TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Två miljarder människor förväntas släcka lyset under Jordens timma 2012. Förra året var vi ungefär 1,8 miljarder. Är det en symbolhandling? Kan vi i så fall påverka med symbolhandlingar? Skickas signaler till makthavarna när många människor går ihop med målet att utöva inflytande på beslut? Finns det ett egenvärde i att samlas kring en fråga? Kan en sådan handling senare påverka de personliga valen i det vardagliga livet? Följer en diskussion i familjen, på jobbet, i föreningslivet, i andra sociala sammanhang?

 

Själv tror jag, att vi tillsammans kan påverka politiska beslut på alla nivåer, även om de betecknas som symbolhandlingar. Fast jag vill kalla dem för demokratiyttringar. Oavsett vem som tar initiativet. Och jag släcker lyset i kväll mellan kl. 20:30 och 21:30.

 


Lästips i ämnet
WWF Anmäl dig för deltagande. Själv blev jag nummer 2 721 när jag anmälde mig.

 

Peter Andersson Earth Hour och släckta ljus

 

Heléne Björklund Idag är det Earth Hour runt om i hela världen - även i Sölvesborg

 

EvaIkväll är den enda kvällen när man kan se var de kloka människorna bor.


Eva Hillén Ahlström: :)

/Eva
Jag blir ungefär nummer 5 000, det är så många som anmäler sig just nu till WWF att vi inte får besked direkt om exakt nummer! Mycket glädjande!


Eva Hillén Ahlström: Underbart, Anita!

/Eva
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.