TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lars Ohly har skrivit en debattartikel i Expressen om cancersjuka Anna från Uddevalla som tvingades strida för sin rätt till sjukpenning. Den 1 december gick hon bort.

 

Lars Ohly:

 

/…/ Hon var med i radioprogrammet "Ring P1" på försommaren förra året. Hon beskrev det hopplösa i att bli ifrågasatt och misstänkliggjord när man fått ett av de värsta besked man kan få - att man bär på en sjukdom med hög dödlighet. Anna var en av dem som fått brev från försäkringskassan i vilket hon uppmanades att bevisa sin arbetsoförmåga.

 

Ledsen och förbannad började hon gråta i radio när hon hörde socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson kallt och oberört försvara regler som innebär att sjuka måste bevisa sin arbetsoförmåga - om de misslyckas så fråntas de rätten till sjukersättning.

 

/…/ vi kan alla bli sjuka och behöva rehabilitering och behandling som gör att vi inte klarar att jobba. Det var därför vi en gång skapade en välfärd som inte ska vara beroende av hur rik man är, en välfärd som alla betalar till med skatter men som också alla har tillgång till när vi behöver den.

 

Lars Ohly avslutar artikeln:

 

Jag lovade Anna att fortsätta hennes arbete för ett samhälle där inte sjuka jagas och bestraffas. Det var Anna Olsson värd. Det är vi själva värda.

 

Vi är många, Lars Ohly, som vill delta i det jobbet.

 

Hela artikeln läser du på http://www.expressen.se/debatt/1.1807311/lars-ohly-jag-ska-fortsatta-kampa-for-anna

 

Eva Hejsan!

Vad kan man säga. . . Hur kunde utveckligen leda till detta? Jag känner inte igen mig i det kalla och hjärtlösa Sverige som B-Alliansen skapat.

Samtidigt rör vi oss (s) åt mitten. I en tid vi borde vara fast förankrade till vänster.

Det är skönt att Lars Ohly och vänsterpartiet finns. De håller kvar fötterna stadigt på ideologiska grunder.
Tack, Mahamed, för kommentaren. Och nog är det så att vi är många som inte förstår hur vår välfärd uppbyggd under många år så snabbt kunde raseras. Fast även jag har förstås en hel del kritik mot vårt partis förda politik under de senaste mandatperioderna då vi hade makten.

Vi måste nu ta avstamp ur våra ledord och med dem som grund föra en ny politik in i framtiden. En politik där människor blir synliggjorda i stället för att sopas under mattan. Arbeta för ett samhälle där barn och unga får ta plats. Där sjuka får finnas och arbetslösa får utbildning. Där pensionärer blir lika behandlade ur skattesynpunkt som andra löntagare. Ja, listan kan göras lång och vi måste säkert ta förbättringarna stegvis. Det går snabbare att rasera än att bygga upp. Det först nämnda har alliansen nu verkställt och det sist nämnda blir vårt jobb.

/Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!