TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När det är ekonomisk kris så måste alla ha en fiende. I Tyskland innan och under andra världskriget så pekades homosexuella, kommunister, romer och judar som samhällets fiender. Problemet är att inga av dessa gruperingar eller sorteringar var folkgrupper eller homogena grupper överhuvudtaget. De gick inte omkring som en skock får utan föstes sonika ihop av nazisterna.  

 

Lika lite som muslimerna är homogena grupper. Det handlar om att använda folks rädslor för det anorluna. SDs retorik är helt sjuka förslag som handlar om att alla invandrare ska återvandra eller om detta inte är möjligt assimileras.

 

invandrare

Bild av Ulf Ivar Nilsson

 

Då är det extremt dumt att peka på muslimerna som grupp skulle vara ett hot eller någon form av problem. Jag har vänner som är både kristna, muslimer och till och med budister. Jag träffar även dagligen både människor med olika religioner i mitt arbete. Att dessa djupt rotade familjer skulle tvingas återvandra eller assimileras är inte en realistik politik. De lever redan stort sett lika profant och sekulariserat som jag gör.  

 

När SD pekar ut muslimer  som ett problem. Då hetsar han inte bara emot de religösa fanatiker och gruperingar som han vill att vi ska frukta. Han pekar även ut mina vänner, mina barn i skolan och deras föräldrar som fiender.

 

Jag anser personligen att religioner i sig är ett problem. Specielt de konflikter som religionerna skapar i världen. Problemet med Jimmie åkesson och Sverigedemokraternas kampanjer är att de  stärker konflikterna mellan religionerna. Jimmie Åkesson beter sig som vilken fanatisk präst som helst och som inte förstått att Alah och Gud är samma person.

 

Speciellt när han målar upp kristendomen som något bättre än andra religioner. Jag vill istället framhäva det problem som alla religioner skapar. Jag anser att vi mer ska gå emot ett mer sekulariserat och humant samhälle där religionerna har en allt mindre betydelse. Jag arbetar istället varje dag för att påvisa likheterna och inte skillnaderna mellan religionerna.

 

Att påstå, som Jimmie Åkesson gör, att muslimer skulle göra fler brott som sexbrott eller andra är ju direkta lögner enligt BRÅ. Det finns inget bevis för detta. Då skulle jag ju kunna påstå att Sverigedemokrater står för de flesta våldtäkterna och framhäva detta som en sanning. Frågan är vad vi ska göra med alla svenska medborgare som är muslimer? Ska vi inte ha religionsfrihet i vårt samhälle, Jimmie Åkesson?

 2009-10-19, 18:38  Permalink
Andra bloggar om:  


S är ett feministiskt parti.
Feminister talar om män
på ett generaliserande sätt.
På vilket sätt är DET mer ok?
I Norge är det definitivt inte en lögn att muslimer våldtar mer.

http://frianyheter.files.wordpress.com/2009/03/voldtektioslo2007.pdf
De sekulära krafterna vann över kristendomen för länge sedan, och i och med utvecklingar som det nya testamentet är de medeltida inslagen borta sedan hundratals år.

Koranen däremot bygger fortfarande på en medeltida tankegrund, vilken också ligger till grund för lagstiftning som används i olika omfattning än idag. Homosexuella och våldtagna kvinnor döms till dödsstraff under strikt tillämpad islamisk lag. Dessa lagar är nu efterfrågade (till att börja med i lightform) även i västländer med stor muslimsk immigration.

Varför skall västvärlden ta hänsyn lagstiftningar och seder från medeltiden för minoriteternas skull? Varför kan man inte kräva att människor som vill leva i ett modernt sekulärt samhälle faktiskt är villiga att bli sekulariserade? Vid vilken gräns blir Islam mer än en religion?

Den dag vi kan besöka moskén och få se en homosexuell imam förrätta en homosexuell vigsel anser jag Islam vara lagom sekulariserat i förhållande till kristendomen. Och först då kan man (lokalt) se Islam endast som en religion på samma sätt som vi idag gör med kristendomen, utan reell makt över lagar och förordningar. Och vem vet, kanske får vi till och med komma på ett Pride i Teheran och Riyadh en dag då det nya Islam är fött.
Islam befinner sig idag var kristendomen gjorde innan upplysningen. Att likställa de båda religionernas inflytande på samhällena där de i huvudsak praktiseras är inte ärligt.


Aftonbladet hade i alla fall bevis för några år sedan Björn.

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html

Tror du verkligen att Jimmie Åkesson uttalar sig utan någon som helst fakta?

Är du tillräckligt insatt i ämnet Björn?
Har du ens googlat angående Åkessons uttalande om överrepresentation?
Björn Andersson: – Svenskar som lever i Sverige under samma förhållanden som invandrare har precis lika allvarliga problem, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet.

Precis som jag skriver så är det inte invandrarna som är problemet. Det är orättvisorna! Inte heller i den utredeningen fanns det bevis att det var muslimer som gjorde de flesta brotten.
jag ser gärna en kvinna som är lesbisk som Imam..Vad dom homosexuella inte förstår är att dom inte är accepterade av islam .Dom tror att det är som vilket mångfalld som helst .
Jerzy Sarnecki sveriges svar på Bagdad Bob !


Björn Andersson: Det är lika stort problem med den kristna kyrkans syn på lesbiska.
Citat från min länk:

2 svenskar
av 10 000 svenskar.
9 invandrare
av 10 000 invandrare.
För våldtäkt under perioden 1985–1989 är överrepresentationen störst för medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien.

Vilken religion har folk från dessa länder?

Åkesson kanske har rätt och du fel?
Björn Andersson: Men Islam,kristendom och judendom är alla olika religioner. De tar alla avstånd från sexuella övergrepp. Jag anser inte att någon religion är bra. Men ingen av dessa religioner förordar sexuella övergrepp.
Här kommer ytterligare en intressant länk från DN:

http://www.dn.se/sthlm/tjejerna-bar-inte-ansvaret-1.407500

Hur länge ska du förneka fakta?


Björn Andersson: Fakta är att religioner är problemet. Det finns kristna sekter där sexuella övergrepp varit ofta förekommande. Även i den Katolska kyrkan har det förekommit massiv våldtäkt och övergrepp på pojkar.
Skillnaden är dock att katolska kyrkan inte kräver moskéer i varje stad och kommun, könsstympning (omskärelse), plågsam ritualslakt, införande av sharialagar, segregerade badtider mellan kvinnor och män. Allt detta genom offentligt finansierade medel.

Dessa var några av kraven från Svenska Muslimers Förbund med Mahmoud Aldebe som ordförande som nu är kandidat för Centerpartiet om en riksdagsplats. Kravbrevet fick samtliga riksdagspartier inför 2006-års val. Brevet borde ligga på ert kansli någonstans. men ska försäkerhetsskull länka:

http://www.sr.se/Diverse/AppData/Isidor/files/83/2113.pdf

I debatten mellan Åkesson-Olofsson kunde inte sistnämnda svara på frågan om man kunde företräda Centerpartiet och samtidigt förespråka särlagstiftning för muslimer (efter upprepade försök). Så där har vi minst 1 riksdagsparti som stödjer Aldebes passivt. Hade hon tagit avstånd från kravbrevet så hade hon ju sagt det.

Nu kommer min fråga till dig:
Kan man vara kandiderande Socialdemokrat och samtidigt förespråka särlagstiftning utifrån religiös tillhörighet?

Du påstod att alla nämnda religioner tar avstånd från sexuella övergrepp. Var i koranen kan jag hitta det påståendet?
Naturligtvis ska även Sverige ta emot flyktingar, men bara de som har verkliga flyktingskäl. Hur kan den socialdemokratiska
regeringen kraftigt höja världens högsta skatter, hålla tillbaka svaga grupper som sjuka och pensionärer och kontinuerligt skära i välfärden för att finansiera en utgift som till mindre än tio procent är motiverad? Att man nu kraftigt protesterar mot hur invandringspolitiken sköts är
förståeligt.
Ett cyniskt lurendrejeri av den socialdemokratiska regeringen är det att påskina att man gör en storsatsning genom att satsa en miljard på så eftersatta områden som vård, skola och
omsorg när man samtidigt håller tyst om att man ökar satsningen mera än 20 gånger så mycket på för svenska skattebetalaremindre angelägna områden.

FLERA UNDERSÖKNINGAR VISAR ATT MINDRE ÄN TIO PROCENT av dem som får permanent uppehållstillstånd har asylskäl. För år 2010 kommer kostnaden för invandringen att nå enorma belopp som en följd av den nya lagen, som antogs i riksdagen av miljöpartiet,
socialdemokrater och vänsterpartister. För att klara kostnaderna för invandringen har den socialdemokratiska regeringen inte bara tvingats att hålla tillbaka kostnaderna för vård, omsorg och skola och att göra nedskärningar i offentliga pensioner utan även varit tvungen att höja skattekvoten från 48 till 54 procent samt att öka upplåningen.
För en månad sedan presenterades i ekonomiekot i TV hur lönen för olika grupper i Sverige förändrats under de senaste tio åren. Den enda grupp som inte fått någon real höjning alls var pensionärerna.
Det är ju för f...n en ENORM skillnad på Jesus och Mohamed. Jesus var en bögig Dileva och Moahmed en Bögig BinLaden samt pedofil.... Studera lite historia innan du försöker läxa upp Åkesson. Islam var och är en krigarkultur. Islam är kvinnoförtryck. Men framförallt är Islam den ENDA religion som inte lämnat sina anspråk på politiken... Hur kan du tro att vi ska vinna detta genom att älska deras sjuka kultur. Vi måste kritisera deras Sharia-lagar överallt där dom dyker upp.

Koranen [9:29]
Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen .../ Kämpa mot dem till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM