TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag kommer att lägga min röst på Mona Sahlin för att mina fem barnbarn – alla flickor – ska ha tillgång till alla de mänskliga rättigheter vi redan bestämt att flickor ska ha men som de inte kommer att få på länge än om vi inte väljer Mona Sahlin den 19 september, avslutar Ann-Britt Grünewald en debattartikel i Aftonbladet den 8 juli. Hon har dessförinnan gett en förklaring till det manliga motståndet, även representerat inom partiet självt, mot oppositionsledaren.

 

Som jämställdhetsminister och vice statsminister tillsatte Mona Sahlin en utredare med uppgiften att ”kartlägga och analysera fördelningen av ekonomisk makt mellan kvinnor och män”.

 

Utredningen anlitade 128 forskare som publicerat 13 forskningsrapporter och slutrapporten, Ty makten är din – Myten om det rationella arbetslivet och det jämställda Sverige, var klar 1998.

 

Ann-Britt Grünewald igen:

 

En bredare och viktigare kunskapsbank om kvinnors livsvillkor har aldrig gjorts i något annat land. En i forskningen underbyggd snabbsammanfattning av utredningen är följande sex punkter:

 

¤ Sverige är inte ett jämställt land
¤ Arbetslivet fungerar inte rationellt
¤ Könskvotering är vanligt
¤ Män är som korkar – flyter alltid upp
¤ Bättre att satsa på könsbyte än utbildning
¤ Offentlig sektor exploaterar kvinnor

 

Tacka tusan att Mona Sahlin som varit ansvarigt statsråd och ställt till alltihop skulle ”avrättas”.

 

Ann-Britt Grünewald är före detta fängelsedirektör vid Österåkeranstalten (1978-1997) och hon har stor erfarenhet av manliga strukturer och av att arbeta i en mansdominerad värld.

 

Debattartikeln har fått den mycket provocerande rubriken Därför tål inte S-männen Mona och du läser den på http://www.aftonbladet.se/debatt/article7436086.ab.

 

EvaAtt inkvoteringen av den inkompetenta fiflaren Mona Sahlin är en katastrof torde framgår med önskvärd tydlighet av , jag direkt avskyr sådana som henne och detta är bakgrunden.

Banker, försäkringsbolag, storföretag och deras ägare och företrädare skor sig i mycket stor omfattning genom fantasilöner,bonusar och fallskämar och att många ex vis lågavlönade, arbetslösa, legala invandrare och pensionärer har svårt att klara sig på vad de får kan vi kanske vara överens om och att det finns ett mycket stort missmoje i dessa stora grupper..
Mona Sahlin försöker utnyttja detta missnöje för att själv skaffa sig en position och hon vill bli Statsminister skriver hon och det hon är ute efter är de fördelar i form av hög lön,betalda semsetrar och lyxliv hon kritiserar hos andra.
Att hon påstår sig arbeta för solidaritet och jämlikhet ar inte värt en kommenter hennes handlande är bevis nog. Exempelvis tolkningen för egen del av” omtanke och solidaritet” och att “bry oss om varandra”samt “till var och en efter behov” som är floskler i hennes sina tal betyder att om hon parkerar på handikappplats¨ (vilket hon gjort 26 gånger under et år) så har hon behov och att bristande omdömme är hennes handikap har hon övertygande bevisat .

Hennes utnyttjande av skattepengar för egoistisk räkning och anskaffande av onödiga anställningar betalda med skattemedel för sina anhöriga talar sitt tydliga språk .
Hon har inget i någon förtroendeställning att göra och det är inte partiet jag kritiserar utan henne specifikt.
Personförföljelse , disskutera sakfrågor och politk, skriker hennes enfaldiga hyllningskör men att disskutera detta i fallet Mona Sahlin är lika meningslöst som att disskutera sakfrågor med Thomas Qvick eller Svartenbrandt om dessa skulle kandidera till att bil statschef. Det är lika som i fallet Mona Sahlin, det är personen det är fel på

Det är hon som står för huvuddelen av det fiffel och de oegentligheter som gett Socialdemokraterna dess skamfilade rykte och att hon skall representera dem är en skam för partiet .Hon ensam är anledningen till att partiet krympt från 45 till 30%.
Att hon inte sparkats redan är ett mysterium och att någon vill se henne som statsminister är häpnadsväckande.

..
Hej Bob
Som du redan har räknat ut, håller jag inte med dig alls i den galla du öser över Mona Sahlin. Jag tror att hon blir en utomordentligt bra statsminister, men det står dig naturligtvis fritt att tänka och tro annorlunda. Däremot håller jag med dig om att många lågavlönade, arbetslösa, pensionärer och invandrare har det besvärligt idag och dessa grupper måste prioriteras av en ny rödgrön regering. Inte minst för att vi i dessa familjer hittar många fattiga barn.

Mvh/Eva
Kan du påpeka något sakfel i vad jag skrivit.
Jomenvisst, Bob, du uttrycker dina egna tyckanden om att Mona Sahlin är en egoist och att hennes mål som statsminister är att skaffa sig egna fördelar med hög lön och lyxliv, att hennes tal om omtanke och solidaritet och att vi skall bry oss om varandra, till var och en efter behov är floskler o.s.v.

Nej, detta finner jag ingen som helst anledning att bemöta. Det handlar om dina åsikter om henne som person och inte alls om den politik hon står för och vill föra. Jag har en helt annan uppfattning om hennes kompetens som statsminister och om det skrev jag redan i min förra svarskommentar till dig.

Jag kommer inte ytterligare att kommentera dina åsikter angående personen Mona Sahlin.

Mitt inlägg handlade om Mona Sahlins intentioner att som statsminister, bl.a. utifrån forskningsrapporten beställd av henne när hon var jämställdhetsminister, åtgärda orättvisorna mellan kvinnor och män.

Mvh/Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!