TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Alliansregeringen har valt den hårda vägen och är beredda att trampa över lik för att skapa såkallade arbeten och sätta halta.sjuka och lytta i arbeten. Konsekvenserna av regeringens arbetslinje i drygt fyra år har varit förödande i så många dimensioner. Att regeringen genomförde FAS3 som medförde att något som kunde liknas vid arbetsläger var ju bara en ytterlighet av högerextrem politik.

 

rose

 

När fler uttalande av våra ledande Socialdemokrater idag anser att vi inte kan ändra, förändra och förbättra välfärdsstaten är olyckligt. Jag anser att politik är att vilja och vi kan ändra på saker och ting. En av de viktigaste frågorna är att återreglera marknaden och ta avstånd från högerns fascistpolitik. Politik kan inte bara handla om att återställa tariffer i de gemensamma försäkringssystemen eller vilken skattenivå vi ska ha. Det viktigaste är inte heller hur reglerad marknaden är.

 

Nej det viktigaste är vilka visioner, vilket samhälle vi vill ha och hur vi vill leva vårt korta liv på denna jord. Det viktigaste är hur våra barns och barn barns framtid ska se ut. Då kan vi inte fastna i hur vi ska reglera marknaden eller hur hög A-kassan ska vara. Det viktigaste är vilket samhälle vi vill ha. Då räcker det inte med regler. Då handlar det om att vad vi gemensamt ska styra över. Hur och vilket sätt våra arbetsplatser och vårt arbetsliv ska se ut i framtiden.

 

Jag anser att vägen emot ett föreningsägt och demokratiskt ägt samhälle är bättre än det samhälle där arbetslösa och sjuka får betala de som jobbar skattesänkningar. Jag vill inte leva i ett kundsamhälle där människor slås ut på grund att de rika ska lyckas plocka ut vinster och stoppar det i skatteparadis. Fascism är en nationalistisk och auktoritär politisk ideologi som har sitt ursprung i Benito Mussolinis fascistiska rörelse. Tanken handlade om  elitstyre och meningen är att individen är underställd statens behov.

 

Fascismens grund är att den föraktar det svaga och sjuka. Den som inte orkar ska svältas ut för att motiveras. Det som tillverkas i industrin ska inte ifrågasättas. Om det är vapen, giftiga kemikalier eller andra hälsovådliga saker ska inte stoppas. Socialdemokraternas arbetslinje får aldrig bära blod på sina händer. Vi kan inte offra tanken med alla människors lika värde för att gynna den. Alla människors rätt att tycka och tänka som man vill. Socialdemokratin ska inte bara står för demokrati. Vi ska jobba för en ekonomisk demokrati och folkstyrt samhälle.

 

Vi får aldrig offra tanken om en möjlig och bättre framtid för oss alla, för en Socialdemokratisk arbetslinje. Vår arbetslinje bör och ska följa möjligheternas och jämligheternas linje. Det handlar om en god arbetsmiljö, om ett arbetsliv och ett samhälle som blir bättre att leva i. Det handlar om ett ekologiskt och hållbart grönt folkhem. Vilket samhälle vill du leva i?     

 

 2012-03-31, 17:20  Permalink
Andra bloggar om:  


Läs gärna mitt blogginlägg som är lite på samma tema och framför allt kanske kommentarerna. http://fasan.svenskablogg.se/2012/03/30/sociala-foretag/#comments
Du menar alltså att högern och liberalismen anser att "individen är underställd statens behov" medans vänstern står för att sätta individen först.

Intressant vinkling...
Ungefär därför röstar jag inte!

Lågpresterande skitstövlar och socialism överallt!

Nu återstår bara "ekonomisk demokrati" och nya fonder!

Den som röstar på någon är inte fri - den måste försvara det elände han/hon röstade på.

Fan ta er politiker!
Lena Svensson ska nog ta sig i akt. Rätt som det är behöver hon hjälp. I Uppsala heter stället Ulleråker. Vad jag vet drivs det med skattepengar fortfarande. Som så mycket annat som den privata, välståndsskapande sfären tjänar pengar på. Tänk om det inte fanns politik Lena? Då fick du ligga ute i skogen och tugga fradga alldeles ifred. Och var ditt inlägg menat som ironi ber jag ödmjukast om ursäkt och hoppas du ursäktar min brist på humor isåfall.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM