TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Full fart råder i den politiska bloggosfären bland partiaktiva och partipolitiskt obundna. Japp, nu är valrörelsen igång på allvar. Kul, spännande och inspirerande.

 

En intressant öppen inbjudan till diskussion/debatt/samtal har publicerats av Kent Persson, (M). Han bjuder in till Veckans bloggdebatt på temat Vilken fråga kommer att avgöra valet?http://kentpersson.wordpress.com/2010/02/16/premiar-av-veckans-bloggdebatt/

 

Ja, nu är ju inte jag som person inbjuden förstås, men jag fick tipset av Kaj Svensson som har den nyligen startade bloggen De tystas rösthttp://detysta.wordpress.com/. En makalöst bra blogg! Inlägget han har skrivit som svar på Kents fråga, skriver jag också under på. Kaj har valt den glasklara rubriken Förtroende. Precis det kommer valet att handla om, förtroende. Precis det kommer att avgöra valet, förtroende. Det kommer att handla om vem som har högsta förtroendet när det gäller välfärden, tryggheten, jobben.

 

Kents ämne och Kajs blogginlägg Förtroende, tangerar aktuella inlägg bland flera S-bloggare på S-info/NetRootS, där vi kan läsa varför de rödgröna kommer att vinna valet. Igår bloggade ett stort gäng i ämnet. I dag följer partivännen Viktor Tullgren upp med inlägget Därför förlorar alliansenhttp://viskot.wordpress.com/2010/02/16/darfor-forlorar-alliansen/.

 

Martin Moberg instämmer genom inlägget Mycket bra skäl till varför alliansen förlorar den 19/9http://martinmobergsblogg.blogspot.com/2010/02/mycket-bra-inlagg-om-varfor-alliansen.html.

 

Peter Andersson på http://peterlandersson.blogspot.com/2010/02/nar-moderater-gor-vagen-for-samre.html utnyttjar sin rätt att tycka i ämnet under rubriken När moderater gör vågen för sämre sjukförsäkring läggs en grund för valnederlag.

 

HBT-sossen är inte sen att hänga på inlägget, som är en uppföljning av det egna inlägget från igår. Läs det dagsfärska på http://hbt-sossen.blogspot.com/2010/02/viktor-tullgren-darfor-forlorar.html.

 

Peter Johansson är också på tå och skriver under rubriken Att vinna ett val eller att förlora dethttp://rodaberget.wordpress.com/2010/02/16/att-vinna-ett-val-eller-att-forlora-det/.

 

Johan Ulvenlöv noterar på http://www.s-buzz.se/2010/02/noterat-jobben-och-de-okade-avgor-valet.html att det är jobben och de ökade orättvisorna som kommer att avgöra valet.

 

Björn Fridén, Alliansfritt Sverige på http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/02/februari-16-2010-ett-litet-lastips.html: Viktor Tullgren sammanfattar Alliansfritt Sverige på ett föredömligt vis. Orkar man inte läsa de närmare 4.000 inläggen på den här bloggen är Tullgrens inlägg ett bra alternativ

 

EvaTrevligt inlägg, givetvis är alla inlägg välkomna!

MVH

Kent
Hej, Kent, och tack för din kommentar. Jo, jag förstod att alla är välkomna :) och det var därför jag hoppade på tåget. Spännande initiativ av dig!

Mvh/Eva
Det skulle vara trevligt med en debatt om litteratur.
Det Sovande Folket som så många talar om. Intressant läsning.
Hej Nils och tack för din kommentar, som jag instämmer i. Visst är det en intressant bok och en ”försvunnen” sådan. På ”Alliansfritt Sverige” finns den dock ”nyutgiven” sedan i mars 2009 :)

Så här inleder Anders Utbult & Björn Fridén sitt inlägg på http://www.alliansfrittsverige.nu/2009/03/10-mars-2009-vi-ger-er-det-sovande.html:

”BOKREA. Alliansfritt Sverige släpper idag "Det sovande folket" för fri läsning på internet. Boken, som inte längre finns till försäljning och är saknad eller försvunnen från ett flertal bibliotek, skrevs av Fredrik Reinfeldt 1993, och är hans vision för Sverige efter två år i riksdagen.”

Sedan sammanfattar de bokens 124 sidor av Reinfeldts beskrivning av sina visioner efter två år i riksdagen. Boken är indelad i fem kapitel.

Och så här avslutar de:

”Denna bok beskriver alltså den framtid Fredrik Reinfeldt sökte. Därför uppmanar vi dig – att i ett samhälle där situationen för var dag försämras för sjuka, arbetslösa, studenter, invandrare, fattiga och alla de andra vars ”utanförskap” Reinfeldt talar om för att kunna fördjupa klassamhället – läsa boken som ligger till grund för det hela. Därför ger vi er: Det sovande folket.”

Boken laddas ner på http://bokhandel.alliansfrittsverige.nu/2009/07/det-sovande-folket.html

Mvh/Eva
Som opartisk obunden blankröstande människa i denna heta debatt inkommer jag inom kort med ett bländande avtryck i min blogg, under tiden finns mycket smått och gott att blanda om vad som finns idag för människan, och vad som skulle kunna få mej att lägga min röst på något parti överhuvudtaget. :)
Hej Inspirerar Hag och tack för din kommentar. Jag ser framemot att läsa ditt inlägg, jag besöker dig ju regelbundet.

/Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!