TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag är det en stor arbetskraftsbrist och bostadsbrist i Sverige. Det beror på fler omständigheter. En tydlig orsak är den politik som förts av Alliansen. I åtta - nio år så drog Alliansen ned på allt vad utbildning och kompetensutveckling hette. Det drogs ned på vuxenutbildning, SFI, grundskolan och fackliga utbildningar. Det skulle löna sig att arbeta istället, hette det. För att få arbete i Sverige så krävs det utbildning. Det krävs mer än grundskola och en godkänd gymnasieutbildning. Det fanns även praktiska utbildningar, då du kunde gå direkt från gymnasiet ut i arbetslivet. Dessa utbildningar gjorde även att du kunde studera vidare. Vad gjorde då Alliansen? Jo de gjorde så att kravet och möjligheten för de praktiska gymnasieutbildningarna inte gav möjligheten att läsa vidare. Ungdomarna sökte inte dessa utbildningar. ¨

Idag har vi fått in väldigt många välutbildade flyktingar och invandrare till Sverige. Får de då jobba och utbilda sig i Sverige. Nej reglerna och trösklarna är för stora. Det tar alldeles för lång tid att få komma in på Svenskt arbetsliv. När de väl är där. Då blir de diskriminerade och får inte jobb i Sverige. Vad beror detta på? Det är för att Svenska arbetsgivare har för många fördomar emot människor med annat ursprung. Norge och Finland har idag en högre arbetslöshet än Sverige. Flera nordiska invandrare börjar jobba i Sverige. Samtidigt så är det allt för många svenskar som inte har jobb. Varför har de inte eller får de inte jobb? När en stor del av företag och offentliga arbetsgivare står och skriker efter arbetskraft. Det är för att de inte har den utbildning och socialkompetens som arbetsgivarna frågar efter.

Det Socialdemokratiska partiet försöker på alla sätt och vis få in alla och göra dessa till anställningsbara. Samtidigt så har vi en Allians av partier och Sverigedemokraterna som motverkar alla insatser för att få in folk i arbetslivet. Alla regler och insatser som gjorts och görs nu är för att vi ska få en bättre ordning i arbetslivet. Dessa görs för att folk ska få jobb. Ingen ska utnyttjas som slavar eller underbetald arbetskraft. Alla ska leva och fungera i ett drägligt arbetsliv. Alla vill ha ett långt och lyckligt liv. Alla vill vara självständiga och ha en egen inkomst. Ingen vill leva på bidrag. Jag har aldrig mött en person som sagt att de inte vill försörja sig själva eller vill ha en egen bostad.

Sedan är det ju inget nytt att arbete, bostad och en god relation hindrar tillfälle till synd.
 fördomar


2016-09-24, 10:06  Permalink  4 kommentarer
Andra bloggar om:  tiggare


Att tigga efter pengar är en naturlig del av Sveriges traditioner och kultur. Fattiga människor har alltid tiggt på våra gator. Som barn såg jag missbrukare tigga i tunnelbanan. Jag har förstått att även skolklasser har tiggt pengar för att åka på skolresor. Sedan har vi alla påskkärringar, häxor som vrålar bus eller godis på Halloween, röda korset, Greenpeace, Frälsningsarmén, politiska partier och idrottsföreningar. I kyrkan tiggs det pengar till kollekten.

 

Listan kan göras lång på olika varianter, på samma sak. Det som kallas tiggeri. När jag var liten, så gick jag och min bror påskkärring. Jag blev trött på allt äckligt påskgodis och frukt som stoppades i korgen. Så jag sade ifrån i dörren. Ge mig pengar eller så får det vara. Vi hade även helt fräckt jagat iväg konkurrerande påskkärringar från Allégatan i Halsberg, där vi bodde. 

 

Sedan beslutade min styvmor att vi skulle sluta med tiggeriet. Hon skämdes för oss och hur vi organiserade vårt tiggande, på ett maffialiknande sätt. Idag finns det en desperation i de Romska människors ögon. De vill rädda sina anhöriga och barn hemma i Bulgarien och Rumänien. De tigger för att överleva. Romerna har länge haft det svårt i Europa. I flera hundra år har de levt i förskingring. De flesta finska och svenska romerna som idag bor och lever i Sverige. Lever och jobbar som oss andra. 

 

Romer har diskriminerats i hundratals år, i Rumänien var många slavar fram till mitten av 1800-talet. Europa kommer inte att kunna lösa detta i en handvändning.

Men det är ett problem som är skapat av sociala orättvisor, fattigdom och diskriminering. Därför är lösningen att hantera just dessa frågor, i länderna människorna kommer ifrån, inom EU och i Sverige.

Detta låter inte lika slagkraftigt som att ropa på polis och nya lagar.

Men det kan göra skillnad på riktigt.För det handlar inte om ett tiggeriförbud för påskkärringar! Inte för skolklasser, eller idrottsföreningar. Det handlar inte heller om att Röda korset eller Greenpeace ska få sluta tigga. Nej förbudet ska nog endast gälla Romer från Rumänien och Bulgarien. Någon menade på hur det skulle se ut om våra fattigpensionärer började tigga med. Jag undrar hur det skulle se ut om vi istället förbjöd fattigdom? Inga människor ska vara så fattiga i Sverige så de ska behöva tigga!

 

I Danmark har de försökt med att förbjuda tiggeriet från fattiga. Polisen har givetvis misslyckats med att stoppa dem. Polisen hinner inte idag med det de i huvudsak ska göra. Jaga flyktingar och brottslingar. Att några ledande Socialdemokrater ens tänker tanken om ett tiggeriförbud. Förlåt, ni borde nog lämna era uppdrag på studs. Börja med att ta politiska beslut som gör att folk börjar arbeta istället. Romerna behöver istället utbildning och jobb.


Frågan är vad svenska och finska romer gör idag? För inte kan vi genomföra ett särskilt förbud för Romska imigranter att tigga? Romer ska givetvis inte behöva tigga i ett av världens rikaste och utvecklade länder. De ska inte behöva tigga i ett EU som ger miljarder i bidrag till deras hemländer!


tiggare


2016-08-20, 08:28  Permalink  10 kommentarer
Andra bloggar om:  Idag är det fem år sedan som jag flyttade till Stockholm. Det var mitt i sommaren. Värme och solsken. Jag var ute och solade när det hände. En bomb sprängdes i centrala Oslo. Sju människor miste livet och minst 15 skadades. Ute på den Norska ön Utøya pågick det årliga sommarlägret. 560 ungdomar hade träffats för att diskutera politik och bara ha det trevligt. Det var det Norska ungdomsförbundet AUF som organiserade lägret.

 

 

På eftermiddagen den 22 juli så reste en man kallad Anders Beihring Breivik med färjan ut till ön. Där presenterade sig Breivik som en polisman som kommit till ön för en rutinkontroll som en följd av bombningen i Oslo. Han samlade ungdomarna i en ring och sedan tog han fram två vapen och började sitt bestialiska dödande. Många ungdomar som simmande försökte fly från ön räddades av personer på en närbelägen camping som gick ut i privata båtar, trots att Behring Breivik sköt mot dem. På ön dödades 69 människor, de flesta var väldigt unga. Sammanlagt skadades 319 människor av denna politiska terrorhandling.

 

Varför skriver jag idag om detta fruktansärda dåd som hände för fem år sedan? För att gärningen var en terrorhandling och gärningsmannen var en högerextrem terrorist. Han hade varit medlem i det högerpopulistiska Fremskrittspartiet, i fem år. Han lämnade partiet för att driva sin egna agenda. En agenda som mer liknar Sverigedemokraternas nationalistiska ideologi. Flera ledande Sverigedemokrater har hyllat Anders Beihring Breiviks politiska ställningstagande. De beskyller människor som kämpar för öppenhet och demokrati, för att dåden inträffade.

 

När sammanlagt 77 människor förlorade livet den 22 juli 2011. Så var det inte en enskilt handling av en galning. Det var en politisk handling av en person som ansåg att Norge var i krig emot mångfald och flyktinginvandring. Han ansåg att alla människor som dog var förrädare. Om vi nu ska gå tillbaka ett par veckor och fundera på Sverigedemokraten Jimmie Åkessons tal i Almedalen. I talet användes ord som undantagstillstånd, massinvandring, våldtäkter och krig. Jag undrar hur många människor i Sverige som lyssnade på Jimmie  Åkessons tal och liknande Anders Beihring Breivik börjar plocka fram vapnen ur vapenskåpen?

 

våldtäkter2016-07-22, 08:49  Permalink  6 kommentarer
Andra bloggar om:  1968 hölls det första politiska talet i Almedalen.Almedalen är en parkanläggning i Visby på Gotland. År 2018 är det valår och politikerveckan i Almedalen fyller 50 år. Det var Olof Palme som höll det första talet. Det hela började 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid kruttornet i Almedalen. Dalen var så förknippad med Palme att den kallades senare för Palmedalen.


Olof Palme höll talen själv fram till 1974. Sedan fick han sällskap av Lars Werner dåvarande partiledare för Vänsterpartiet och Alf Svensson partiledare för Kristdemokraterna. Flera år hölls faktiskt tal på andra platser på Gotland. 1986 mördades Olof Palme. Då avtog intresset för Almedalen.Det var 1990 som Lisbeth Palme, då övertygade dåvarande partiledare Ingvar Carlsson, att återigen gå upp på Almedalens scen igen. År 1992 började den egentliga veckan, så som den ser ut idag. 

 

De första årens politiska tal av Olof Palme har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta. Många menar på att hela projektet har spårat ut och kostnaderna är enorma idag. Speciellt för kommuner, landsting och statliga institutioner.


Det talas annars om denna öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla evenemang under veckan är kostnadsfria och alltså öppna för alla. Samtidigt är det ju inte alla organisationer som har råd att ordna bostäder eller plats i det knökfulla Visby.


De politiska riksdagspartierna ska vara kärnan i Almedalsveckan. Deras medverkan med seminarier, presskonferenser och tal från Almedalen utgör basen i veckan. Men många menar på att det nu har mer och mer blivit lobbyisternas julafton.

 

Varje riksdagsparti har en egen dag i Almedalen och Almedalsveckan pågår från söndag vecka 26 till och med söndag vecka 27. Riksdagspartierna brukar idag försöka förstöra för varandra, genom att göra överlappande utspel. I politik är allt utom våld och hot tillåtet. Det är ju det som kallas demokrati! Även om räv och rackarspel inte lyfts fram som den mest positiva delen.  

 

Frågan är vad vi vill göra med Almedalsveckan när den fyller 50 år? Det kanske på plats att hylla dess grundare, Olof Palme?

 

Palme2016-07-13, 11:01  Permalink  4 kommentarer
Andra bloggar om:  Isabella Lövin

 

Allt som Isabella Lövin sa, höll jag med henne om. Alla frågor som berör psykisk stress och ökad sjukfrånvaro intresserar mig. Om nu Sverige går så bra, varför är så många långtidssjuka? Ett helt Helsingborg har fått jobb sedan årsskiftet. Det håller på att satsas på välfärden och genomförs reformer för att förbättra Sveriges klimat och arbetsmiljö. Stora byggprojekt och fantastiska infrastruktursatsningar genomförs. Det finns en tydlig plan för Sverige och den genomförs med reform på reform. Det förtydligade Isabella Lövin sakligt, långsamt och tydligt. Ibland blev det ett rabblande, flackande med blicken och så det där ständigt tittande ner i handlingarna.

 

Isabella Lövin är nervös för att säga fel och göra samma misstag som sin nyligen avgångna partikamrat, Åsa Romson. Miljöpartiets ledare är nervösa, efter en skakig tid. Partiets mandat vilar på ett underlag under sju procent. Det var 93 procent som lade sin röst på andra partier i valet 2014. Då kommer rabblandet upp igen. Hur många frågor, ett så litet parti, kan få igenom så mycket, av sin politik. Det kan ju möjligtvis reta upp den stora del som inte röstade på Miljöpartiet. Varför ställer jag frågan om Isabella Lövin höll det sämsta talet i Almedalen. Innehållet anser jag faktiskt nu var det bästa. Kanske kunde det istället varit en robot som stod där i talarstolen?

 

Det hjälper inte att tala om politikerförakt. Eller ta upp klimatet, lika många gånger som Stefan Löfven sa Sverige. Det spelar inte så stor roll vad hon säger. Nej det spelar oftast större roll hur hon säger det och när hon säger det. Vem som helst kan ju gripas av flyktingars situation och krigets fasor.

Hon målade ju faktiskt helt sakligt, likt en tjänsteman, upp Sverige i ljusa bilder. Efter i nästa dag landa i det mörka internationella klimathotet. Problemet är ju att jag saknar det djupa, synnerligheten, glädjen, tårar och skratten. Lövin talade om visioner eller rättare sagt avsaknaden av dem. Visioner som ska målas med penseldrag. Gjorde Isabella Lövin detta?  

 

Med Isabella Lövins fantastiska innehållsrika tal. Så kunde hon ha sprängt berg och lyft Miljöpartiet långt från fyra procentspärren. Hon kunde ha trollbundit publiken och skakat om dem. Istället blev det inte så. Jag stängde av och tänkte istället på annat. För mitt i den sakliga framställan av EU och vad EU borde vara. Där regeringen lyfts in av 133 länder i FN. Där tappade jag känslan och lusten för att lyssna. Och vem eller vilka sitter en fredagskväll och lyssnar på en självgod och en ganska intetsägande pragmatisk politiker?  2016-07-13, 09:44  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Moderaterna

 

Anna Kindra Batras och Moderaternas dag i Almedalen gjorde inget starkare intryck. Det var i lördags om jag minns rätt. Budskapet var tydligt. Låt de fattiga, bli fattigare och de rika anser hon ska bli rikare. Folk ska inte få mycket bidrag, att de kan leva på dem. Försörjningsstöd är ett bidrag som faktiskt, fungerar som det tak hon föreslår. Underhåll, barnbidrag och andra ersättningar räknas ned, innan försörjningsstödet ska betalas ut.

Anna Kindra Batra anser och utgår från att flyktingar är lata och inte vill läsa på SFI. Ingen ska skolka sig in i Sverige. Jag har aldrig mött en flykting med den inställningen. Undrar vart hon fått detta ifrån? I grunden handlar det om ideologi. i moderaternas Sverige, och i världen, så är människor lata och vill fuska med bidrag. Ja men bara de som redan har låga inkomster. De som lever på sjukbidrag, underhållsbidrag eller försörjningsstöd är de största fuskarna, enligt Moderaterna. Flyktingar har inte flytt sina länder på grund av krig och förtryck. De har, enligt henne, rest hit för att de ska leva på bidrag.

Det moderatledaren inte talar om de riktigt stora fuskarna. Hon talar inte om de som med hjälp av Svenska banker gömmer miljarder i skatteparadis. Hon talar heller inte om de företag som utnyttjar flyktingsituationen, skolkrisen eller för den delen vårdkrisen. Dessa kriser och situationer som hon och de övriga i Alliansen har ett åtta – nio års ansvar över. Vinster i välfärden berörde hon inte ens.

Moderatledaren svartmålar Sverige och det tillhör spelets regler. Jimmie Åkesson i SD kommer med sjuka förslag, endast för att få uppmärksamhet. Hon tenderar till att avväpna fascisten, så att hon senare kan styra landet med hjälp av honom. Anna Kindra Batra påstår att hon har en plan för Sverige. Planen går ju som vanligt ut på att slicka uppåt och sparka nedåt. Det handlar inte om att ta till sig om de dåliga erfarenheterna och misstagen som Alliansen gjorde under sin tid. Nej det var inga misstag, enligt henne själv. Moderaterna styr idag flera kommuner och landsting i Sverige. Inte ens den mest högerorienterade Moderaten kan vara nöjd över hur landstinget drivs i Stockholm.


Jag bävar för den dag Alliansen styr landet igen. Sverige behöver en Socialdemokratiskt styrd regering som för en rättvis och en mer hållbar politik. Socialdemokraterna har planer för att minste utanförskap och för att få ned arbetslösheten. Det går riktigt bra för Sverige nu! Arbetslösheten minskar och människor får det bättre. Inte bara de som tjänat mest på Alliansens åtta års katastrofala skattesänkarpolitik. Det finns planer på att pensionärer ska få lägre utgifter. Det finns inga sådana planer i Moderaternas politik!

 

Den plan som Anna Kindra Batra talar om innebär högre arbetslöshet och ett samhälle där klassklyftorna ökar. Vill vi ha ett sådant samhälle?

 

Moderaterna

 
2016-07-12, 11:04  Permalink  2 kommentarer
Andra bloggar om:  Igår lyssnade jag på Vänsterpartiledare Jonas Sjöstedts tal i Almedalen. Jag blir faktiskt deprimerad när jag hör hans gråtmilda och darrande röst. Det tycks omöjligt för honom att förstå att Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte har egen majoritet i riksdagen. Därför kan inte Socialdemokraterna förbättra och återställa alla orättvisor. Jonas Sjöstedt kritiserade Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att inte ta fighten och kritisera Alliansen. I nästa andetag så spyr han galla över samma partier gång, på gång. 

Visst är det fel att pensionssystemet inte fungerar och kvinnors pensioner inte räcker till. Visst är det märkligt att de fattigaste får betala högre skatt per krona. Detta är något som Alliansen genomförde under deras åtta år vid makten. Jag delar hans kritik av Stefan Löfvens lagda kort inte kan vara lagda. Det går då att även förklara varför skatterna är så orättvist skapade. Det måste påpekas att Alliansen har genomfört denna högerpolitik. En högerpolitik som visst är djupt orättvis och drabbar alla med låga inkomster. 

Varför håller då regeringen på att samarbeta med Alliansen om politiken? Det handlar om att få långsiktighet och för att inte allt ska rivas upp kortsiktigt. Det handlar ju även om att få igenom saker i riksdagen. Det är fult av Jonas Sjöstedt att påstå att allt bra kommer från Vänsterpartiet. Vi är fler Vänstersossar som arbetar politiskt och driver på frågor. Inte ens sex timmars arbetsdag, är något som Vänsterpartiet drivit eller är endast deras fråga. 

Varje gång som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna samarbetat och jobbat fram förslag. Då måste något ytterligare parti, i riksdagen, rösta på deras förslag för att det ska gå igenom. Det räcker med att Alliansen tillsammans med SD bestämmer sig för att rösta ned förslaget. Då faller De rödgrönas förslag till beslut och då kan regeringen inte föra den politiken. Detta sade inte Jonas Sjöstedt ett ord om. Det hade behövts förklaras för den som lyssnade på talet. Istället får vi höra ett långt och sorgligt tal som möjligtvis berörde och fick anhängare. 

Det  blev ett rött skynke för flera av oss som vet sanningen. Det som man inte säger och förklarar kan göra, att folk vänder det bra ryggen. 


Jonas Sjöstedt2016-07-11, 22:46  Permalink  4 kommentarer
Andra bloggar om:  Jimmie Åkesson


I förrgår var det Sverigedemokraternas och deras partiledares Jimmie Åkessons dag i Almedalen. Det som utmärkte Jimmie Åkessons tal var ett märkligt resonerande. Det som jag och de flesta omkring mig ser som ett problem. Är inte ett problem i Jimmies värld. Orättvisor, skatteflykt, diskriminering och miljökris är konstlade konflikter. I Jimmies värld så är det flyktingar och invandringen som är det reella problemet. Nationen och det nationella är i princip det enda som vi ska identifiera och utgå ifrån.  


När flyktingar och invandrare bor trångt och är bostadslösa. Diskrimeras på arbetsplatser och har svårt att få jobb på grund av ursprung. När konflikter uppstår i förorter, med bilbränder och stenkastning på blåljuspersonal. Då är lösningen att trappa upp det krig som pågår. I Jimmie Åkessons tal handlade det om att sätta in en speciell polisiär insatsstyrka, undantagslagar och utegångsförbud nattetid. 


Vi andra som tycker oss också se problemen, men även vill minska problemen med mindre aggressiva lösningar. I grunden handlar det om att försöka lösa bostadsbrist, arbetslöshet och få välfärden att fungera. I grunden handlar det ju om att få människors liv, i vardagen, att flyta. Vilka lösningar hade då Jimmie Åkesson, i sitt tal, på problemen vi har i Sverige? Ja förutom fler poliser och undantagstillstånd, så handlar det om att skicka in dansande folklandslag i förorterna. Det låter som ett skämt. Nej det är vad Jimmie Åkesson på fullaste allvar föreslår.


I Sverigedemokraterna politik så handlar det annars om att skära ned i välfärden med 90 miljarder. Det handlar om att stödja Alliansens förslag på ytterligare skattesänkningar. Det handlar om att stötta Alliansen med ett sjätte jobbskatteavdrag. Tanken om att på något vis reglera vinster i välfärden har Sverigedemokraterna lämnat.

Efter valet 2018 tänker kanske runt 18 % rösta på Sverigedemokraterna. En pajas som Jimmie Åkesson anser de ska styra landet, Sverige.  Ett land han anser ska behandlas som en krigszon. 2016-07-09, 09:11  Permalink  2 kommentarer
Andra bloggar om:  polis

  

Igår var det Ebba Busch Thors och Kristdemokraternas dag i Almedalen. I hennes tal så talade hon om svenska värderingar.Det märkliga är att hennes tal kändes påklistrat och ytligt. På något vis så blev så blev allt så motsägelsefullt. Idag har vi en arbetsmarknad som är väldigt elitistisk. Ebba Busch Thor menade på att alla partier till Vänster om Alliansen är elitistiska och ska styra allt uppifrån. Även det högerextrema SD uppfattades av henne som det. Därför buntade hon ihop alla partier utom Alliansen till en grupp. Ebba Busch Thor anser nämligen att Alliansen utgår utifrån att underifrånperspektiv. Det är alla andra partier vill lösa allt med statliga och kommunala lösningar.    

 

"Elitism är en tro på eller ett förhållningssätt till en elit. Denna elitanses av förespråkare ha bättre åsikter som bör tas mer allvarligt, eller anses vara de enda som passar som ledare." Ebba Busch Thor talade om att Sverige är i en värderingskris. Istället fick jag den känslan av att detär Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor som hamnat i en värderingskris. Vilka värderingar är det som hon vill pracka på oss? Vilken människosyn? Hur ser de tut för partiet och dess väljarkår? Hur går det för dem i opinionen?  Behöver Sverige idag ett kristet högerparti som ser ner på människors sätt att leva och som inte delar högerkristna värderingar? De flesta människor i det sekulariserade Sverige ser religionen idag som en privatsak. 

 

Den som får försörjningsstöd och är arbetsför ska jobba 20 timmar i veckan.Detta anser Ebba Busch Thor, vilket hon påstår är frivilligt idag. Det finns en avsaknad av insikt från henne. De kommuner som jag har bott i har på olika vis tvingat människor som lever på försörjningsstöd, i någon form av arbete eller praktik. De flesta kommuner använder sig redan av tvångsmetoden i utvecklingsgarantin det villsäga  FAS 3.´Även om FAS 3 håller på att läggas ned. 

 

Det Ebba Busch Thor förordar är ett nytt slaverisystem, där människor ska leva i slavliknande förhållande med försörjningsstöd,sämre arbetsförhållande och situationer än någon anställd. Ebba Busch Thor står framför en böljande Svensk fana, och talar om att bryta alla kollektivavtal och sätta människor i en svårare situation, än de redan har hamnat i. Är detta Svenska värderingar? Att skapa otrygghet i arbetslivet upplevs nog inte som Svenskt. Ebba Busch menar på att flyktingar ska in i arbetslivet med endast 75 procent av lönen.

 

LO är den stora fienden i Ebba Busch Thors värld.Det är alltså fackets krav på en god arbetsmiljö och en rimlig lön som är Sveriges problem. Det handlar om värderingar. Ebba Busch Thor brister här när det gäller värderingar. Ebba Busch Thor talar ändå om att skapa trygghet uppifrån, med fler poliser och hårdare regler. Regler som skyddar människors bilar och hus. Men hon är emot en reglerad arbetsmarknad med kollektivavtal och arbetsmiljölagar.

 

Har Kristdemokraterna någonsin varit för alla människors lika värde? Hon talar om kontroll, styrning och hårdare straff. De som inte gör som Ebba Busch Thor säger ska jagas av NATO eller Poliser. Jag trodde svenska värderingar utgår från en neutralitet och ömsesidigt vårdande och tolerans? Ebba Busch Thor talar om politiker som en elit i EU. Ebba Búsch Thor är en besserwisser och kör över andra människor, enligt henne själv. Frågan är vad vill hon? Hon vill minska ned EUs budget. Samtidigt föreslår hon mer byråkrati och en fördyring av EU. Röda kort ska införas, där lagar och regler ska bollas mellan EU och de nationella staterna. Det låter väldigt byråkratiskt!

 

Ebba Thors parti har aldrig förordat homosexuellas rättigheter. De har motsatt adoption av barn och äktenskap för homosexuella. De har aldrig kämpat för alla människors lika värde. Ebba Busch Thor ska ha en eloge för att hon ska gå Prideparaden. Hon har då givetvis mött ett kraftigt motstånd från sina partikamrater. För Pride är en frihetlig demonstration som kämpar för homosexuellas rättigheter och alla människors lika värde. Kristdemokraterna, som parti, har ju egentligen aldrig varit för alla människors lika värde!


Ebba2016-07-07, 09:20  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Stefan Löfven

 

Igår var det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Stefan Löfven höll sitt tal. Det lyfte traditionella värderingar. Han sa Sverige 28 gånger i talet. Då kan ju någon uppfatta det som ett nationalistiskt tal. Jag uppfattade hans tal som internationalistiskt och framåtsyftande. Historiskt var inte Socialdemokraterna nationella. De var internationalister som ville att hela världens arbetarklass skulle ingå i en socialistisk International mot Europa. De ville införa samma ekonomiska och sociala demokrati i hela världen; alltså raka motsatsen till nationalismen.

 

Sverigedemokraterna har försökt lyfta och plocka ut olika citat från tidigare partiledare, vilket ska smeta ut den bruna sörjan över Socialdemokraterna. Det kan de få hålla på med. Lyssnade Sverigedemokraterna på Stefan Löfven, så handlade det om storsatsningar på socialt utsatta områden. Särskilt på dem där flera med invandrarbakgrund bor. Den Socialdemokratiska och miljöpartistyrda regeringen har beslutat om 10 miljarder till samtliga kommuner. Utöver detta ska det nu satsas miljarder extra på områden med sociala problem. Sverige nämndes många gånger i talet, men i en internationell kontext.

 

Det påstås att dessa miljarder är lite pengar. Särskilt från högerpolitiker i Alliansen. Det blir ju lite märkligt, eftersom de inte tänker satsa några pengar alls i sina budgetar. De lyfter endast  polissatsningar och skattesänkningar för dem som redan har arbete.

Stefan Löfven talade om kollektivavtal, den svenska modellen och samarbetet internationellt. Socialdemokraternas spelplan har förstärkts både nationellt och internationellt. Nu ska Sverige spela en avgörande roll i FN. Vi ska försöka hitta en ny roll i EU, efter Storbritanniens utträde. Sverige behöver stärka arbetsmiljö och kollektivavtal för att inte arbetsgivarna ska dumpa vår arbetsmarknad. Det var viktiga ord från Stefan Löfven.

 

Stefan Löfven nämnde inte brunkolsproblematiken i det statliga vattenfall och att inte löftet när det gäller barnbidraget infriats. De som kritiserar regeringen om barnbidraget, är ju annars emot höjningen. Han tog dock upp flyktingfrågan, där behöver vi erkänna Sveriges och EUs svek emot de asylsökande flyktingarna. Överlag fick Stefan Löfven med investeringar och de ekonomiska fördelarna som Sverige just nu har. Det blev ett skryttal som en av de högerorienterade journalisterna sa.

 

Vi behöver skryta och statsministern ska ju berätta om Sverige fördelar. Stefan Löfven lyfte den positiva berättelsen om Sverige. Det handlar om arbetslösheten som fortsätter att minska. Företagen som går allt bättre. Sverige som tar steg framåt i internationella sammanhang. Sveriges ekonomi som går allt bättre.  Den berättelsen behöver vi höra. Han nämnde de statsdelar i storstäderna, där det faktiskt funkar. Där det inte brinner, kastas sten på poliser och brandmän. Han lyfte det fina Sverige. Det ljuset måste vi se och ta tillvara på.

 

"Upp trälar uti alla stater,
som hungern bojor lagt uppå.
Det dånar uti rättens krater,
snart ska utbrottets timma slå.
Störtas skall det gamla snart i gruset.
Slav stig upp för att slå dig fri!
Från mörkret stiga vi mot ljuset,
från intet allt vi vilja bli"

 2016-07-06, 07:25  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM