TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag kan vi läsa hur Allianspartierna får ökat förtroende i opinionsmätningarna. De går som vanligt ut och lovar utan täckning. I Husby vandrade partiledarna runt. Flera poliser och hårdare straff för stenkastning, lovade Alliansen. De har inte lärt sig något av deras misslyckade politik! Då får vi inte glömma deras enorma skattesänkningar i vårbudgeten. Vilka ska betala? Jo de fattiga ska få sänkt A-kassa, sjukförsäkring med införande av fler karensdagar. Socialbidragstagare ska förföljas med hembesök och hårdare granskning. Det är som vanligt översittarpolitik som gäller. Översittare är liberala politiker som själva skor sig på bidrag utan att lyfta ett finger. Politiker som lyfter över 60 000 kr i månaden utan att göra ett skit.

 

Jag har svårt att ha förtroende för högerpolitiker som utnyttjar systemet. Som frikostigt tar emot löner och arvoden utan att besöka riksdagen. Det är inte enskilda politikers fel. Det är ändå systemet som de skapat. Det är fel att kasta sten och bränna bilar. Det drabbar bara andra fattiga grannar och givetvis brandmän och poliser som bara gör sitt jobb. Frågan är hur vi ska få bukt med denna frustrerande hoper av galna pojkar och män. Hur får vi bukt med alla dessa politiker och rika knösar som gömmer skattepengar i skatteparadis? Hur får vi bukt med alla parasiter som ockrar på vår välfärd?

 

Det handlar om att stå upp för något annat! För något bättre! Igår röstades Värdlandsavtalet igenom. Ett avtal som är ett direkt hot emot frihet. Det handlar om förtryck och svek. Nato är ett hot. USA håller på att rösta fram en högerextrem homofientlig och kvinnoföraktande president. Vi kan tvingas in i krig och konflikter med ett land som har en diktatorisk ledare i Donald Trump. En oberäknelig djävul, utan spärrar. Vi fortsätter att lida av höger och vänsterextrema grupper och partier som löper runt på våra gator. Samtidigt har vi, med EU, ett avtal med Turkiet som mördar och förföljer flyktingar. Allt för att vi ska slippa få fler krigsflyktingar hit. Det är vi som skriver historia nu! Det är vi som låter det hända!

 

Nu är det tid för oss Socialdemokrater att säga ifrån på riktigt. Är vi trötta på alla hispiga liberala MP tokar som sitter i vår regering? Vill vi ha tillbaka en Allians som gömmer skattepengar i skatteparadis, vill lönedumpa och försämra arbetsmiljön? Vill vi ha SD fascisterna som styr landet i samma anda som Nazisterna gjorde i forna nazityskland? Nej vem vill egentligen det? SD Soldiers of Odin patrullerar våra gator och vi ställer oss frågan. Hur kan vi låta detta få hända? Glöm inte vår slogan - Inga fascister på våra gator!2016-05-26, 21:18  Permalink  5 kommentarer
Andra bloggar om:  mp


Jag förstår fortfarande inte vad som var den stora skandalen, när det gäller Miljöpartiet. Jag vill hävda att det är stora överdrifter. Det andra märkliga är hur MPs problem, kunde bli Socialdemokraternas. 

När nyheten om att Åsa Romson hade målat sin båt med giftig bottenfärg. Då fick jag bara bekräftelse på hur MP aldrig direkt levt upp till sina ideal. Ungefär den tiden som skandalen om bostadsminister Kaplan hade ätit och deltagit på möten med högerextrema muslimer, så tonades Panamaskandalen ned. 

Media har väl kanske tid och kraft att hålla några så kallade skandaler i luften. Panamaskandalen handlade inte endast om att Nordea hade hjälpt sina kunder att gömma skatter i skatteparadis. Det handlade faktiskt om att kunderna var ledande politiker och anställda i den förra regeringen. 

Alliansen hade inte endast sålt ut statliga bolag till underpriser. De hade även underhållit skatt från oss Svenska medborgare. Den skandalen borde ha uppmärksammats mer än en märklig hälsning av en muslim eller vem som bostadsministern har ätit eller varit på möte med.  

MPs tidigare språkrör Maria Wetterstrand sågar regeringssamarbetet och klandrar Socialdemokraterna för Miljöpartiets ras i opinionen. Personligen anser jag att detta lilla parti har alldeles för mycket att säga till om. Jag är ju givetvis lika partisk som Maria Wetterstrand, i denna fråga.  2016-05-08, 10:47  Permalink  8 kommentarer
Andra bloggar om:  Moderaterna

I Socialdemokraternas vårbudget finns tydliga förslag på satsningar på välfärden. Det handlar bland annat om 10 miljarder per år mer i statligt stöd till skola, vård och omsorg. Kommuner och landsting ska kunna anställa fler – lärare, undersköterskor, socialsekreterare och andra viktiga yrkesgrupper. Regeringen med Stefan Löfven har även aviserat att det ska bli 5000 praktikplatser för nyanlända och långtidsarbetslösa. Vad svarar då Allianspartierna på dessa investeringar.

 Moderaterna vill använda 2/3 delar av sitt utrymme till ett sjätte jobbskatteavdrag. Alltså ett till stort skatteavdrag för dem som har redan har jobb. Detta ska även fortsätta göras med lånade pengar. Samtidigt kritiserar de regeringen för att göra det samma med sin budget. 

Allianspartierna vill även införa nya statliga jobb för nyanlända som ligger långt under kollektivavtal. Flyktingar ska alltså bli den underklass som ska dra ned arbetsmiljö och löner. Allianspartierna har gemensamma förslag som handlar även om att sänka A-kassan, sjukförsäkringen- De vill även fortsätta låta arbetslösa, sjuka och pensionärer med en högre skatt per krona än oss som jobbar. Någonstans brister det i Alliansens självkritik. 

Det handlar inte om att Alliansen vill modernisera den svenska modellen. Det handlar om att riva upp den modell de själva talar så varmt om. Det handlar att erbjuda skattebetalarna en skattesänkning, för att sedan låta någon annan betala notan. Detta kallas för springnota!

Alliansens


2016-05-07, 11:13  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  SD

Alla undersökningar visar att Sverigedemokratiska politiska företrädarna är de mest kriminella. Det är de som står bakom flest bränder, våldtäkter och misshandelsfallen de senaste åren. Hatet på nätet är initierat av SD och de finansierar flest hatsidor på nätet. Det märkliga är att de kommer undan med det. Jag ska nu återigen bevisa att de är skyldiga, samtidigt som de gång på gång erkänner och skryter om vad de gör.  

Folk är lättlurade och tror att det är flyktingar och invandrare som utför alla dessa illdåd. Givetvis finns det kriminella flyktingar och invandrare. Detta gör inte att alla flyktingar och invandrare till kriminella. Det finns oftast en ideologi bakom Sverigedemokraternas kriminalitet. Det handlar om en fruktansvärd sned syn på kvinnor, homosexuella och människor med en annan tro än den kristna. Jag saknar en rejäl granskning av Sverigedemokraternas politik och människosyn idag. 

Sverigedemokraterna har med tydlig fakta lovat 90 miljarder i försämringar av statligt stöd till kommuner och landsting. Det handlar om att dra ned på skola, vård och omsorg. Sedan ska de skylla på flyktingar för den politik de tänker föra. De vill även över detta dra ned allt stöd till de arma flyktingar som flytt hit. De tänker ta bort alla diskrimineringslagar som infördes i början av 2000 talet. De lagar som skyddar alla minoriteter som judar, samer,romer, homosexuella och muslimer i Sverige. Partiets ledare har gjort grava uttalande om hur man ska bemöta krigsflyktingar som flyr hit. 

Sverigedemokraterna har gång på gång gjort negativa uttalande emot homosexuella och deras rättigheter. Deras syn på detta kan det läsas om i deras familjepolitik. De anser att rätten att gifta sig och adoptera barn ska fråntas homosexuella. De vill frånta människors rättigheter och trygghet på alla plan. De vill precis som Alliansen försämra för de fattigaste i Sverige. Samtidigt som de vill fortsätta sänka skatterna för de rikaste. Alla löften de gav i valet 2014 har de brutit. Samtidigt som de lägger all skuld på flyktingarna. Sverigedemokraterna kommer just nu undan för lätt. 

Detta gör att de fortsätter vara det tredje största partiet i Svensk politik! 
2016-05-06, 10:09  Permalink  3 kommentarer
Andra bloggar om:  Idag så har Vänsterpartiet vunnit i opinionen. Partiet har över 8 % av väljarstöd i den senaste opinionsmätningen. Vänsterpartiet har givetvis rätt i många frågor som står mig närma. Jag anser att vi ska värna om asylrätten, stoppa vinster i välfärden och tvinga skatteflyktingar vid gränsen. Skatteflykten kostar oss mer än den extra investering på 10 miljarder i välfärden och vad den lilla flyktingtillströmning kostar oss skattebetalare i Sverige. 

Till skillnad av Socialdemokraterna just nu så har Vänsterpartiet en mer humanistisk politik. Jag fortsätter dock vara Socialdemokrat och inte Vänsterpartist. Inte heller Mona Sahlins märkliga affärer eller vad, eller vilka som muslimerna i Miljöpartiet hälsar på eller äter med kan stoppa mig att vara Socialdemokrat. Jag är Socialist och Demokrat och det kan inte ens de mest hårdföra liberaler i det Socialdemokratiska partiet göra något åt. 

Vänsterpartiet är en återvändsgränd i Svensk politik. Fortfarande finns det kommunister och ett antidemokratiskt stråk i detta parti. Vi kan inte blunda för att säga rätt saker, inte löser de samhällsproblem vi har i Sverige. Det är inte så att Sverige behöver styras av ett parti som helt och fast vill hävda dogmer och principer. Jag vill engagera mig i ett parti som är en folkrörelse och som bärs upp av en folkrörelse. 

Inte ens Kommunals extrema hantering av medlemmarnas pengar kan förstöra min tro på Socialdemokratin. Om det vore någon som skulle hata Kommunal, så är det väl jag. Jag blev helt utfrusen och utmobbad av Kommunal när jag angrep Miljöpartiet i slutet på 90 talet. Miljöpartiet har alltid varit ett problem för mig lokalt. De ansåg redan då att män skulle skjutsa runt på sina fruar det vill säga hemtjänstpersonal i hemtjänsten. Istället för att kräva att personal hade körkort i hemtjänsten. Feminism har aldrig varit MPs starkaste sida. 

Kommunal fortsatte att vara ett problem för mig i börja av 2000 talet. Redan 2002 så hade kommunal i Norrköping brutit  det centrala löneavtalet genom att låta kommunen ge alla timvikarier en fast timlön på 75 kr i timman. En ren slavlön på den tiden. Det tog ett år innan jag vann striden emot både Norrköpings kommun och Kommunal. En ombudsman på förbundet ringde och bad mig om ursäkt. Inte ens då tappade jag tron på Socialdemokratin. Socialdemokratins styrka är facket. Det som kan skapa rörelse, det vill säga en folkrörelse!

För mig är Socialdemokrati mer ett endast ett parti. Det är en ideologi. Socialismen och demokratin är ett blandning av allt som är gott i vårt samhälle. Det är mer än oss människors fel och brister. Det är mer än de begränsningar som finns i vårt samhälle. Det är en brytpunkt emot den egoism, det utanförskap och de orättvisor som liberala och konservativa krafter hävdar. Allt löses inte med skattesänkningar! Även om vi idag behöver sänka skatterna för pensionärer, arbetslösa och sjuka. Det kan ju inte vara så att de mest utsatt ska betala mer i skatt per krona än de som tjänar mest? 

Allianspartierna vill hävda att orättvisor skapar något gott. De var till och med delaktiga i skatteflykten från Sverige. Syftet med låta flyktingar fly hit ska inte vara att dumpa arbetsmarknad såsom löner och arbetsmiljö. A-kassa, pensioner och sjukförsäkring är inga bidrag som Alliansen ska försämra och använda som medel för att införa skattesänkningar. Arbetslösa, pensionärer och sjuka ska inte betala mer i skatt, samtidigt som de får allt sämre ersättningar. 

Skatter ska vara progressiva och ska användas till välfärden. Arbetslösheten löses bäst genom att anställa fler i välfärden. Alla ska betala skatt efter bärkraft. Vi ska fortsätta att investera i välfärden. Bidrag som skatteavdrag i form av RUT och ROT ska fasas bort. Rika behöver inte få bidrag för att få sina hem byggda eller städade. Vi behöver införa statliga och kommunala bostadsbolag som bygger billiga bostäder. Vi behöver fortsätta miljöanpassa Sverige och fortsätta få ned arbetslösheten. 

Vänsterpartiet är i detta en återvändsgränd. Inte för att de för den sämsta politiken. Utan för att partiet är fortfarande delvis ett populistiskt kommunistiskt parti. Ett parti som inte kommer att lösa problemen på längre sikt! 
2016-05-06, 09:25  Permalink  3 kommentarer
Andra bloggar om:  Liberalerna

 

Idag satt jag och såg på nyheter och då kom Liberalernas vårbudget upp. Jan Jan Björklund i bild, och vad ser jag i bakgrunden? ´Jo en massa bilder på hårda blå penisar. Eller rättare sagt vita penisar, på en blå bakgrund! Jag häpnar!

 


 

De vill ha sänkt tak i a-kassa. Ny karensdag i sjukförsäkringen. Och de föreslår införande av ett tak i sjukförsäkringen. Har inte Liberalerna lärt sig något om deras och Alliansens misslyckade politik.

Samtidigt handlar det om skattesänkningar för dem som redan har. Höjd brytpunkt för statlig skatt till 40 000 kronor per månad och avskaffande av värnskatt. De vill även ta bort skatten på den miljöfarliga kärnkraften.

 

Ser ni ett mönster? Liberlarerna vill fucka upp arbetslösa och sjuka. Samtidigt som de sänker skatten för de som har och äger. Sjuka och arbetslösa ska fortsätta betala de rikas skattesänkningar.

 

 

I samma andetag tycker Liberalerna att militärmakten ska ha 10 miljarder mer. Det vill säga lika mycket som välfärden som den Socialdemokratiska regeringen föreslog i sin vårbudget.  Militär är alltså viktigare än skola, vård och omsorg?2016-04-26, 20:01  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Det var 1971 som det Romska folket fick en egen nationaldag och en fana. Dagen blev den 8 april. Romerna utvandrade från Rajastan från norra Indien under 900- eller 1000-talet. Varför vet man inte riktigt.

 

Romer

 

Denna fana är en Romsk fana. Den gröna färgen står för jorden. Den blåa för vatten och himmel. Det röda hjulet är samma hjul som symboliseras i hinduismen. Det symboliserar det Romska folkets vandring ut ur Indien. Över en halv miljon Romer mördades bland annat utrotnings/arbetsläger i Tyskland under andra världskriget.


Även i Sverige har förföljelsen av Resandefolket och Romerna i landet pågått sedan 1600 talet. Idag pågår förföljelse och kränkningar av Romer dagligen. En stor del av dem tigger på våra gator.

 

Idag diskuteras Romska immigranter, om de har rätt till Socialbidrag och utbildning för deras barn. Detta har de givetvis rätt till. Det är det få som säger till dem. De flesta Romer och Resande, bor och arbetar som oss andra svenskar. Hur löste man problemet för det Romska tiggarna på 50 och 60 talet. De fick rätt till utbildning och rätt till vanliga bostäder. Vi har aldrig löst det med ett tiggeriförbud. Det är ingen lösning. Det är bara en fortsatt förföljes av den Romska folkgruppen.2016-04-06, 20:05  Permalink  2 kommentarer
Andra bloggar om:  Häromdagen fick jag ett brev från vår partisekreterare Carina Jämtin. Brevet handlade som vanligt om högerns makt och viljan att kämpa emot orättvisor och för solidaritet. Det slutar alltid med att den skrala partikassan ska fyllas på och ett inbetalningskort av något slag. Så fungerar partierna. De tigger! Oavsett parti, så handlar det om att stärka partikassan. Idag har vi ju ett statligt partikassesystem. Det bygger på att partierna får statliga bidrag. 

Högerpartierna finansieras och sponsras även av svenskt näringsliv och Socialdemokraterna av LO. Sedan handlar det om alla donationer och bidragsgivare. Demokrati kostar, det säger jag inget om. Samtidigt går dessa partier och förordar tiggeriförbud. Det handlar inte om att partierna ska ska sluta tigga. Inte heller handlar det om Röda korset, Frälsningarmen,  Myrorna eller Grean-Peace. Till och med Stadskyrkan brukar tigga. Skolklasser vill ha pengar till skolresan. Påskkärringar vill ha godis vid påsk. Idrottsföreningar vill ha pengar till ungdomsverksamhet. Ett ständigt organsierande av tiggandet!

Vad bekommer av denna fattigdom? Hela vårt samhälle bygger på detta ständiga tiggeri. Det är organiserad tiggeri. Det öppna handen är ständigt öppen för gåvor. Nu ska vi även kunna Swicha pengar till partiföreningen. Det ska gå fort att ge. Den nya tekniken i tiggande går ständigt framåt. Handlar tiggeriförbudet om svenska partiföreningar eller folkrörelser. Nej tiggeriförbudet handlar istället om äkta fattigdom. Människor som faktiskt har det svårt, nu! 

Senaste årsmötet i Nacka så skulle vi sticka in vårt bankomatkort för att skänka pengar. Swichmöjligheten fanns också. Samma person som höll i den tekniska möjligheten att få in pengar till den fattiga partiorganisationen i Nacka hyllade Göran Perssons uttalande om tiggeriförbud. Vi måste vinna tillbaka väljare från SD. Jag tyckte inte vi skulle driva en fascistpolitik för att vinna tillbaka väljare. 

Jag blev märkbart bekymrad att han så motsägelsefullt propagerade för ett tiggeriförbud, samtidigt som han organiserade detsamma. För vad handlar det egentligen om? Handlar det om hatet emot Romer? Var det ångest över att pengarna faktiskt hamnade i de fattigas ficka direkt, utan mellanhänder? 

Rödakorsares anställda och partipolitikers löner är faktiskt hotade med ett tiggeriförbud? Eller är det så att det dolda tiggeriet som partierna ska undantagas? Jag brukar inte i ärlighetens namn skicka pengar eller lägga sånna i börsar eller så. Gör det mig till en egoistisk person som inte bryr mig? Nej jag betalar faktiskt hellre skatt som först och främst kan hjälpa människor i fattigdom. Staten borde använda våra skattepengar och hjälpa fattiga. 

Inte till att förbjuda människors förtvivlan!


2016-03-19, 12:22  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Olof Palme

 

Olof Palme och Anna Lindh var Socialdemokrater. De var visionärer och blev mördade! De var antirasister och trodde att vi kunde bygga vart land och styra vår egen framtid. De var positiva förebilder! Anna Lindh var utrikesminister och vår blivande partiledare efter Göran Persson. Olof Palme var vår statsminister och partiledare. Olof Palme beskrivs av sina söner som en glad och positiv person. Den beskrivningen gör även av Anna Lindh. Vi får dem aldrig tillbaka, dessa glädjens budbärare. Men de lever inom oss.

 

Idag har vi andra ledare. De är ledare i vår tid. De kan inte ersätta det som varit. De är människor som vi alla. Oftast sprids ett budskap att Socialdemokratin dog med våra ledare. Vad är det för Socialdemokrati som dör med våra ledare? Idag behöver vi bygga upp landet igen. Vi behöver nya arbeten och bostäder. Vi behöver framtidshopp och visioner. Det finns inget som per automatik som kan lösa framtiden. Inte ens Olof Palmes lösningar på allt ,kan lösa bostadsproblem och minska arbetslöshet.

 

Dåtidens lösningar kan inte alltid lösa nutidens problem. Skillnaden på höger och vänsterlösningar har aldrig varit så tydliga. Högerns marknadshyror och lönesänkningar är bara återvändsgränder. Högerns förslag om att göra flyktingar och nyanlända till en lägre klassens medborgare, är absolut inga lösningar. Vi vet vad vi inte vill ha! Vi vill inte ha ett förstärkt klassamhälle. Vi behöver ett nytt miljonprogram! Genom att renovera de miljonprogram som byggdes på 70 talet och bygga fler hyresrätter. Så kommer vi att lösa problemen med den akuta bostadskrisen.

 

Sverige är uppbyggd som folkrörelsen, arbetarrörelsen. Det kommuner, län och landsting som partiföreningar, arbetarkommuner och föreningsstyrelser. Utbildning och skola ska handla om bildning och kunskap. Inte om bedömning och utrensning. Vi behöver inte ett elitsamhälle. Vi behöver ett folkrörelse uppbyggt samhälle. Skolresultat blir inte bättre av privatisering eller kommersialisering. Skolan blir bättre av jämlikhet! En gemensam skola som inte fokuserar på olikheter, utan likheter. Barnen är vår framtid.   

 

Sosse

 

Nya ledare och de ledare som vi har nu, kommer att hitta lösningar. Socialismen har flera lösningar. Det handlar bara om att utvecklas ifrån ideologin. Den Socialdemokratiska ideologin. Vi socialdemokrater förespråkar deltagande demokrati. Vi vill att individer och grupper som saknar politisk makt ska delta i politiken i lika hög grad som ekonomiska eliter gör. Alla socialdemokratiska rörelser arbetar mycket aktivt med deltagande demokrati inom rörelser. Socialismens grundtanke är att vi stegvisa genom reformer under en längre tidsperiod omvandla samhället från ett kapitalistiskt samhälle till det eftersträvade klasslösa samhället.

 

 

Ylva Johansson

 2016-02-27, 10:04  Permalink  3 kommentarer
Andra bloggar om:   

Det har ju varit massinvandring varje år enligt SD,

ja sedan Sverigedemokraterna startade! Även när det varit extremt låg invandring.

 

Nu är de flesta flyktingarna stoppade vid gränsen på grund av ID kontroller.

SD är emot homosexuellas rättigheter. De vill att kvinnan ska sköta hemmet och föda barn.

 

Sverigedemokraterna är emot ett mågkulturellt samhälle. Det är SDs människosyn från Nazismen. Det är ett högerextremt parti.

 

Sverigedemokraterna slår sig för bröstet när folk tänker rösta på dem, enligt opinionsmätningarna.

 

Frågan är varför de så emot muslimer? De är ju emot romer, judar, homosexuella och samer.

 

Det är Sverigedemokraterna som skapar konflikter mellan pensinonärer och invandrare.

 

De skapar hat mellan människor.

 2016-01-28, 21:23  Permalink  13 kommentarer
Andra bloggar om:  Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM