TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Var sjätte LO medlem skulle rösta på SD idag om det vore val. Hemska tanke inte bara för att det är SD som får så mycket omnämnande utan för det faktum att vi nu ser ett paradigmskifte i politiken.

Det känns verkligen inte bra att se den rörelse som jag tjänstgjort för i över 30 år förfaller och släpper in alla vildhjärnor på arenan.

Nu måste såväl Socialdemokraterna som LO fundera över vad som ska och bör göras för att vi ska slippa brunrockarna i våra folkvalda församlingar. jag trodde vi hade lärt oss något av alla dessa små och lokala partier som framför enkelriktade frågeställningar och som saknar all rimlig förankring. Men detta är något helt annat, det är och kommer att bli ett bestående hot mot de mänskliga värdena där människor från andra länder än vårt eget kommer att betraktas som andra sortering och som man kan handskas med som man vill.

Nu kräver jag att Stefan Löfven och Kålle gör ett gemensamt uttalande och där vi får ett klargörande över vad den samlade rörelsen vill i dessa frågor.

Nu är jag riktigt orolig inför framtiden och hur vi ska kunna forma ett rättvist och jämlikt Sverige.

Ge mig besked!2013-02-08, 08:41  Permalink  9 kommentarer
Andra bloggar om:  Så läser vi hur Tillväxtverket har haft party för skattebetalarnas pengar och näringsministern verkar vara tagen helt på sängen över dessa tilltag. 
Det sticker naturligtvis vanligt folk i ögonen när dom får reda på vilka middags- och konferenspriser som varit förekommande inom verket.
Som om inte detta skulle vara nog granskas nu också Vinnova av bl.a. DN och det förefaller vara på ett liknande vis också där.
Vad betyder då detta? 
Enligt mitt förmenande verkar den unga ministern inte ha någon koll eller så har hon koll men gör inget åt saken. Välj själv! 
Det känns inte optimalt att se dessa utmanande artiklar och samtidigt notera att delar av Löövs fögderi fortsätter med vinprovning och chockladprovning för pengar som den vanliga medborgaren bara kan drömma om. Eller ännu värre att låta ensamstående och arbetslösa se hur lyxen flödar då dom själva inte kan erbjuda sina barn ett Lisebergsbesök på semestern. Det är skamligt.
Låt oss nu se att du förstått din roll som näringsminister, utkräv ansvar eller ta ansvaret själv!2012-08-01, 08:43  Permalink  12 kommentarer
Andra bloggar om:  Läste ledaren i Jönköpingsposten idag. Jag brukar inte ha så mycket till övers för deras politiska ledare och deras åsikter av förklarliga skäl. Men idag hade dom rätt för en gångs skull.
Modigt att våga kritisera den ganska veliga Maria Larsson (KD) för hennes hantering av frågan med vanvårdade barn på barn och fosterhem under perioden 1920 - 1980. Det hade inte jag väntat mig från den tidningen. 
- "Nej det blir ingen ersättning till den gruppen" blev svaret för att strax därpå ändras till att låta oppositionen komma med sina förslag till lösning så att en lösning som alla parter kunde enas om kunde läggas fram. Men hallå, hon sitter väl i regeringen eller hur? Att bjuda in med vänster armbåge och i efterhand brukar väl inte funka så bra.
Det går inte att säga annat än att Maria Larsson tydligen lyssnat av fel mentor i den här frågan. Att vara så totalt renons på lyhördhet och empati är förvånande med tanke på det uppdrag hon har i regeringen: "Barn och äldreminister".
Detta velande skapade mycket hårda uttal från såväl de utsatta som oppositionen i olika media.
Detta velande skapar också en fortsatt oro hos de utsatta. Det känns inte särskilt proffesionellt hanterat och när det då kommer ifrån en minister i alliansregeringen ja då blir man minst sagt orolig. Vad mer kan komma från denna människa.
För att fortsätta JP:s ledare så kan jag ju notera "Maria Larssons velande belyser faran med förhastade politiska beslut. Ännu en prestigeförlust för regeringen i mänskligt lidande genren. Politik är att vara konsekvent, förankra beslut och våga stå för sina val. Politik är att inte vela".
Det borde väl Maria Larsson veta, eller?


2011-09-14, 09:07  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Den så uppskruvade debatten om vilka regioner som ska bildas och av vem rann ut i sanden fullständigt. Ungefär som när vi tappar ur badvattnet ur ungarnas badbalja. Det intryck som blev kvar var väl lika stort som det hål som uppstår då man sticker ner ett finger i pölen och sedan drar upp det igen.
SR i Smålandslänen hade satsat en hel vecka på att upplysa medborgarna om vilka alternativ som diskuteras av politikerna i sändningsområdet. Så långt allt väl. Men den stora gigantiska debatten som utlovades floppade ur fullständigt.
Den här gången var det dock inte de medverkande politikernas fel att det blev på det sättet. Det var programledarna som inte hade läst på ordentligt. Man ställde den ena korkade frågan efter den andra och politikerna fick aldrig en chans att utveckla argumenten på ett bra vis. Det visar att också journalisterna på SR måste ägna sig åt frågan mer aktivt för att kunna ställa de vassa frågorna.
Den som orkade ta sig igenom samsändningen över flera län var nog inte mycket klokare än då man satte på radion på torsdagseftermiddagen.
Nej SR, det var inte bra, rent ut sagt uselt. Men ni får säkert anledning att komma igen i ärendet, passa då på att göra rätt!


2011-06-10, 09:34  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Först måste jag notera att valet i Västra Götaland och i Örebro verkar ha gått mer socialdemokraternas väg än alliansens. Det är bra även om det går att ha synpunkter på valdeltagandet. Det är inte alls bra, det tyder på betydande problem i att fånga medborgarnas intresse för politik och samhällsfrågor.
Trots noggrann utbildning för valarbetarna blev det fel på några ställen ändå. Media rapporterar att väljare blev upplysta om att deras röst redan var registrerad. Det tyder på att det nu är tid att får börja rösta med e-legitimation. Då först kan du ta ansvar för din egen röst, det är ju uppenbart att den mänskliga faktorn utgör för alltför stor risk.
Vi får redan göra många saker med våra datorer, deklarera, identifiera oss, göra viktiga bankaffärer mm. Låt oss nu gå ytterligare ett steg på den vägen och också få avlägga vår politiska röst via datorn då tror jag att fler skulle vilja avge sin röst.
Beatrice Ask verkar dock ha en annan infallsvinkel, vi hoppas att hon tänker om på den punkten.2011-05-16, 08:40  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Kan inte säga annat än väntans tider om besked från partiets valberedning upplevts som något av en rysare sedan Mona aviserade att hon skulle avgå. Många av partikamraterna har spekulerat mångt mycket mer än jag om vilka lösningar de velat se eller som varit möjliga, men alla har levt i en spänd förväntan över vad förslaget slutligen skulle bli.

Nu blev det Håkan Juholt från mitt gamla hemlän som föreslås som ny partiledare. Jag kan inte annat än glädjas med Håkan eftersom jag anser och tror att han har en förmåga att kraftsamla kring viktiga frågor och är också lagom ödmjuk inför den stora uppgiften. Det här är bra, det kommer att bli bättre och inför valet 2014 kan vi komma att vara det verkliga alternativet åter igen.

Att Håkan också får Carin Jämtin som partisekreterare borgar ju för att ett embryo för ett nytt radarpar i socialdemokratisk politik, det har vi inte haft på länge.

Tillåt mig att luta mig tillbaka i soffan och småle lite, det var nämligen länge sedan jag gjorde detta över politiken inom arbetarrörelsen. Nu vågar vi se framåt igen.

Grattis Håkan och Carin, nu litar vi på ert goda omdöme.2011-03-11, 08:12  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Så noterar jag till min besvikelse att Folksam som jag hyllat så under min yrkesverksamma tid nu visar att man har exakt samma cyniska inställning till VD-löner och ersättningar som alla andra på marknaden.

Fackföreningsägda Folksam avlönar sin VD med löner som en LO-medlem med vanlig ordinär lön enbart kan drömma om. Det avslöjades i sladderkanalen TV4 igår. Det är väl inget ovanligt att skvaller och "nyheter" kommer från det hållet, men när jag såg LO:s ordförande ha svårt för att kommentera detta förstod jag att det var på riktigt.

Till de måste jag säga att det är oansvarigt och direkt magstarkt att utmana försäkringstagarna på det här viset. Folksam är ju dessutom inte det billigaste bolaget längre men att bevilja Anders Sundström extra förmåner utöver de han redan har känns ju som ett hån mot försäkringstagarna.

Nu börjar det bli hög tid att också Vanja Lundby Wedin agerar och meddelar Folksam sin principiella inställning till löner och ersättningar som ligger så många ljusår från de grupper hon själv representerar. Det vore klädsamt av henne.2011-02-15, 13:03  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Nu ser vi hur den ena och den andra aviserar sitt intresse för att vara med i den kommande partiledningen. Men skulle det vara så enkelt att ta sig in i den inre kretsen, ja då behövs väl ingen valberedning och då behövs väl ingen demokrati eller extra kongress i partiet heller.

Har sett flera av de, enligt mig, främre företrädarna blivit framförda av kollegor men också deklarerat sitt eget intresse. Nu senast Ylva Johansson.

Det är möjligt att Ylva är en bra politiker och som skulle kunna vara kapabel, men låt saken ha sin gång. Man måste ju ändå bli nominerad av någon och helst många, det är väl inte ett jobb, vilket som helst som erbjuds.

Det vore klädsamt att manade men ännu inte kallade, håller sig lite kyliga i det kommande nomineringsarbetet. Det kan dom komma att tjäna lite på tror jag.

Partiet är sargat och tål inte mycket mer av särintresse utan nu måste vi visa att så här ska vi ha det och det vet vi efter den extra partikongressen.2010-12-27, 16:27  Permalink  7 kommentarer
Andra bloggar om:  Så är det vinter igen och med den kommer alla funderingar på hur elbolagen ska kunna hålla masken för att kunna ta ut så mycket som möjligt av sina kunder med förespegling om att det antingen finns för lite vatten i magasinen eller att kärnkraftverken inte levererar med full kapacitet.

Man blir matt av att höra dessa förklaringar år efter år. Lär dom sig aldrig att planera sin verksamhet så att man kan leverera maximalt då det behövs. Nämligen då det blir kallt utomhus.

Det är verkligen skada att kunderna har lämnats åt sitt öde genom att få en ökad valfrihet i detta eltaxornas Mecka.

Jag tror inte att ens Maud Olofsson kan redogöra för taxesystemet på ett tillfredsställande vis. Det är bekymmersamt och skapar dålig energi och irritation.

Elen borde inte vara föremål för konsumentval som nu utan det borde ligga på el-företagen att leverera till absolut bästa dagspris vid varje givet tillfälle. Då kunde åtskilliga medborgare kunna sluta oroa sig för hutlösa el-räkningar som enbart beror på elföretagens vilja att tjäna miljardbelopp och ovilja att reparera bort störningar som ex gräva ner ledningar i högre takt.

Jag är inte alls övertygad om att mångfalden inom el-industrin är till någon större nytta för den enskilde, skillnaderna är över tid obefintliga och vad har vi då vunnit på detta. Platt intet.

 2010-12-03, 14:08  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Efter att ha betraktat den senaste veckans turbulens kring partiledningens vara eller inte vara känns det mycket märkligt att förhålla sig till socialdemokratin. Vi håller faktiskt på att tvätta vår byk inför allmänhetens och till vilken nytta. Hur har vi hamnat här?
Jag förstår att diskussionen måste föras men varför måste den föras i media och på det sättet som vi gräsrötter får ta del av informationen eller ska jag säga desinformationen.
Vad jag kan förstå så handlar det om ledarfrågor och dålig omvärldsanalys. Det hela inleddes med en invit till Miljöpartiet och vänstern skulle ställas utanför. fanns det något att lära sig där?
Det följdes upp med ytterligare en invit, denna gång till Lars Ohly, fanns det något att lära sig där?
Ytterst tveksam valplattform presenterades av de tre aktörerna, fanns det något att lära sig där?
Valet en närmast sett katastrof för vår del, vad finns att lära oss där.
Och så slutligen det totala sammanbrottet i samarbetet mellan de tre i rödgröna alternativet, kvar står spillrorna av ett välfärdsparti som nu käbblar om vem som ska få bära hundhuvudet och vilka som inte ska få vara med i fortsättningen. Det påminner minst sagt om en annan nivå som jag inte ens ska nämna här.
Inser partiledningen vad man håller på med och vilka konsekvenser detta får ute i landet hos alla lokala, lojala och hängivna partiarbetare. Vilka signaler sänder man ut till partiorganisationen. Jag är ytterst tveksam till detta.
Håller socialdemokraterna på att bli ett parti vilket som helst och som kommer att platsa på 30% eller däromkring eller finns så mycket kraft kvar att mobilisera ytterligare en gång med en politik som går att känna igen för löntagare som också vill få det bättre.
Jag lär väl få fortsätta att betrakta utvecklingen i den här frågan.


2010-11-12, 08:53  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om: