit in i riksdagen.

Hur många av dessa 600.000 väljare gick då till Vänsterpartiet.
Svar: Inte en enda om vi ser på väljarströmmarna netto.

De som tror att lösningen för (s) är att politiskt närma sig Vänsterpartiet är uppenbarligen helt fel ute. Trots att Vänsterpartiet nu har en partiledare som alla gillar så fick Vänsterpartiet bara ett väljarstöd på 5,6% i senaste Sifo-mätningen. Så det är ett stort missförstånd att tro att vänsterpolitik skulle ha ett starkt stöd bland väljarna och att (s) därför ska svänga vänster och närma sig V. De svenska valen avgörs i mtten och att det är där (s) måste finnas.

Du skriver:
”Varför fick inte Juholt samma "skolning" som Lövfén fick när han blev partiledare, varför fick han fel uppgifter?”

Många av de felaktiga uppgifterna som han strödde omkring sig som tex rövarhistorien om att han deltog i den Polska frihetskampen och smugglat in en tryckpress hade han nog hittat på själv.
Juholt visade med all tydlighet att han inte duger som potentiell statsministerkandidat. Hans tillsättning var en kupp från vänsterfalangen i partiet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM