TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Misshandelsåtal och folkdräktsbråk. Det har varit en tung höst för Sverigedemokraterna Men stödet för partiet fortsätter att öka – nu uppe på 7,4 procent i senaste opinionen. Det talas om att varumärke som socialdemokraternas som kan förstöras på ett ögonblick. Samtidigt så är Sverigedemokraterna ett parti som inte har någon tydlig linje i politiken - mer än att de ogillar homosexuella och muslimer. 

 

Den låga moralen kan liknas vid ett eget varumärke. SD kan stort sett fylla hela partiet med föredetta nynazister och kriminella utan att tappa i opinionen. Den enda stunden de började tappa var när partiets hyllades av Norgeterroristen i sitt manifest. Men det var snart glömt! Annars handlar det om allt från krogbråk, missbruksproblem och vidlyftigt taxiåkande som om partiets politik. Nu har ju den avhoppade SD-riksdagsmannen William Petzäll, numera politisk vilde, tagits in för tvångsvård enligt lagen om vård av missbrukare.


 

Men ”affärer” som skulle vara förödande för vilket annat parti som helst verkar inte bekomma Sverigedemokraternas anhängare alls.
Tvärtom ökar stödet för partiet. När Socialdemokraternas Håkan Juholt låter riksdagen omoraliskt betala hela hyran för sin bostad i Stockholm. Då rusar flera väljare direkt  Sverigedemokraterna istället, som nästan tagit patent på omoralen! Till och med misstänkt dataintrång av journalisters mail och hemsidor kommer inte att skada partiet.

 

Det sker med en politik som är minst sagt spretig. Ideologin är inte så tydllig. Bland SD:s 284 inlämnade motioner finns förslag om särskilda djurpoliser, mer kärnkraft, sänkt gräns för fri abort, söndagsöppet på Systemet, att Brå ska redovisa varifrån brottsmisstänktas föräldrars far- och morföräldrar kommer samt att burka på allmän plats ska ge upp till ett års fängelse. Jo men där har de ju en poäng i sitt ständiga hat emot människor med invandrarbakgrund.

 

Från jubel till vilde

William Petzäll, 23, uppmanas på grund av missbruksproblem att avsäga sig sin riksdagsplats. Petzäll, som under valnatten jublade över ”60 000 kr i månaden och gratis övernattningslägenhet i Stockholm – för skattebetalarnas pengar” väljer att stanna kvar som politisk vilde.

Bråk på Stureplan
September. SD-ledamoten Erik Almqvist, 29, polisanmäls efter att ha slagit en krogvakt vid Stureplan som nekat honom inträde. Han svarar med en motanmälan. Utredningen läggs ner.

 

Religionsprotest
September. SD protesterar mot gudstjänsten i samband med riksdagens högtidliga gudstjänst. Parti­- ledare Jimmie Åkesson, 32, skriver att han blir ”illa berörd” av att man valt att
”politisera gudstjänsten” genom att upplåta delar åt en rabbin och en imam.

Nekades folkdräkt
September. Ledamoten Mattias Karlsson, 34, vill klä sig i folk­dräkt vid riksdagens öppnande. En medarbetare i Dräktrådet i Krono­- bergs län vägrar att hyra ut sin privata dräkt då hon inte delar SD:s ideologi. Kvinnan bombarderas med mejl och telefonsamtal.

 

Åtal för misshandel
September. Jan Borsing, 65, högt uppsatt Sverigedemokrat i Göteborg, åtalas, misstänkt för miss­handel av en
 busschaufför då denne krävt att se biljett.

Mest taxi i riksdagen

Sverigedemokraterna åker mest taxi av alla. Över 600 000 skattekronor under ett år, rapporterar DN.2011-10-25, 21:56  Permalink
Andra bloggar om:  


Kan inte annat än hålla med,bra inlägg.
Det var Aftonbladet som fixade in SD i riksdagen, genom att upplåta enhelsida för Jimmie Åkessons hetsartikel mot muslimer. SD kan dessutom starkt misstänkas för att ha hackat före detta medlemmars epost och raderat inkommande mejl, som är komprometterande för partiet. Kent Ekeroth, som då var it-ansvarig och nu riksdagsledamot för SD, har polisanmälts av en f.d. medlem i Småland. Någon har även hackat sig in i min epost och raderat inkommande mejl. Jag hade dock tagit papperskopior på dessa mejl, som jag har lämnat till en tidningsredaktion. Mejlen hade kommit från en person som hoppat av, och söker medlemskap i Moderaterna, sedan han trakasserat flera partikamrater i SD. bl.a uppträtt som en envåldshärskare. Hans fru sitter i riksdagen.
Under tisdagen har det cirkulerat uppgifter i media om tt någon har spridit uppgifter från f.d SD-riksdagsledamoten William Petzälls twitter-konto att SD har hackat journalisters mejl-konton på Aftonbladet, Expressen och TV4 och läst deras mejl.

SD:s ledning dementerar uppgifterna. Meda anklagas för dålig research, när man gått ut så snabbt med nyheten. Detta som extra belastning utöver tidigare fall av obefintlig faktakontroll innan man gått ut med skandalreportage om politiker (t.ex. Littorin, Juholt.)

Ombud för Petzäll säger att det inte kan vara han, som lagt ut uppifterna på twitter eftersom han sitter på tvångsvård och inte ska ha tillgång till internet. Men det utesluter ju inte att han ändå haft tillgång till internet, eller att någon annan använt hans konto i maskopi med honom. Helt omöjligt att veta.

Det är också helt omöjligt att veta om innehållet i uppgifterna, att SD har hackat journalisters mej, är sanning, lögn eller spekulation. Men det kanske polis och it-experter kan ge besked om, sedan saken har utretts. Jag vill alltså inte ha några åsikter om det just nu. Att min egen mejl har hackats och att inkommande mejl, som varit komprometterande för SD, har raderats, vet jag däremot säkert.

Men jag vet inte vem som är den skyldige. Men frågan är förstås vem som kan ha intresse av att utplåna bevis för att högerextrema idéer finns, eller har funnits inom sd. Avsändaren till mejlen har nyligen lämnat partiet. Han har inte uteslutits tros begäran till partistyrelsen att han skulle uteslutas.

Partiledaren Jimmie Åkesson har själv fört ut liknande psåtående som i de raderade mejlen efter händelserna i Norge 22 juli. Det är "mångkulturalismens" fel. Då kunde jag inte drömma om att SD skulle stå för sådana värderingar. Jag har aldrig gjort det.
Låt mig klargöra en sak: Jag har inte avkunnat någon friande dom i Åke Green-målet. Det har justitieråden i Högsta domstolen gjort. Jag har inte på något sätt bidragit till att han frikändes, i först Hovrätten och sedan HD. Vad är det för konstiga konspirationsteorier?
För att sammanställa vad du har som belägg för dina påståenden har du möjligen något konkret ATT UPPVISA eftersom du så kraftigt använder det som argument mot SD. Har du möjligen inte fått lite SD-fobi på hjärnan? för jag har lusläst dina senaste blogginlägg och inte lyckats hittOT komprometterande om SD

Illasinnat förtal utan substans, oja oja (S)vinhugg går igen kom ihåg detta.
Min senast föregående kommentar, den om Green-rättegången, hamnade visst under fel inlägg.
Så har då Björn hatat av sig mot meningsmotståndare i ännu ett inlägg, med lögnen som hjälp i vanlig ordning. Det tragiska är att ett parti med mål att vara statsbärande, accepterar sådana som Björn (och då är detta ändå inte något av hans värsta eller mest hatiska alster).

Lars F, 2 saker.
Behöver vi verkligen påminna dig omused du varit aktiv sverigedemokrat? Och ang Åkessonartikeln i AB så kan den inte ha hjälpt SD in i valet 2010. Tänk efter varför :-)
Björn...du måste må väldigt dåligt, eftersom du hatar SD så mycket...du ska veta att ditt hat kommer att göra dig sjuk...du får för mycket negativ energi i din kropp, vilket är sjukdomsframkallande...Du måste bli mer positiv till livet och SD, och sluta spy ut ditt hat mot dem...det är bara du själv som mår dåligt..:)

Sen säger du att SD inte gillar homosexuella...:

"Av samma skäl motsätter sig Sverigedemokraterna även lesbisk inseminationsrätt. Detta innebär på intet sätt att partiet motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers levnadsval eller läggning."

...alltså: "detta innebär på intet sätt att partiet motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers levnadsval eller läggning"..

...sen förstår jag inte varför du kramar muslimer så intensivt...dem är ju inte kända för att gilla HBT-folk..

Vad tycker då en muslim om homosexuella..?

http://www.youtube.com/watch?v=QrGcb9OQt70

"Alexander Bard: "Jag är VÄLDIGT anti-islam""

http://www.youtube.com/watch?v=5vwzYG_6H6c&feature=related
Är det inte på tiden att LF slutar upp med sitt ständiga förtalande på bloggarna? Från varje sammanhang han varit i finns det någon/några som blir hängd efteråt. Igår skulle han gå till åklagare för att jag påminde om hans SD-tid. Hans inlägg på SD-bloggar finns ju fortfarande på nätet, det är inte länge sedan jag läste dem.
Nu är det min tur att beljugas. Jag har inte trott att någon s-kvinna ville ha ETT FÖRHÅLLANDE med en till åren kommen korpulent herre. Däremot reagerade jag på att hon inviterade honom på nätet till fika. Jag vet inte vilka umgängeserfarenheter LF har, men tolkningen av min reaktion är märklig.
Du hade LF garanterat vunnit mera på att inte förtala folk på det sätt du gör!
Det är inte mina uppgifter att du kämpade för Åke Greens frigivning. De kommer från dig själv. På den tiden kände jag inte dig.
Sedan är det ju otroligt vilken tilltro du sätter till media, speciellt Aftonbladet. Vad jag minns var det stark kritik från SD av Aftonbladet inför valet. Men jag kan ha fel.
Du får nu, som du hotade med igår, gå till åklagaren med uppgiften jag lade ut om ditt tidigare SD-medlemsskap. Du kan ju lägga till den kommentator som säger detsamma här.
I övrigt har du bränt alla skepp här också!
PS Och så vill jag påminna dig om att det som skrivs i privata mejl ÄR PRIVAT.
När man har kontakt med dig behövs det inga hackare, det som skrivs läggs ibland ut till allmänheten utan sådana.
I så fall talar Patrik och jag om olika Åkesson-artiklar i Aftonbladet. Jag talar om en debattartikel som hade skrivits av Åkesson och som publicerades den 19 oktober 2009, d.v.s 11 månader före valet 2010.

Detta är mycket intressant, eftersom Skibstedtkoncernen hade förvärvat aktiemajoriteten i Aftonbladet så sent som 15 juni 2009. Att tidningens "icke-politiska" avdelningar skiftade alltså tämligen omgående efter aktieförvärvet partifärg från obereonde socialdemokratisk till oberoende sverigedemokratisk, är kanske en slutsats som man kan dra.

Jan, Helin, som varit chefredaktör för Aftonbladet sedan 1 januari 2008, och utsågs till ansvarig utgivare någon gång under 2009 motiverade publiceringen av artikeln så här:

"Den kan enligt höga jurister uttrycka hets mot folkgrupp men chefredaktör Jan Helin har ändå valt att publicera artikeln. Jimmie Åkessons text är viktig eftersom den mycket tydligt visar på vilka värdegrunder det parti som är på väg in i Sveriges riksdag vilar."

Lägg märke till att det var samma retorik som när Aftonbladet nyligen annonserade Juholts avgång, när man i själva verket försökte tvinga fram hans avgång: SD var på väg in i riksdagen!

I själva verket hjälptes SD in i riksdagen av just Aftonbladet. Det är ovisst om partiet hade kommit in i riksdagen utan hjälpen från Aftonbadet. Den slutsatsen kan man dra genom att studera partiets väljarstöd under tidigare mandtperioder. Det har förekommit i tidigare mellanvalsperioder under 2000-talet att partiet har legat högt i undersökningarna, över 5 %, när flera månader återstått till valdagen, men sedan fallit tillbaka till under 4 % närmare valdagen. Efter publiceringen av artikeln i oktober 2009 låg partiet emellertid kvar på den höga nivån och fick samma resultat i valet, som man tidigare hade haft i de bästa undersökningarna före valen.

Det är alldeles tydligt att Aftonbladet, efter Helins tillträde som ansvarig utgivare, har gått in tydligare än någonsin för att GÖRA politisk historia, i stället för att skildra det historiska skeendet medan det pågår. Strategin påminner närmast om den engelsk-amerikanska Murdoch-koncernens politiska agenda.

Den norskaSkibstedt-koncernen förvärvade redan 1996 49,9 % av aktierna i Aftonblasdet, medan LO behöll aktiemajoriteten med 50,1 % av aktierna. Den 15 juni 2009 köpte Skibstdt ytterligar 40.1 % av aktierna, varigenom LO:s andel reducerades till 9 %.

Skibstedt äger även Sveska Dagbladet. I Norge äger Skibstedt bl.a. tidningarna Verldens Gang och Aftonposten. Skibstedt är en verklig komet på den nordeuropeiska mediahimlen, sedan företaget 1989 ombildats från familjeföretag till aktiebolag. Skulle vara intressant med en genomlysning av vilka politiska värderingar som styr detta företag.

Att Aftonbladet hjälpte in SD i riksdagen står utom allt tvivel. Det är föga sannolikt att detta hade skett utan Aftonbladets hjälp. En intressant sak att studera är hur de rödgrönas kraftiga uppgång i början av valåret 2010, plötskigt bröts under senvåren /försommaren. Jag kan dock inte nu erinra mig några speciella mediala händelser under våren 2010, som förklarar detta. Någon annan kanske vet? Hur lancerades de olika partierna av media?

Fel, ska vara Åke Greens friande, så klar, inte frigivning.
Men vad är det du skriver LF?
Om det nu är så att Aftonbladet hjälpte SD in i riksdagen genom en invandrarkritisk artikel, (jag minns inte så noga) om du verkligen tror att människor läser den tidningen så mycket och nästan har den som sin Bibel, vad berodde då framgången på?
Jo, det berodde naturligtvis på att det finns en stor kritik ute mot den stora invandringen! Detta vill inte de andra partierna se. Därför, tror jag, att SD gick framåt.
Men herrarna och damerna i Nya Moderaterna, eller i mitt eget parti också, för den delen, är ju välkomna att bo i de invandrartäta förorterna några månader. (Jag har gjort det!) Det är kanske därifrån kritiken kommer!? Då kanske de börjar fatta att integrationspolitik inte är att fylla förorterna med samma nationaliteter och sätta barnen i muslimska friskolor där!
(Och jag har jobbat med invandrare på heltid i 20 år.)
Och LF har rätt, för jag ÄR kritisk, för invandringspolitiken i det här landet fungerar inte! Några klarar sig, några blir delaktiga i samhället, men det finns många som aldrig någonsin kommer in i det, inte minst äldre kvinnor vars familj växer in i det nya, medan de själva blir utanför. Det ska till en annan sorts politik för att man ska kunna tala om en lyckad integrationspolitik!
Tillägg till LF
Du är mycket kritisk till SD:s ledning, och det är väl naturligt efter turerna där.
Men man måste ju ändå fråga sig:
Du hade ju en position i partiet. Kände du då inte till partiets syn på invandringen? Den är det väl inte många som svävar i tvivelsmål om. Det är ju konstigt att du nu är så kritisk till att partiet kom in i riksdagen, kanske just på grund av denna. Detta måste väl ändå ha varit din egen önskan för bara ett par år sedan.
Var det därför du (?) lämnade partiet? Eller?
Artikeln publicerades alltså den 19 okotober 2009 och finns att läsa på nätet. Anledningen till att jag inte lägger ut en länk är att jag inte villl utsätta Björn för risken att bli åtalad för brottet Hets mot folkgrupp. Detta bedöms strängare om det är på en blogg än en tidningsartikel. Det står ju i en bildtext före själva artikeln:

"Den kan enligt höga jurister uttrycka hets mot folkgrupp men chefredaktör Jan Helin har ändå valt att publicera artikeln. Jimmie Åkessons text är viktig eftersom den mycket tydligt visar på vilka värdegrunder det parti som är på väg in i Sveriges riksdag vilar."

Se i övrigt min kommentar här kl. 12.39 idag 26 okt 2011.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM