TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

… inte behöver du vara orolig över Ekots morgoninslag i dag. Jag tror inte lyssnarna trodde att du och dina alliansvänner i socialförsäkringsutskottet engagerar er i de nollplacerade medborgarna.

 

Jag ser på din blogg, http://www.gunnaraxen.se/?p=823, att du är bekymrad i frågan att sjuka/presumtivt sjuka som inte har någon sjukpenninggrundande inkomst skall tro att de kan få det framöver. Lugn, det är ingen av dem som tror att ni bryr ett dugg. 
 
Här är länken http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4782015 till Ekots inslag som skrämmer den moderate ordföranden i socialutskottet. Och här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4783197 ett senare EKO-inslag där Gunnar Axén själv kommer till tals.

 

Några andra som bloggar om sjukförsäkringen:
Martin Moberghttp://martinmobergsblogg.blogspot.com/2011/11/arkivtips-om-den-sjuka-sjukforsakringen.html Arkivtips - om den sjuka sjukförsäkringen...

 

Gunvor G Ericsonhttp://gge-gunvor.blogspot.com/2011/11/infor-ett-golv-i-sjukforsakringen-nu.html Inför ett golv i sjukförsäkringen nu.

 

Göran Johanssonhttp://guuran.wordpress.com/2011/11/04/manga-sjuka-som-lever-pa-socialbidrag/ Många sjuka som lever på socialbidrag

 

EvaHej Eva!

Får jag fråga vad Gunnar Axén faktiskt sade på sin blogg?
Länken är död, vilket får en att undra.

Gör jag för övrigt helt fel som kopplar denna fråga till Ulf Kristerssons flera utspel inför höstproppen 2011 om att de nollklassade äntligen skall slippa gå till sociala enheten? Något som således skulle kunna kallas regeringspolitik, rimligen?

Med beslut i utskottet tidigast i maj 2013 kan ju en eventuell reglering komma i fråga först till höstproppen samma år. Nog för att det kan svänga fort, men...


Eva Hillén Ahlström: Hej Daniel
Jag är ledsen, men ja, länken är död. Det var den inte då. Jag kollar alltid mina länkningar efter publicering, eftersom det i bland kan gå på tok. :)

När jag söker blogginlägg i hans arkiv för nov. blir det bara en träff och det är något annat från den 15 nov. Inlägget verkar vara "borta med vinden". Men visst det handlade om att Socialförsäkringsutredningens huvudsekreterarare, Irene Wennemo uttalade:

"De (gruppen utan SGI, alltså nollplacerade/klassade) får ingen ersättning, utan det enda skyddsnätet som är kvar för dem är försörjningsstöd, det som vi kallade socialbidrag tidigare ".

En grundnivå finns både i föräldrapenning och arbetslöshetsförsäkring men inte längre i sjukförsäkringen.

"Och jag tycker att det är rimligt att vi behöver det också i sjukpenningen, det var också synpunkten från alla politiska partier."

Detta bemötte Axén på sin blogg med något i stil med: Ingenting är klart, vi vet inte hur det blir. Kändes som, förvänta er inget. :)

/Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!