TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Håkan Juholt kommer att få en ledande position i partiets ledning.  Det avslöjade Stefan Löfven i en intervju med Östran/Nyheterna när han besökte Kalmar under torsdagen. Enligt Tidens Carl Tham ”de borgerliga skribenterna hoppas att socialdemokratin under Löfven kommer att ansluta sig till den dominerande borgerliga diskursen”. De blev nog idag djupt besvikna.

 

Håkan Juholt kommer att vara kvar i partiet och leda det på en annan postion än som partiledare. Det Socialdemokratiska partiet kommer inte att bli ett liberalt borgligt parti.

 

Håkan Juholt


– En person med en sådan kaliber måste partiet ta tillvara. Det är resursslöseri att inte göra det, säger Stefan Löfven till tidningen.
Löfven, som ser Håkan Juholt som "en agitator av Guds nåde", menar att socialdemokraterna nu ska satsa på sammanhållning inom partiet.

 

Stefan Lövfen räknar upp tre saker i intervjun som ska stärka Socialdemokratin och sammanhållningen i det Socialdemokratiska partiet.

 

Jobbpolitiken

  • En tydligare helhet i politiken. Exempelvis jobb- och näringslivsfrågorna som hänger ihop med vår välfärd. Det är en i högsta grad ideologisk fråga. Grunden för utbildning, vård, människors frihet och mycket annat.

Gröna folkhemmet

  • Dessutom ska vi vässa oss på de politikområden där behövs nya idéer. Innovationspolitiken är viktig. Vi vill prioritera miljöfrågan. De ska ha samma dignitet som Göran Persson lanserade när han 1996 talade om ”Gröna Folkhemmet” det är den digniteten vi ska ha.

Kunskap och kompetens

  • För det tredje visa oss som ett parti med stark sammanhållning och kunskap och kompetens.


2012-03-02, 09:57  Permalink
Andra bloggar om:  


Fantastiskt bra! En sammanhållet framåtriktad politik är det många inom partiet som verkligen frågar efter. Jag röstade och lutade mig mot att Juholt var det som skulle klara det. Men belackarna var för många. Nu tar Löfven honom till hjälp. Håkan får därmed en upprättelse han verkligen förtjänar. Jag tycker det är fantastiskt.
Det ligger något i det..... bara för att HJ inte klarade av att vara partiledare, så kanske han har en massa annat att tillföra.... Vi kan inte bara "kasta" bort resurser.....
Bra tanke.....riktigt beslut.
Va bra gillade Juholt fast var osäker på hans förmåga som partiledare. Men hur bra detta är beror väl på vilken roll han får...? Fördelen är ju att han verkar vara en äkta sosse med mycket hjärta.
/väljare
Stefan Löfven är en bra förstärkning som vet ur man hanterar besvärliga situationer. 25% av S gnällde när man valde ny ledare. Håkan Jjuholt skall ha en ledande roll i partiet. Det räddar de gamla stötarna som annars hade nappat på Vänsterna locktoner.
Bra beslut - men fick Mona samma erbjudande?!
Helt rätt håll ihop partiet och börja samarbeta med sverige-demokraterna! då har ni 4partier som alliansen och på så sätt har ni då STÖRRE chans att slå dom i kommande val 2014.
Kan inte påstå att jag tillhör Monas mest hängivna beundrare. Men hennes bästa insats som politiker är den som aldrig nämns - vilket visar att hon fortfarande behövs på någon plats i politiken, där hon har möjlighet att påverka. Mona Sahlin har i hög grad bidragit till att bryta den negativa inställning till småföretagarna, som har hängt med sedan 1920-talet, då småföretagarna sågs som ett hinder mot de socialiseringsplaner, som fanns inom åtminstone en del av partiet.

Man menade att de stora företagen skulle falla som mogna frukter i statens händer, eftersom de redan hade genomfört den stordrift som ansågs vara en förutsättning för statligt ägande. Småföretagarna sågs som bakåtsträvare med borgerliga partisympatier. Mona Sahlin verkar vara en av de första sossarna i ledande ställning som har förstått att de starka borgerliga partisympatierna bland småföretagarna är en reaktion mot socialdemokratins negativa inställning till småföretagarna.

Mona ville ändra på detta. Hon insåg att de flesta småföretagarna har samma behov av samhällets stöd som löntagarna. Hörde dock en glädjande nyhetet igår, när en talesperson för s föreslog ett ökat rättsskydd för småföretagare. Det behövs verkligen! Men alltför ofta hör man s-politiker mala på med mantrat "arbetare och tjänstemän", som om dessa två grupper vore de enda som finns. Tyvärr gjorde Mona misstaget, när hon skulle locka nya väljargrupper, bl a bland småföretagarna, till s, att hon vred hela partiet till höger, i stället för att rätt och slätt bredda partiet.

Men med hänsyn till att de flesta nya jobben kan skapas i de mindre företagen, är småföretagarna viktiga både som väljare och arbetstivare. Så visst tycker jag att även Mona Sahlin bör ha en plats i Löfvens lag.

Juholt skulle bli bra som kulturpolitisk talesperson, med ansvar för både kultur och media. Men jag är lite tveksam till om det är de externa kultur- och mediafrågorna som Juholt bör arbeta med (som blivande kulturminister) eller med de interna mediafrågorna. Det är oförsvarligt att s ska vara så totalt i händerna på borgerliga medieföretag.

För övrigt anser jag att Juholt bör skriva två böcker. (Hoppas han läser det här.) Den ena ska heta "Det sovande folket vaknar", och den andra ska heta "Hundra år efter Reinfeldt". Jag tycker dessutom att han ska medverka i en intervjubok (någon annan ska skriva boken) om hans tid som partiledare.
Riktigt bra beslut av Löfvén!! Laget blir starkare och starkare! Bra nyhet att Juholt är tillbaka!
Dt här var mycket mycket roligt att läsa, helt rätt beslut och visst är Juholt en oerhört skicklig retoriker som skulle gå förlorad annars.
Jag tycker bättre och bättre om Stefan Löfven.
Löfven vill väl mildra kritiken från vänsterfalangen genom att ge Juholt en "ledande position" inom partiet...vad det nu kan betyda...blir väl nåt "kultur-junk"...som ingen bryr sig om..
Vad har Juholt gjort för något mellan 1994 och 2011?
Ingenting!
Han är ett sänke och kommer så förbli i sin nya position. Akta er för den mannen.
Med tanke på de cirka 80.000 kronor partiet betalar Juholt så vore det väl dumt att inte nyttja honom bättre?
Eller, det är klart, kunde partiet använda pengarna för att hjälpa utsatta barn istället....
Som borgare är jag givetvis nöjd över beskedet. Ju mer framskjutande position Juholt får i (s) desto bättre.

EN framträdande position för Juholt kanske läker vissa sår i partiet men det kommer fn inte hjälpa (s) att vinna valet 2014.
Mina erfarenheter säger att HJ skrämmer bort en tiopotens mer väljare än han lockar till sig! Slirande på sanningen är inte en tillgång för partiet!
Det hedrar Stefan Löfvén på många sätt att han framhåller Juholts bra sidor. Det är både modigt och rättrådigt. Efter allt Juholt fick utstå under de månader han var "partiledare" fordras faktiskt en upprättelse för hans både psykiska påfrestningar och självförtroende.
Det hedrar Stefan Löfvén på många sätt att han framhåller Juholts bra sidor. Det är både modigt och rättrådigt. Efter allt Juholt fick utstå under de månader han var "partiledare" fordras faktiskt en upprättelse för hans både psykiska påfrestningar och självförtroende.
Katarina Power
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM