TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har nu e-postat min fråga till Ibrahim Baylan, partisekreterare, och till Stefan Stern, biträdande partisekreterare. Så här skrev jag:

 

"Nedanstående inlägg publicerade jag den 17 december på min blogg hos S-info med automatisk pingning till NetRootS. Inlägget har funnits med i tre dagar bland de mest lästa och har nu fallit för åldersstrecket, stupstocken :). Tre dagar är där maxtiden. Jag önskar emellertid fortfarande ett tydligt svar från partiledningen och har lovat mina läsare ett sådant. Jag nöjer mig alltså inte med Mona Sahlins uttalande i frågan i det korta inslaget i Rapport den 15 december.

 

Mitt inlägg handlar om en oerhört utsatt grupp: sjuka som saknar SGI, som inte kan jobba men samtidigt inte är livstidssjuka med möjlighet att få sjukersättning tills vidare, så kallad förtidspension. Sjuka som under lång tid kommer att bli socialbidragsberoende. Ett oerhört mycket sämre alternativ för den enskilde, barnen och samhället. Om detta kan jag hålla en lång föreläsning, men det vill ni nog inte :).

 

Länken till blogginlägget: http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1732&blogg=38065

 

Hälsningar
Eva Hillén Ahlström
P.s. Detta mail publicerar jag också på min blogg"

 

Jag bifogade också blogginlägget med kommentarer inkomna till kl. 17.30 i dag.

 

Eva2009-12-20, 22:33  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej, Jo du.. får du svar ska du vara glad.

Jag har mailat både Thomas Bodström, Ibrahim Baylan, Mona Sahlin och Ylva Johansson i frågor som berör våra barn. då menar jag barn som lever i en missär till separerade föräldrar. Ett problem som stadigvarande ökar i samhället.

Jag fick inte ett enda svar förutom från Ylva Johansson. Hon höll med i mina åsikter och tankar. Mer än så fick jag inte.

Många av oss som lyfter fram viktiga frågor till våra politiker glöms bort eller nonchaleras. Tyvärr måste man nog säga.

Mvh
Mikael Karlsson
Tack, Mikael, för din kommentar. Jo, jag är medveten om det. Jag förstår också att de får massvis av frågor skickade till sig och att det kan vara problem att hinna svara på allt.

Varför jag ändå förväntar mig svar, beror på att ämnet jag tar upp är väldigt hett just nu och de sjukas situation har fått strålkastarna riktade mot sig. Jag undervärderar inte alls dina frågor, barnen borde alltid vara i fokus. Barn som far illa i separationer, barn som far illa i missbruksmiljöer, barn som far illa med psykiskt sjuka föräldrar, barn som far illa av fattigdom, barn som far illa ... Jo, barnen är absolut viktigast och många av dem som är/blir utan sjukersättning/sjukpenning är också föräldrar. Alltså påverkas barnen oerhört mycket. Om detta går att skriva hur mycket som helst men då lessnar du nog att läsa :).

Mvh/Eva
Fick du något svar, eller firar dom jul än ? :)
Hej John
Nej, de firar nog jul än :). Jag kommer nästa vecka att skicka en påminnelse om jag inte fått något svar dessförinnan.

Tyvärr, har ju inte heller du fått något svar på min uppfattning om rapporten, så jag skall skicka en påminnelse till mig också :)

God fortsättning!

/Eva
Anade nästan det, dessutom kanske den här frågan har blivit lite av en no-no innan man vet var man har fötterna riktigt och har fått konsultera spinndoktorerna, frågan är ju som vi har kunnat fastslå full av blindskär.

Du behöver inte känna någon större press för min skull vad gäller att kommentera rapporten, jag ville mer fästa din uppmärksamhet på att kunskap om konsekvenserna fanns redan 2005 men det anade du förmodligen rent intuitivt.

Dessutom ser jag ju att du har en massa initierade frågeställare att polemisera med, det borgerliga supportergänget framstår som aningen forcerade i sin argumentation nu. :)

Hittade förresten en artikel i Tvärdrag som kanske intresserar dig, den tangerar våra tidigare resonemang:

http://www.tvardrag.se/getfile.php?id=20

Du får också ett passande bonusspår med Blå Tåget:

http://www.youtube.com/watch?v=21jUX2FAJdo
Tack, John. Jag kontrar här med Henrik Dorsin http://www.youtube.com/watch? v=7VxGJwPiWyE&feature=related :) och länkar till en utmärkt debattartikel i Aftonblade av Veronica Palm (jo, jag vet att hon inte är en av dina favoriter) på http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6395417.ab

/Eva
Hoppsan. Nytt försök med Dorsin
http://www.youtube.com/watch?v=7VxGJwPiWyE

/E
Aldrig hört talas om Dorsin, är han ett sentida fenomen ?

Om du råkar höra nåt från partiledningen i allmänhet eller Veronika i synnerhet kan du väl vidarebefordra det här oxå ? Det verkar vara fler än du som har frågor om vart ni tänker er med de sjuka:

http://resurs.ning.com/forum/topics/hjaelp-mig-att-faa-palm-att
Ja, hej igen, John.
Ja, det är kanske ett par år sedan jag såg Henrik Dorsin första gången och det var i Parlamentet, ett tv-program i Tv 4, tror jag.

Här finns lite info om honom. http://sv.wikipedia.org/wiki/Henrik_Dorsin

Men åter till allvaret. Jag är fullständigt medveten om att vi är många som vill ha svar på hur en framtida sjukersättning är tänkt. Kommer en tidsbegränsad sådan att återinföras?

Däremot, tycker jag, att jag har fått besked när det gäller hur det skall bli med sjukpenningen. Där har man tydligt aviserat att den bortre parentesen skall tas bort. Det är bra.

Jag kommer att fortsätta att begära svar på min fråga. Jag har ju hittills inte ställt den till Veronica Palm, utan till partisekreterarna. För mig har det känts naturligt att det är någon av dem som skall besvara den. Jag som medlem i partiet bör kunna vända mig dit och får svaret. Framförallt som jag som aktiv medlem, bl.a. här på S-bloggar bör kunna svara på en, för så väldigt många viktig, fråga. Vet man ännu inte, ja då har jag och alla andra har rätt att få det beskedet och att man återkommer när en ev. uppgörelse är klar med samarbetspartierna. Man får inte bara tiga.

Jag återkommer självklart här på S-info när jag fått ett besked.

/Eva
Stupstocken är föralldel viktig, men har kommit att bli något av en retorisk potemkinkuliss för att slippa en del andra besvärande fakta såsom t.ex. att om ingen är kvalificerad uppbära sjukpenning enligt socialstyrelsens riktlinjer för sjukskrivningar så blir frågan om en bortre parentes av mer akademisk natur.

En annan viktig fråga att svara på är hur den bypass på LAS som de nya reglerna innebär ska återställas, liksom hur alla de som nu blir av med sina jobb ska kompenseras. Jag vill inte tjata, men här har ni som beställare av utredningen ett direkt ansvar.
Absolut, du har rätt, John. Igen :). Jag tog upp endast borttagandet av stupstocken. Men min uppfattning är att det givits löften från mitt parti att människor skall få var sjuka färdigt, innan de återgår i jobb eller till Af som arbetssökande. Och så brukar jag alltid uttrycka mig när jag är vaken.

Det stora kvarstående problemet (alltså, beträffande de sjuka), när det gäller vår nya regering efter valet (ja, jag tror ju på regimskifte) är alla som är långvarigt sjuka och inte har någon sjukpenninggrundande inkomst och där den tidsbegränsade sjukersättningen medfört ett någorlunda drägligt liv genom egenförsörjning, i stället för socialbidrag som jag knappast kan påstå är en värdig lösning när det blir långvarigt. Ändå vill jag påstå att socialbidrag är något bra, när det finns ett tillfälligt behov utan annan lösning. Men som ersättning för en trygghetsförsäkring är det uselt.

/Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!