TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

Ur SDs familjepolitiska handlingsprogram:
"Män och kvinnor kompletterar varandra, och därför är också alla barns rätt till en mor och en far av väsentlig betydelse. Oerhört centralt är också att barnens bästa beaktas i alla situationer inom familjepolitikens område. Av dessa anledningar motsätter sig partiet krav från såväl ensamstående som från samkönade par eller polygama grupper om att få adoptera barn. Detta bortsett från specialla fall av anhörigadoption. Av samma skäl motsätter sig Sverigedemokraterna även lesbisk inseminationsrätt. Detta innebär på intet sätt att partiet motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers levnadsval eller läggning."2008-11-23, 14:36  Permalink
Andra bloggar om:  


Vad har citatet att göra med Sverigedemokraternas "syn på homosexuella"? Det är väl snarare partiets "syn på barn" som det handlar om. Jisses...


Björn Andersson: Vi har inget emot homosexuella, men vi tror inte att de är lämpliga som att tex att ta hand om barn. (sd) Detta kallas hyckleri!
Ungefär som socialdemokraternas syn fram till 2006... Inte så stor skillnad enligt mig eller har du andra uppgifter?


Björn Andersson: Jag har inte den blekaste aning vad alla socialdemokrater tycker i alla frågor. Jag vet i alla fall att partiet har beslutat med andra partier att homosexuella ska ha samma rätt som heterosexuella att adoptera. Det är bra för barnen och deras framtid! Inget ska hindra en vuxen att ta ansvar för ett barn om hon eller han på alla punkter är lämplig för det!
Björn, du är säkert en jättebra person, men jag tror att barn ska ha en mamma och en pappa för att växa upp bäst och få en så bra start i livet som möjligt. Kan du förstå den åsikten?


Björn Andersson: Intressant är också att polygama relationer (oavsett könsfördelning) - där man faktiskt är flera föräldrar och rimligen borde kunna ge en större trygghet i basen - också utesluts med samma argument: 'barns rätt till en mor och en far'. Det finns ingenting som säger att ett barn med polyföräldrar inte kan ha minst en mor och en far. Det är klart att de flesta vänner till mig och även jag själv som är bi eller homosexuella ska fråntas vårdnaden om SD fick bestämma. Detta har inget med att barn ska få en bra start i livet. Jag ser varje dag barn som får en dålig start i livet hos heterosexuella föräldrar. Det finns inga garantier för en bra start för att föräldrar har en speciell sexuell läggning. Det är bara ren och skär homofobi!
SD står för det de flesta partier har lämnat bakom sig. Att vårda barnen och värna dem är på intet sätt liktydigt med två av olika kön som är gifta.

Detta har redan de flesta partier insett. Än värre är SD:s syn på invandring.

http://www.enbart.blogg.se
Tänk vad det vore tråkigt utan mångfald, om alla partier tyckte lika i alla frågor. Nu har Sverigedemoktarterna en annan uppfattning sen är det upp till väljarna att anamma eller förkasta.
jag tror björn har två pappor =)
det är rätt det! (SD)
och varför skulle inte homosexuella vara lämpliga som föräldrar? de är helt vanliga människor och kan mycket väl vara mer lämpliga än många heterosexuella par, det råkar bara vara två män eller två kvinnor som tar hand om barnet. Jag är en bisexuell femtonåring och jag måste säga att eran familjepolitik sårar mig djupt! ni menar att jag inte borde kunna få bilda familj med en kvinna i framtiden! varför inte då?
(det där var menat till SD)
Tvärtom! Det har gjorts studier både i Danmark och USA där det kommit fram att barn till lesbiska mår bättre än barn till heterosexuella!

Sen kan ni ju motargumentera flera års studier, men här har ni sanningen.

GAY RIGHTS!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/barn-till-lesbiska-mar-battre-1.1117899
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM